august 6

Curry cu linte si branza Halloumi [+versiunea vegana!]

0  comments

O reteta simpla si delicioasa de curry cu linte si branza Halloumi, care demonstreaza ca celebra branza cipriota poate fi mancata si altfel!
curry linte branza halloumi portie

Astazi o sa pregatim impreuna un curry mai putin obisnuit – este vorba despre curry cu linte si branza Halloumi – o reteta vegetariana, care poate insa sa fie adaptata foarte usor si pentru dieta vegana urmarind sugestiile din notele de subsol. In traditia indiana, exista multe retete de curry care folosesc branza paneer – un tip de branza proaspata din lapte de vaca care are o consistenta ferma si nu se imprastie la gatit. Reteta pe care v-am pregatit-o inlocuieste branza paneer cu vecina ei cipriota – branza Halloumi – pe care ati folosit-o probabil la gratare.

Recunosc ca nu am stiut cum sa folosesc branza Halloumi in alt mod decat prajita si am fost extrem de curioasa sa fac ceva nou cu ea – asa s-a nascut aceasta reteta de curry cu linte si branza Halloumi. Produsul final este plin de proteine atat datorita branzei, cat si datorita lintei, asa ca o sa va tina foarte bine de foame. Domnisoara AD si Printul Consort au inceput s-o includa deja cand isi planifica meniul saptamanal pentru ca se pastreaza foarte bine in frigider chiar si mai multe zile si e numai buna ca pachetel pentru birou. E nemaipomenita alaturi de o lipie Naan cu unt si usturoi. ?

Daca mai ai nevoie de un motiv pentru a incerca reteta asta, ei bine, trebuie sa afli ca turmericul (ingredientul de baza din praful de curry) este foarte sanatos deoarece contine curcuma. Aceasta este o substanta ale carei proprietati anti-inflamatorii si anti-oxidante sunt bine-cunoscute in comunitatea stiintifica si care te ajuta sa previi bolile de inima, cancerul si chiar Alzheimer-ul.

Ca pentru orice alta reteta de curry, ai nevoie de cateva condimente cu specific indian – daca gasesti garam masala, cu atat mai bine, daca nu – iti explicam exact ce contine ca sa poti sa o aproximezi foarte simplu chiar la tine in bucatarie. Asadar … sa trecem la treaba! ?‍? ?‍?

curry linte branza halloumi portie

Curry cu linte si branza Halloumi

Mama AD
O reteta simpla si delicioasa de curry cu linte si branza Halloumi, care demonstreaza ca celebra branza cipriota poate fi mancata si altfel!
5 from 4 votes
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 45 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Indiana
Portii 4 portii
Calorii 451 kcal

Ingrediente
  

  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 zucchini (taiat cubulete)
  • 6 ciuperci de dimensiune medie (taiate)
  • 300 g branza halloumi (taiata cuburi (pentru versiunea vegana folositi cuburi de tofu!))
  • 240 g linte verde (nu folositi linte rosie deoarece nu isi va pastra consistenta la fiert!)
  • 400 g rosii in suc (o cutie)
  • 350 ml supa de legume (eventual dizolvati un cub pentru supa in 350ml de apa)
  • 3 linguri ulei (de masline)
  • 1 linguri paprika
  • 1 linguri garam masala (vezi notele de subsol!)
  • 1 lingurite chimen macinat (optional; amestecul nostru de garam masala nu avea asa mult chimen)
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni
 

  • Se pune lintea la muiat timp de cel putin 30 de minute.
    curry linte branza halloumi ingrediente
  • Intr-o tigaie incinsa in prealabil se toarna uleiul de masline impreuna cu condimentele si se trag impreuna cam un minut, pana cand acestea isi elibereaza aromele.
    curry linte branza halloumi pas 1
  • Se adauga ceapa, usturoiul, bucatile de zucchini si ciupercile taiate si se amesteca pana cand condimentele s-au distribuit in mod uniform pe suprafata legumelor.
    curry linte branza halloumi pas 2
  • Se trag impreuna timp de 2-3 minute pentru ca aromele sa patrunda in legume.
    curry linte branza halloumi pas 3
  • Se adauga bucatile de halloumi si se mai trag impreuna pana cand toata apa din branza s-a evaporat. Daca doriti, puteti praji putin branza pana cand s-a rumenit usor.
    curry linte branza halloumi pas 4
  • Se adauga conserva de rosii, supa de legume si lintea si se amesteca. Se fierb impreuna cu tigaia acoperita cu un capac cam in jur de 30 de minute, amestecand din cand in cand. In functie de tipul de linte ales si de durata inmuierii, s-ar putea ca preparatul sa fie gata mai repede. Gustati din cand in cand si luati-l de pe foc atunci cand lintea este gatita complet. De asemenea, va puteti orienta si dupa consistenta sosului pentru a decide cand sa luati tigaia de pe foc – pentru un sos mai gros, fierbeti amestecul ceva mai mult, eventual fara capac in ultimele 5 minute de gatire.
    curry linte branza halloumi pas 5
  • Curry-ul de linte si halloumi se serveste alaturi de o portie de orez (eventual orez basmati) si eventual cu niste paine (lipii) Naan, pentru care gasiti reteta in notele de subsol. Pofta buna! 😋
    curry linte branza halloumi portie

Informatii nutritionale

Calories: 451kcal
Keyword curry cu branza halloumi, curry cu linte, curry cu linte si branza halloumi, curry indian cu linte, curry indian vegan, curry indian vegetarian
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Daca ti-a placut reteta de curry cu linte si branza Halloumi, s-ar putea sa iti placa si alte retete fara carne; le gasesti pe toate aici. Am facut deja o mica selectie pentru tine:


Tags

halloumi


5 from 4 votes (4 ratings without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

aprilie 14, 2025

Un mic dejun clasic, in interpretare moderna Mergi

aprilie 7, 2025

O prajitura care se face in 5 trebuie

martie 24, 2025

Bierocks (pateuri germane cu varza si carne) sunt