Restaurantele iti ascund un mare secret: cum se fac cartofii crocanti la cuptor ca sa aiba o crusta rumena. Hai sa-ti aratam cum pas cu pas!
Cartofi crocanti la cuptor

O reteta decenta de cartofi crocanti la cuptor se afla in arsenalul fiecaruia, n-am niciun dubiu. 🥔 Dar o reteta extraordinara de cartofi crocanti la cuptor e mai greu de gasit, trebuie sa recunoasteti. Astazi sunteti norocosi 🍀 – providenta v-a adus la acest blog de retete, de unde o sa invatati cum se fac cei mai rumeni cartofi la cuptor pe care i-ati mancat in viata voastra. 😋

Dupa cum zice o binecunoscuta reclama … good things come to those who wait, asa ca trebuie sa va spunem de pe acuma ca asta nu o sa fie cea mai rapida reteta de pe lumea asta. Dupa ce o incercati o data, ramane sa decideti voi cat efort merita sa puneti in cartofii crocanti de zi cu zi si daca reteta asta e mai potrivita pentru o ocazie speciala. Totusi, desi tehnica asta de pregatire dureaza ceva mai mult, nu necesita efort activ (trebuie lasati mult timp la cuptor, dupa ce au fost fierti in prealabil).

Mi-as putea imagina ca daca e un weekend ploios, puteti urma pasii retetei intre cateva episoade scurte de serial, dar nu uitati sa puneti o alarma/un timer care sa va aminteasca sa treceti la pasul urmator. (Comentariul asta e mai mult pentru Domnisoara AD, deoarece imi cunosc bine marfa! 😜). Nu uitati sa adaugati bicarbonatul la fiert – acest pas NU este optional! – si apoi sa va ganditi daca nu cumva am reusit sa egalam cei mai fabulosi cartofi la cuptor pe care i-ati mancat vreodata la restaurant. In fond, asta e specialitatea mea, in calitate de Tata AD – de a demistifica retetele de la restaurant pana cand devin ieftine, accesibile si perfecte pentru a fi incercate acasa!

Daca v-a placut reteta, asteptam pozele voastre cu acesti cartofi crocanti la cuptor pe pagina de Facebook sau Instagram! 📸 🥘

Cartofi crocanti la cuptor

Cartofi crocanti la cuptor

Tata AD
Restaurantele iti ascund un mare secret: cum se fac cartofii crocanti la cuptor ca sa aiba o crusta rumena. Hai sa-ti aratam cum pas cu pas!
5 from 1 vote
Timp de preparare 15 minute
Timp de gatire 1 hr
Timp total 1 hr 15 minute
Fel Garnituri
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 2 portii
Calorii 93 kcal

Ingrediente
  

  • 500 g cartofi
  • 20 ml ulei de masline (cam 2 linguri)
  • 0.5 lingurite bicarbonat
  • 25 g sare (dupa gust!)
  • optional patrunjel proaspat (taiat marunt)
  • optional rozmarin (maruntit)

Instructiuni
 

  • Curatati si spalati bine cartofii.
  • Taiati-i in bucati de dimensiune medie. Puneti-i la fiert intr-o cantitate generoasa de apa impreuna cu sarea si bicarbonatul. Testati-i cu o furculita pentru a vedea cand s-au fiert la suprafata. Avand in vedere ca ii vom pune la cuptor, nu e nicio problema daca nu sunt complet fierti in interior.
  • Scurgeti bine cartofii si amestecati-i cu cele doua linguri de ulei. Veti observa ca exteriorul cartofilor se va sfarama putin – acest pas este esential deoarece suprafata sfaramata va crea o crusta extrem de rumena la cuptor. Observatie: daca doriti sa ii aromatizati cu usturoi, rozmarin sau orice alt condiment, se aromatizeaza in prealabil uleiul si NU SE PUN IN CUPTOR condimentele deoarece se vor arde cu siguranta. Le puteti adauga la sfarsit, daca doriti acest lucru.
  • Se aseaza cartofii in tava fara a-i lasa sa se lipeasca unii de ceilalti. Distanta este foarte importanta pentru formarea crustei. Am facut reteta de cateva ori si am constatat ca ingramadeala nu rezulta in crusta magica pe care o cautam ca pe Sfantul Graal.
  • Se dau la cuptor pana se rumenesc (aproximativ 45 de minute) cu setarile de mai jos.
  • Setare cuptor pentru temperatura de 180 C. Alte setari de cuptor si/sau temperaturi vor duce la timpi diferiti. Esential este ca in final cartofii sa fie rumeni.
  • Odata ce cartofii au fost scosi din cuptor puteti sa adaugati peste ei putin patrunjel maruntit si niste rozmarin. Pofta buna!
    Cartofi crocanti la cuptor

Informatii nutritionale

Serving: 100gCalories: 93kcal
Keyword cartofi crocanti, cartofi crocanti la cuptor, cartofi fierti si rumeniti, cartofi la cuptor, cartofi rumeniti, cartofi rumeniti in cuptor
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Am pus reteta asta in categoria “Feluri principale”, desi ei sunt o garnitura, pentru ca n-am nicio jena in a manca cartofii astia fara o carne alaturi – sunt absolut divini, iar rumeneala de pe ei o sa te cucereasca cu siguranta. Daca insa vrei sa vezi si cateva idei de carnuri pe care sa le asortezi la cartofi sau alte feluri principale (care chiar sunt feluri principale), gasesti intreaga categorie aici. Am facut deja o selectie pentru tine:


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

februarie 3, 2023

O reteta la indemana oricui doreste sa o

ianuarie 27, 2023

O reteta la indemana oricui doreste sa o

ianuarie 21, 2023

O reteta de chifle care pot fi pastrate