Un vechi dicton spune ca nu trebuie sa avem incredere in greci, nici macar atunci cand ne fac daruri. Ei bine, de aceasta data avem sansa sa va dovedim ca el este gresit. Pentru ca darul de fata este o reteta care va va uimi. De ce? In primul rand pentru ca nu este – ca gust – ceea ce se asteapta toata lumea: ardei umpluti! Apoi pentru ca nu are carne, pentru ca se poate servi atat calda cat si rece, pentru ca poate sta cateva zile in frigider si – culmea! – sa devina mai gustoasa datorita mixului de condimente. Si mai e ceva: poate sa va schimbe tiparele mentale referitoare la “ardei umpluti”. Credeti ca este suficient? Daca da, incercati-o si nu va va dezamagi, va asiguram!
Ardei umpluti – varianta greceasca (vegana)
Ustensile necesare
- 1 tava
Ingrediente
- 4 buc rosii
- 4 buc ardei gras
- 2 buc ceapa
- 225 grame orez
- 150 ml apa
- 3 buc catei de usturoi
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingurita fenicul (macinat)
- 1 lingurita pasta de tomate
- 1 legatura menta
- 1 legatura marar
- 6 lingurita ulei de masline
- sare (dupa gust)
- piper (dupa gust)
Instructiuni
- Ingredientele principale
- Pregatiti ardeii scotand samburii si dungile albe din interior
- Trageti initial feniculul fara ulei
- Adaugati ulei si continuati …
- ….adaugati usturoiul taiat marunt…
- …apoi ceapa tocata…
- si scortisoara…
- … amestecati bine si lasati sa se rumeneasca cateva minute.
- Adaugati orezul, sarea si piperul.
- Trageti orezul adaugand apa din cand in cand ca sa se inmoaie.
- Adaugati rosiile tocate marunt si pasta de tomate. Lasati pana cand orezul este fiert.
- In final puneti dupa gust menta si mararul tocate marunt.
- Ungeti cu ulei de masline ardeii pregatiti in prealabil.
- Umpleti ardeii cam pe trei sferturi (umplutura se dilata!)
- Dati la cuptor la 200 °C pana cand sun facuti ca in imaginea alaturata
- Se poate servi cald sau rece
Reteta video
Informatii nutritionale
Puteti incerca si alte retete fara carne: