Uneori ai nevoie de o mica schimbare de peisaj in farfurie – o garnitura bine tintita te scoate din monotonia cotidiana – iar aceasta salata tabbouleh rezolva problema cu brio!
Merge foarte bine cu falafel (ca in poza), dar si cu carne. Am asortat-o cu success si la gratare pentru un plus de prospetime. In pofida denumirii, n-are absolut niciun ingredient exotic sau greu de gasit: se face mega-rapid din cous cous, castravete, rosii cherry, niste ardei si eventual cateba bucatele de feta sau telemea. Pentru un gust mai interesant am adaugat si niste patrunjel, putin ardei iute rosu, niste ceapa si niste menta.
In reteta originala din Orient, menta si patrunjelul sunt esentiale pentru a da gustul caracteristic acestei salate. Daca nu aveti cous cous prin casa, puteti sa il inlocuiti cu paste de dimensiuni mai mici sau cu bulgur. Ideea e sa aiba si putin carbohidrati in ea ca sa fie ceva mai consistenta.
Ce ziceti? Va fac cu ochiul culorile vesele din farfurie? O sa incercati reteta?
Sunt curioasa cum v-a iesit, asa ca astept fotografiile voastre pe contul nostru de Facebook sau Instagram. Le publicam pe toate in Stories ca sa vada toata lumea cine a mancat cea mai sanatoasa si gustoasa salata saptamana aceasta!
Salata tabbouleh
Ingrediente
- 250 g cous cous
- 200 g rosii cherry (taiate in jumatati)
- 1 castravete lung (sau 2-3 castraveti mai mici, taiat marunt)
- 1 ardei (taiat cubulete)
- 1 ardei iute (optional, taiati marunt)
- 100 g branza feta
- 1 ceapa verde (taiata rondele)
- 2 linguri patrunjel (taiat marunt)
- 2 linguri menta (taiata marunt)
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lamaie (vom folosi doar sucul)
- 1 lingurita chimion macinat
- sare si piper (dupa gust)
Instructiuni
- Se taie rosiile, castravetii, ardeii si ceapa.
- Se pregateste cous-cous-ul conform instructiunilor de pe pachet. Noi l-am pregatit asa: am turnat apa fierbinte (in proportie de 1 la 1 cu cous-cous-ul) peste el si am asteptat ca cous-cous-ul sa o absoarba. Dupa aceea l-am sarat dupa gust si am pus si putin ulei de masline peste el si l-am aerat cu furculita.
- Sfat: Daca simtiti ca cous cous-ul nu este inca fiert, mai adaugati putina apa fierbinte pana cand acesta ajunge la consistenta dorita.
- Se amesteca ingredientele intr-un bol incapator …
- … dupa care se adauga condimentele, uleiul de masline si sucul de lamaie si se amesteca din nou.
- Se serveste ca garnitura, eventual cu falafel, chiftelute sau friptura. Pofta buna!
Reteta video
Informatii nutritionale
Daca ti-a placut reteta de salata Tabbouleh, s-ar putea sa te intereseze si celelalte retete de salate din Atlas. Le gasesti pe toate aici. Si ca sa stii ce bunatati te asteapta, am facut deja o selectie pentru tine: