noiembrie 13

Risotto de vita cu sofran

Risotto de vita cu sofran va va duce intotdeauna cu gandul la Elvetia. Acolo sunt vacutele cu talangi mari dar si… sofranul, cititi mai jos! Bucataria elvetiana este cu adevarat “fusion” (o imbinare de influente) datorita faptului ca fiecare canton reprezinta o comunitate aferenta tarilor invecinate. Insa toti vor sa fie nu francezi, nu italieni, nu germani ci elvetieni. Era inevitabil ca acest melanj de nationalitati sa nu aiba rezonante si in gastronomie. Reteta de fata e un exemplu graitor, asta numai in cazul in care nu va lasa gura apa si mai puteti articula cate ceva!

Ceea ce e cu adevarat surprinzator referitor la reteta este ca sofranul e cultivat local, ceea ce este cumva neobisnuit. Ca sa fim foarte exacti el se cultiva intr-o singura localitate: Mund, in cantonul Valais, dupa binecunoscutul principiu “putin, dar bun”. De prisos sa va spunem ca din punct de vedere al calitatii… ea e cea elvetiana, probabil cea mai buna din lume! Recunoastem, stim asta numai din cartile de bucate, insa ar fi in spiritul tarii, nu?

risotto cu carne de vita

Risotto de vita cu sofran

Un risotto cu gust iesit din canoane, datorita sofranului.
No ratings yet
Timp de preparare 15 minute
Timp de gatire 30 minute
Timp total 45 minute
Fel Fel principal
Bucatarie bucataria elvetiana
Portii 4 potii
Calorii 526 kcal

Ustensile necesare

  • tigaie
  • fund pentru taiat
  • cutite
  • oala de fiert

Ingrediente
  

  • 350 g orez (pentru risotto)
  • 400 g carne de vitel
  • 800 ml supa de vita
  • 4 buc rosii (decojite, fara samburi)
  • 2 buc catei de usturoi (sfaramati)
  • 50 g bacon
  • 1 lingura unt
  • 1 buc ceapa (taiata fin)
  • 1-2 lingurite cimbru
  • lingurita sofran
  • piper (dupa gust)
  • ½ lingurita sare
  • unt (topit)

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    risotto de vita ingrediente
  • Decojiti rosiile (trebuie sa fie foarte reci si apa fierbinte!)
    4 buc rosii
    risotto de vita rosii
  • Asa arata dupe ce le tineti cateva zeci de secunde in apa fierbinte
    4 buc rosii
    risotto de vita rosii 2
  • Condimentati carnea
    400 g carne de vitel, piper, ½ lingurita sare
    risotto de vita_carnea
  • Prajiti pe ambele parti cam 3-4 minute
    400 g carne de vitel
    risotto de vita_prajirea
  • Asa trebuie sa arate cand sunt gata
    400 g carne de vitel
    risotto de vita_carne gata
  • In aceeasi tigaie prajiti bucatile de bacon
    50 g bacon
    risotto de vita_bacon
  • Asa arata cand sunt prajite
    50 g bacon
    risotto de vita_bacon gata
  • Tot in aceeasi tigaie trgeti ceapa si untul.
    1 buc ceapa, 1 lingura unt
    risotto de vita_unt si ceapa
  • Adaugati usuroiul sfaramat bine
    2 buc catei de usturoi
    risotto de vita_usturoi
  • In tigaie puneti peste amestec orezul si trageti cateva secunde
    350 g orez
    risotto de vita_orez
  • Puneti peste amestec rosiile fara samburi si cimbrul
    4 buc rosii, 1-2 lingurite cimbru
    risotto de vita_rosii_cimbru
  • …apoi sofranul
    1½ lingurita sofran
    risotto de vita_sofran
  • Incorporati treptat supa de vita cu putin unt
    800 ml supa de vita, unt
    risotto de vita_supa
  • Cand orezul e aproape fiert adaugati carnea si lasati pana scade
    risotto de vita_carne final

Informatii nutritionale

Calories: 526kcalCarbohydrates: 74gProtein: 32gFat: 11g
Keyword risotto cu carne de vita, risotto italian
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

carne de vita, orez, risotto, sofran


Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked

Ratingul retetei




{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

august 13, 2022

O salata simpla, rapida, dar satioasa si usor

august 6, 2022

O reteta la indemana oricui! Mergi direct la

iulie 30, 2022

Prajitura asta o poate face oricine, in special