Stim ca unii dintre cititorii nostri postesc si au nevoie de idei culinare si in aceasta perioada. Vreau sa va demonstrez ca a manca vegan nu inseamna a manca plictisitor, iar astazi am ales o reteta de pilaf de post, suficient de “ca la mama acasa”, pe care sa o puteti face repede si care sa va insenineze ziua.
La urma urmei, pilaful de post e un fel de risotto mai simplu de facut, deoarece iese foarte bine si cu orez normal (dar n-o sa va opresc daca vreti sa folositi orez pentru risotto, evident!). De asemenea, am pus toata apa deodata si apoi am asteptat sa scada, asa ca am muncit mult mai putin decat Mama Soacra la reteta ei de risotto. Daca sunteti curiosi, o gasiti aici.
Trebuie de asemenea sa mentionez ca reteta mea e mai “iertatoare” si in ceea ce priveste cantitatile de legume, daca gandul de a manca asa mult orez va da fiori, nu va sfiiti sa adaugati mai multe legume. Cred ca merge si cu vanata, dar nu am adaugat-o pentru ca nu am vrut sa copiez reteta greceasca a Domnisoarei AD, pe care o gasiti la sfarsitul postarii de astazi. Aceea are cateva toppinguri cu branza si iaurt, dar poate fi adaptata usor postului daca folositi iaurt vegan si va abtineti de la feta.
Daca incercati reteta mea de pilaf de post, vreau sa vad cum v-a iesit! Trimiteti-mi pozele voastre pe pagina de Facebook sau Instagram, le voi publica pe toate in Stories, ca sa vada toata lumea ce Master Chef ati devenit rasfoind paginile din Atlasul Deliciilor. ?
Pilaf de post
Ustensile necesare
Ingrediente
- 150 g orez
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 2 ardei
- 5 g sare
- 5 g piper
- 10 g ulei
Instructiuni
- Cantitatile, exceptand orezul, nu sunt critice, puteti alege de exemplu dimensiuni mai mari pentru legume.
- Spalati orezul.
- Taiati ardeiul rosu cubulete.
- Taiati ardeiul galben cubulete.
- Taiati rosiile cubulete.
- Taiati ceapa marunt.
- Puneti ardeiul cu sarea, piperul si uleiul pe foc si lasati cateva minute sa se moaie.
- Adaugati apoi ceapa.
- Adaugati rosiileā¦
- Si la sfarsit orezul, tragand in ulei 2-3 minute toate ingredientele. Adaugati de 3 ori mai multa apa decat cantitatea de orez. Altfel spus, la o cana de orez se pun 3 cani de apa. Daca puneti apa fierbinte, reduceti implicit timpul de gatire.
- Lasati sa fiarba amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fundul cratitei.
- Cand este gata, ca sa nu se lipeasca boabele, acoperiti cu un capac si puneti cratita sub o patura.
- Pofta buna!
Reteta video
Informatii nutritionale
Daca ti-a placut reteta asta, s-ar putea sa te intereseze si celelalte retete vegane (de post) pe care le-am pregatit pentru tine. Rasfoieste-le aici. Si daca pur si simplu vrei sa pregatesti ceva fara carne, am facut deja o selectie de retete pentru tine:
- Pilaf grecesc cu vinete si naut (versiune vegana + vegetariana)
- Salata de cartofi Solterito (reteta vegetariana, dar poate deveni vegana daca omitem branza de vaci!)
- Curry cu linte si branza Halloumi (reteta vegetariana, dar poate deveni vegana daca inlocuim Halloumi cu tofu!)
- Mancarica de linte si orez in stil oriental (Mujadara – reteta vegana, dar n-o sa va oprim daca vreti sa puneti branza pe ea!)
- Cartofi crocanti la cuptor (astia plac tuturor, vegani, vegetarieni, carnivori etc)