noiembrie 13

Pilaf de post

Simplu si rapid, pilaf ul de post este o reteta vegana pe gustul intregii familii. Hai pe blog sa iti aratam cum se face pas cu pas!
Pilaf de post portie

Stim ca unii dintre cititorii nostri postesc si au nevoie de idei culinare si in aceasta perioada. Vreau sa va demonstrez ca a manca vegan nu inseamna a manca plictisitor, iar astazi am ales o reteta de pilaf de post, suficient de “ca la mama acasa”, pe care sa o puteti face repede si care sa va insenineze ziua.

La urma urmei, pilaful de post e un fel de risotto mai simplu de facut, deoarece iese foarte bine si cu orez normal (dar n-o sa va opresc daca vreti sa folositi orez pentru risotto, evident!). De asemenea, am pus toata apa deodata si apoi am asteptat sa scada, asa ca am muncit mult mai putin decat Mama Soacra la reteta ei de risotto. Daca sunteti curiosi, o gasiti aici.

Trebuie de asemenea sa mentionez ca reteta mea e mai “iertatoare” si in ceea ce priveste cantitatile de legume, daca gandul de a manca asa mult orez va da fiori, nu va sfiiti sa adaugati mai multe legume. Cred ca merge si cu vanata, dar nu am adaugat-o pentru ca nu am vrut sa copiez reteta greceasca a Domnisoarei AD, pe care o gasiti la sfarsitul postarii de astazi. Aceea are cateva toppinguri cu branza si iaurt, dar poate fi adaptata usor postului daca folositi iaurt vegan si va abtineti de la feta.

Daca incercati reteta mea de pilaf de post, vreau sa vad cum v-a iesit! Trimiteti-mi pozele voastre pe pagina de Facebook sau Instagram, le voi publica pe toate in Stories, ca sa vada toata lumea ce Master Chef ati devenit rasfoind paginile din Atlasul Deliciilor. ?

Pilaf de post portie

Pilaf de post

Tata AD
Simplu si rapid, pilaf ul de post este o reteta vegana pe gustul intregii familii. Hai pe blog sa iti aratam cum se face pas cu pas!
4.50 from 2 votes
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 35 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 4 portii
Calorii 358 kcal

Ingrediente
  

  • 150 g orez
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 5 g sare
  • 5 g piper
  • 10 g ulei

Instructiuni
 

  • Cantitatile, exceptand orezul, nu sunt critice, puteti alege de exemplu dimensiuni mai mari pentru legume.
  • Spalati orezul.
  • Taiati ardeiul rosu cubulete.
  • Taiati ardeiul galben cubulete.
  • Taiati rosiile cubulete.
  • Taiati ceapa marunt.
  • Puneti ardeiul cu sarea, piperul si uleiul pe foc si lasati cateva minute sa se moaie.
  • Adaugati apoi ceapa.
  • Adaugati rosiile…
  • Si la sfarsit orezul, tragand in ulei 2-3 minute toate ingredientele. Adaugati de 3 ori mai multa apa decat cantitatea de orez. Altfel spus, la o cana de orez se pun 3 cani de apa. Daca puneti apa fierbinte, reduceti implicit timpul de gatire.
  • Lasati sa fiarba amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul cratitei.
  • Cand este gata, ca sa nu se lipeasca boabele, acoperiti cu un capac si puneti cratita sub o patura.
  • Pofta buna!

Reteta video

https://youtu.be/R3Y8PhG6FT4

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 358kcal
Keyword pilaf calugaresc, pilaf cu legume, pilaf de post, pilaf fara carne, pilaf vegan, pilaf vegetarian
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ā¤ļø

Daca ti-a placut reteta asta, s-ar putea sa te intereseze si celelalte retete vegane (de post) pe care le-am pregatit pentru tine. Rasfoieste-le aici. Si daca pur si simplu vrei sa pregatesti ceva fara carne, am facut deja o selectie de retete pentru tine:


Tags

orez


4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

aprilie 14, 2025

Un mic dejun clasic, in interpretare moderna Mergi

aprilie 7, 2025

O prajitura care se face in 5 trebuie

martie 24, 2025

Bierocks (pateuri germane cu varza si carne) sunt