noiembrie 13

Conopida la cuptor cu branza

0  comments

Conopida la cuptor cu branza e o reteta pentru vegetarieni, dar nu numai. Ea imbina savoarea branzei feta cu cea a rosiilor cherry si a conopidei usor crocante. Intervalul de coacere este relativ scurt, aproximativ 35 de minute, timp in care va puteti ocupa de cu totul ale lucruri (inclusiv uitatul la televizor!).

Este demn de remarcat faptul ca branza feta este esentiala in aceasta reteta, datorita texturii sale si faptului ca nu se topeste imediat in cuptor. De fapt cealalta branza, mozzarella, este cea care se topeste imediat si da crusta finala. Din acest motiv momentul in care ea se adauga este diferit fata de branza feta.

Daca doriti, puteti pune rosiile cu tot cu coaja, insa daca le decojiti in prealabil preparatul va avea o textura ceva mai uniforma. De asemenea este bine de stiut faptul ca atunci cand fierbeti la abur conopida, nu trebuie sa asteptati pana aceata este comple fiarta (de fapt trebuie sa fie “al dente” ca sa folosim o expresie din retetele italiene).

Daca va place si surioara verde a conopidei, ati putea incerca si Paste cu broccoli sau Salata cu broccoli, bacon si struguri.

conopida la cuptor cu branza

Conopida la cuptor cu branza

O reteta greceasca 100% vegetariana
No ratings yet
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 35 minutes
Fel Cina
Bucatarie Bucataria Greceasca
Portii 4 portii

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 400 g rosii cherry (cu sau fara coaja)
  • 100 g masline (Kalamata, daca este posibil)
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 170 g branza feta
  • 1 buc conopida (mare)
  • 3 catei de usturoi
  • 250 g mozzarella

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    conopida la cuptor cu branza
  • Într-o tavă de copt se adaugă roșiile cherry, măslinele, usturoiul presat, 1 lingură de ulei de măsline, sare de mare și piper după gust. Se amestecă totul bine.
  • Puneți blocul de feta în centrul tavii. Stropiți feta cu uleiul de măsline rămas.
  • Coaceți timp de 15 minute sau până când feta începe să se rumenească și roșiile se sparg.
    conopida la cuptor cu branza
  • Intre timp, gătiți buchețelele de conopidă la abur pentru doar 5-6 minute sau până când sunt fraged-crocante. Nu le vrem moi!
    conopida la cuptor cu branza
  • Odată ce feta este gata de copt, scoateți cu grijă din cuptor și începeți imediat să zdrobiți și să combinați feta și roșiile cu o furculiță, pentru a crea un sos cremos.
  • Adăugați buchețelele de conopidă aburite împreună cu al doilea lot de usturoi tocat și un praf mic de sare de mare și piper. Acoperiți cu mozzarella proaspăt rasă și întoarceți-l la cuptor.Coaceți 15-20 de minute, până când devine spumos și auriu deasupra.
    conopida la cuptor cu branza
  • E gata!
    conopida la cuptor cu branza

Reteta video

Keyword conopida
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

conopida


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

martie 26, 2024

O paine subtire care se mananca calda, cu

martie 25, 2024

O reteta rapida pentru zilele in care aveti

martie 22, 2024

O prajitura fina, cu un gust deosebit, dat