Conopida la cuptor cu branza e o reteta pentru vegetarieni, dar nu numai. Ea imbina savoarea branzei feta cu cea a rosiilor cherry si a conopidei usor crocante. Intervalul de coacere este relativ scurt, aproximativ 35 de minute, timp in care va puteti ocupa de cu totul ale lucruri (inclusiv uitatul la televizor!).
Este demn de remarcat faptul ca branza feta este esentiala in aceasta reteta, datorita texturii sale si faptului ca nu se topeste imediat in cuptor. De fapt cealalta branza, mozzarella, este cea care se topeste imediat si da crusta finala. Din acest motiv momentul in care ea se adauga este diferit fata de branza feta.
Daca doriti, puteti pune rosiile cu tot cu coaja, insa daca le decojiti in prealabil preparatul va avea o textura ceva mai uniforma. De asemenea este bine de stiut faptul ca atunci cand fierbeti la abur conopida, nu trebuie sa asteptati pana aceata este comple fiarta (de fapt trebuie sa fie “al dente” ca sa folosim o expresie din retetele italiene).
Daca va place si surioara verde a conopidei, ati putea incerca si Paste cu broccoli sau Salata cu broccoli, bacon si struguri.
Conopida la cuptor cu branza
Ingrediente
- 400 g rosii cherry (cu sau fara coaja)
- 100 g masline (Kalamata, daca este posibil)
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 170 g branza feta
- 1 buc conopida (mare)
- 3 catei de usturoi
- 250 g mozzarella
Instructiuni
- Ingredientele
- Într-o tavă de copt se adaugă roșiile cherry, măslinele, usturoiul presat, 1 lingură de ulei de măsline, sare de mare și piper după gust. Se amestecă totul bine.
- Puneți blocul de feta în centrul tavii. Stropiți feta cu uleiul de măsline rămas.
- Coaceți timp de 15 minute sau până când feta începe să se rumenească și roșiile se sparg.
- Intre timp, gătiți buchețelele de conopidă la abur pentru doar 5-6 minute sau până când sunt fraged-crocante. Nu le vrem moi!
- Odată ce feta este gata de copt, scoateți cu grijă din cuptor și începeți imediat să zdrobiți și să combinați feta și roșiile cu o furculiță, pentru a crea un sos cremos.
- Adăugați buchețelele de conopidă aburite împreună cu al doilea lot de usturoi tocat și un praf mic de sare de mare și piper. Acoperiți cu mozzarella proaspăt rasă și întoarceți-l la cuptor.Coaceți 15-20 de minute, până când devine spumos și auriu deasupra.
- E gata!