Ton cu orez la cuptor este genul de reteta care va salveaza atunci cand nu mai aveti chef sa faceti ceva elaborat si, totusi, trebuie sa le umpleti burtile cu ceva usor acceptabil si de catre cei mai mofturosi.
Reteta e rapida pentru ca in timp ce fierbeti orezul (cam 15 minute, pana se evapora apa care il acopera) puteti pregati restul ingredientelor. Asta inseamna de fapt ceapa taiata marunt si trasa putin in ulei si rosiile taiate felii nu prea groase. De asemenea mozzarella (in orice cantitate doriti Dvs.!) trebuie data prin razatoare sau taiata felii subtiri.
Restul se reduce la a amesteca ingredientele de baza, de a le pune intr-o tava unsa in prealabil cu ulei si de a tapeta cu rosii si mozzarella. Le dati la cuptor la 180 grade C timp de 15 minute (sau pana se rumeneste mozzarella de deasupra!) si… ati scapat de data asta!
Daca v-am trezit pofta de ton, ati mai putea incerca si Chiftele (parjoale) din ton sau Salata cu ton, paste, mazare si avocado (fara maioneza) care sunt la fel de satioase si usor de facut.
Ton cu orez la cuptor
Ingrediente
- 170 g ton in ulei sau in apa (170g de ton!)
- 300 g orez
- 1 buc ceapa
- 200 g mozzarella (sau cat doriti)
- 3 buc oua
- 120 g smantana
- 2 buc rosii
- ulei de masline
- sare
- piper
Instructiuni
- Ingrediente
- Se taie rosiile felii…
- … apoi ceapa, care se trage cu putin ulei…
- … se adauga tonul, sarea si piperul …
- … se pun peste orezul fiert in prealabil 15 minute…
- … se amesteca bine …
- … se pune apoi totul intr-o tava unsa cu ulei …
- … se bat ouale si se amesteca cu smantana …
- … se toarna peste orezul cu ton …
- … se tapeteaza cu rosiile taiate …
- … se pune mozzarella …
- … se da la cuptor la 180℃ timp de 15 minute.
- E gata!