Despre noi – Cine scrie pe blogul de retete Atlasul Deliciilor? ????

Ne-am hotarat sa incepem acest blog de retete pentru a spune povestea de zi cu zi a familiei noastre, de la emigratie pana in prezent, asa cum este ea – fara drama, de multe ori amuzanta, pe alocuri confuza si in general o mare aventura cotidiana in jungla lumii.

Majoritatea relatarilor cu si despre cei plecati in strainatate sunt triste si isi propun sa identifice motivele pentru care acestia au fost impinsi sa emigreze, dau vina pe politica si pe factorii exteriori si contureaza doar o imagine de ansamblu a situatiei. Le stim cu totii si ne intristeaza la fel de fiecare data cand ne gandim la ele. Credem ca acest tip de relatare, desi extrem de realista, omite multe detalii din intamplarile de zi cu zi ale celui plecat – intamplari care, contrar aparentelor, nu sunt intotdeauna pline de necazuri. Nu este in intentia noastra sa minimizam suferinta si experientele celor care nu au fost la fel de norocosi in aventura emigratiei sau sa facem politica, ci doar sa adaugam o noua pagina la jurnalul lor colectiv. O pagina pe cat de optimista si vesela, pe atat de bine ancorata in realitate. Nu vrem sa va ascundem momentele dificile, ci doar sa le scoatem in evidenta pe cele din banalul de zi cu zi despre care nu se discuta pentru ca nu fac senzatie in titlurile de ziar. 

Provocarile de zi cu zi ale gatitului si dorinta parintilor de a-i invata pe copii sa navigheze aceasta noua situatie, de exemplu, nu se opresc atunci acestia decoleaza de pe Otopeni in cautarea unei vieti mai bune. Specificul lor se schimba putin, e drept – e mult mai greu sa explici pe Skype cam cat de repede trebuie sa torni uleiul ala in maioneza decat atunci cand te afli in aceeasi bucatarie – dar esenta lor ramane aceeasi si este universala. Povestea familiei noastre, impartita de soarta intre trei tari diferite, este povestea oricarei familii in care copiii “s-au mutat la casa lor”, iar “transferul cultural” se petrece in ambele directii – si noi, ca parinti, invatam zilnic lucruri (si mai ales retete!) noi de la ei, asa ca si viata noastra cotidiana se schimba aproape in acelasi ritm. 

Cui se adreseaza blogul de retete Atlasul Deliciilor? ?

  • Celor care doresc sa descopere mereu retete noi, rapide si sanatoase
  • Celor care, ca si copii nostri, s-au mutat “la casa lor” si vor sa vada un mod creativ (si totodata realist!) de a naviga aceasta situatie
  • Parintilor pe Skype, care nu se asteptau ca rolul lor sa ia aceasta forma, carora vrem sa le dam speranta ca nu si-au abandonat odraslele “in lumea mare” sa se descurce singuri
  • In general, tuturor celor care vor sa afle cum e de fapt sa traiesti in strainatate ca tanar roman al secolului 21.

Asadar, al cui e Atlasul Deliciilor? Sa facem cunostinta!


Foto Domnisoara AD

Domnisoara AD – De profesie IT-ista, Domnisoara AD a petrecut ultimii 23+ ani evitand cu gratie bucataria. De cand l-a cunoscut pe Printul Consort a ajuns insa la senimente mai bune, astfel incat a fost vazuta ocazional in compania cratitei sau uitandu-se la retete pe Pinterest. 


Foto Printul Consort

Printul Consort – De profesie tot IT-ist, Printul Consort a fost intotdeauna pasionat de gatit, in special de simplitatea si rafinamentul bucatriei italiene. Odata cu mutarea in strainatate, a descoperit multe mancaruri internationale si spera ca intr-o buna zi sa poata crea el insusi cateva retete fusion memorabile. Experimentele culinare din timpul facultatii, cand a locuit la camin, sunt arma lui secreta.


Foto Mama AD

Mama AD – Adepta prajiturilor elaborate si a torturilor fabuloase, Mama AD este o adevarata gospodina care iti poate spune chiar si de pe Skype ca aluatul tau mai are nevoie de niste faina. Se contrazice adesea cu Domnisoara AD despre semnificatia exacta in grame a frazei “Mai pune si tu oleaca*, din ochi!”. In prezent, a primit misiunea de a cauta cele mai simple retete care sa ridice abilitatile de gatit ale Domnisoarei AD la un standard rezonabil. 


Foto Tata AD

Tata AD – S-a apucat de gatit cu multi ani in urma, cand Domnisoara AD era mica si nu manca mai nimic din ce i se punea in fata daca nu i se prezenta o denumire corespunzatoare. Se face vinovat de inventarea termenului de mancare de avarie . Principalul sau hobby culinar este de a banaliza restaurantele incercand sa reproduca tot ceea ce a savurat in oras, acasa. Ceilalti membri ai familiei inca asteapta cu interes ziua in care Tata AD se va apuca sa le serveasca delicatele sushi facute in casa.


Foto Mama Soacra

Mama Soacra – Plecata in Italia de ani buni, Mama Soacra s-a specializat in mancarurile italienesti, asa cum sunt ele pregatite in cele mai traditionale orasele ale marii cizme. Avand in vedere ca a descoperit bucuria gatitului mai tarziu in viata, spera sa fie un exemplu bun pentru Domnisoara AD si sa poata colabora cu Mama AD pentru a o aduce pe calea cea buna. Se consoleaza cu faptul ca Printul Consort nu a trebuit niciodata convins cand e vorba de bucatarie, deoarece il gasea intotdeauna cu “laboratorul gastronomic” in dezordine atunci cand venea acasa de la serviciu.


Te-am convins sa ne urmaresti povestea si jurnalul culinar? Atunci urmareste-ne pe Facebook, Instagram sau Pinterest pentru a fi intotdeauna la curent cu noile retete, postate in fiecare saptamana!

Daca vrei sa ne contactezi o poti face aici.

Si acum… gata cu vorbaria, la retete cu voi! Atlasul deliciilor se deschide la cele mai rasfoite pagini …


[blossomthemes_instagram_feed]