iunie 11

Salata Tabbouleh

0  comments

O reteta foarte rapida de salata pe baza de cous cous, cu rosii si castraveti proaspeti si cateva note inedite: chimion, menta si patrunjel!
Salata tabbouleh

Uneori ai nevoie de o mica schimbare de peisaj in farfurie – o garnitura bine tintita te scoate din monotonia cotidiana – iar aceasta salata tabbouleh rezolva problema cu brio!

Merge foarte bine cu falafel (ca in poza), dar si cu carne. Am asortat-o cu success si la gratare pentru un plus de prospetime. In pofida denumirii, n-are absolut niciun ingredient exotic sau greu de gasit: se face mega-rapid din cous cous, castravete, rosii cherry, niste ardei si eventual cateba bucatele de feta sau telemea. Pentru un gust mai interesant am adaugat si niste patrunjel, putin ardei iute rosu, niste ceapa si niste menta.

In reteta originala din Orient, menta si patrunjelul sunt esentiale pentru a da gustul caracteristic acestei salate. Daca nu aveti cous cous prin casa, puteti sa il inlocuiti cu paste de dimensiuni mai mici sau cu bulgur. Ideea e sa aiba si putin carbohidrati in ea ca sa fie ceva mai consistenta.

Ce ziceti? Va fac cu ochiul culorile vesele din farfurie? O sa incercati reteta?

Sunt curioasa cum v-a iesit, asa ca astept fotografiile voastre pe contul nostru de Facebook sau Instagram. Le publicam pe toate in Stories ca sa vada toata lumea cine a mancat cea mai sanatoasa si gustoasa salata saptamana aceasta!

Salata tabbouleh

Salata tabbouleh

Domnisoara AD
O reteta foarte rapida de salata pe baza de cous cous, cu rosii si castraveti proaspeti si cateva note inedite: chimion, menta si patrunjel!
5 from 1 vote
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 0 minutes
Timp total 10 minutes
Fel Salata
Bucatarie Bucataria Orientala
Portii 2 portii
Calorii 312 kcal

Ingrediente
  

  • 250 g cous cous
  • 200 g rosii cherry (taiate in jumatati)
  • 1 castravete lung (sau 2-3 castraveti mai mici, taiat marunt)
  • 1 ardei (taiat cubulete)
  • 1 ardei iute (optional, taiati marunt)
  • 100 g branza feta
  • 1 ceapa verde (taiata rondele)
  • 2 linguri patrunjel (taiat marunt)
  • 2 linguri menta (taiata marunt)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lamaie (vom folosi doar sucul)
  • 1 lingurita chimion macinat
  • sare si piper (dupa gust)

Instructiuni
 

  • Se taie rosiile, castravetii, ardeii si ceapa.
    Ingrediente pentru salata tabbouleh
  • Se pregateste cous-cous-ul conform instructiunilor de pe pachet. Noi l-am pregatit asa: am turnat apa fierbinte (in proportie de 1 la 1 cu cous-cous-ul) peste el si am asteptat ca cous-cous-ul sa o absoarba. Dupa aceea l-am sarat dupa gust si am pus si putin ulei de masline peste el si l-am aerat cu furculita.
    Salata tabbouleh pas 1
  • Sfat: Daca simtiti ca cous cous-ul nu este inca fiert, mai adaugati putina apa fierbinte pana cand acesta ajunge la consistenta dorita.
  • Se amesteca ingredientele intr-un bol incapator …
    Salata tabbouleh pas 2
  • … dupa care se adauga condimentele, uleiul de masline si sucul de lamaie si se amesteca din nou.
    Salata tabbouleh pas 3
  • Se serveste ca garnitura, eventual cu falafel, chiftelute sau friptura. Pofta buna!
    Salata tabbouleh

Reteta video

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 312kcal
Keyword salata cu feta si cous cous, salata cu menta si patrunjel, salata de cous cous cu menta si patrunjel, salata tabbouleh, tabbouleh
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Daca ti-a placut reteta de salata Tabbouleh, s-ar putea sa te intereseze si celelalte retete de salate din Atlas. Le gasesti pe toate aici. Si ca sa stii ce bunatati te asteapta, am facut deja o selectie pentru tine:


Tags


5 from 1 vote (1 rating without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

aprilie 14, 2025

Un mic dejun clasic, in interpretare moderna Mergi

aprilie 7, 2025

O prajitura care se face in 5 trebuie

martie 24, 2025

Bierocks (pateuri germane cu varza si carne) sunt