noiembrie 30

Salata cu branza de capra pane si vinegreta de mar

0  comments

Salata cu branza de capra pane este lejera si savuroasa, numai buna pentru mentinerea greutatii fara a face compromisuri in materie de gust.
Salata cu branza de capra pane

Astazi o sa va prezint salata cu branza de capra pane, preferata mea pentru anotimpurile de tranzitie, cand zilele incep sa fie tot mai reci si as vrea sa mananc ceva cald, dar vreau sa am grija totusi si de silueta.

Inainte sa trecem la treaba, putin context: saptamana aceasta am fost foarte ocupata la serviciu, iar seful meu a fost mult mai stresant ca de obicei. Din pacate nu sunt una dintre acele persoane care slabeste atunci cand lucreaza sub presiune, dimpotriva; am tendinta sa abuzez de ciocolata si sa mananc mai mult si mai nesanatos decat de obicei.

Unul dintre telurile mele pentru noul an este, bineinteles, sa scap de kilogramele in plus, dar pana atunci mai am de supravietuit sarbatorilor! ? Stiu la ce va ganditi acum … am fost cu totii in situatia asta – in fiecare decembrie ne-am hotarat ca la anul vom manca numai salata, ne vom duce de 3 ori pe saptamana la sala si in sfarsit ne vom atinge potentialul estetic inainte de vacanta la mare, ca sa constatam la mijlocul lui februarie ca totul e groaznic si ca uram cu pasiune fiecare minutel al experientei. Ca sa ne ridicam moralul, am vizitat, cu rusinea intiparita pe chip, shawarmeria de la colt si, ca in desenele animate, 1000 de ingerasi ne-au cantat in urechi cand am luat prima imbucatura cu “de toate”. Ne-am spus noua insine ca fusese o saptamana obositoare si de aceea nu am mai avut energie sa luam decizia buna in privinta cinei ?. Toata lumea stie ca decision fatigue, sau senzatia de extenuare pe care o simti cand ai prea multe alegeri de facut, e o problema reala. Daca oameni super ocupati ca Steve Jobs si Mark Zuckerberg se imbraca in fiecare zi exact la fel pentru a preveni decision fatigue, sigur cineva care s-a chinuit o zi intreaga sa evite ciocolata are circumstante atenuante, nu? Eh, ce sa faci, mai calca omul si in streachina, important e sa nu se repete. Problema e ca a doua zi prietena cea mai buna ne-a invitat la ea pentru o fika (n.r.: pauza de cafea in limba suedeza, un concept greu de tradus, dar care prinde avant considerabil in ultima vreme), iar pe masa alaturi de cafea erau niste melci cu scortisoara … intuiti cum se termina povestea, nu? Mi-e rusine de cate ori am facut asa, deci o sa ma scuzati ca nu recunosc explicit, cum s-a dus naibii dieta pentru a nu stiu cata oara… La anul va fi insa diferit, va promit voua si imi promit si mie insami. Voi gasi un mod realist si durabil de a ma tine de dieta si voi arata absolut minunat pana la concediu. ??

Bineinteles, voi documenta toata cazna dietei aici pe blog, voi fi sincera cu ce a functionat si ce nu, asa ca reveniti din cand in cand sa imi verificati progresul si imi atrageti atentia cand risc sa ma abat de la drumul cel bun. Cine stie, de data asta poate chiar gasim impreuna secretul succesului!

Fiind atat de dedicata cauzei, m-am hotarat sa fac cativa pasi in directia cea buna chiar de anul acesta, implementand o strategie noua. Imi propun sa incerc sa gatesc retete care sunt 80% sanatoase si 20% decadente, astfel incat sa am senzatia ca ma tin de treaba, dar ca totusi bunele intentii de a slabi nu imi rapesc complet placerea de a mananca ceva bun atunci cand am nevoie sa imi ridic moralul. Sa numim aceste proportii raportul magic (sa-l transformam intr-un hashtag, zic!).

Cunoscandu-ma de-acum suficient de bine, stiu ca nicio dieta sau incercare drastica de a slabi nu ar functiona, asa ca incerc sa colaborez cu gurmanda din mine ca sa dam la pace cu o mancare rezonabil de gustoasa, dar cu putine calorii. Asa am ajuns sa descopar salata cu branza de capra pane.

Elementul surpriza – branza de capra prajita si calda – face ca salata sa nu mai fie doar o adunatura trista de frunze fara gust. Daca in mod normal am abuza de dressing-uri pentru a aduce inapoi savoarea intr-o salata (ceea ce se dovedeste contra-productiv pentru slabit deoarece dressing-urile au o densitate extrem de mare de calorii, in special cele delicioase, cu maioneza), aroma intensa a branzei de capra ne va convinge ca e ca si cum am manca cascaval pane, dar in loc de cartofi prajiti avem alaturi niste legume. Si in loc sa le punem una alaturi de alta in farfurie, le asezam sub forma de salata. Parca dieta nu mai suna chiar asa de rau acum, iar salatele nu mai par asa de seci. Cumva, ne vom putea “dresa” subconstientul sa nu le mai urasca.

Ce ziceti, voi reusi de data asta sa ma domin si sa scap de kilogramele in plus, fiind mai putin drastica cu mine insami? Ce sfaturi sau retete care respecta raportul magic imi puteti recomanda? Spuneti-mi in comentarii!

Salata cu branza de capra pane

Salata cu branza de capra pane si vinegreta de mar

Domnisoara AD
Salata cu branza de capra pane este lejera si savuroasa, numai buna pentru mentinerea greutatii fara a face compromisuri in materie de gust.
5 from 1 vote
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Frantuzeasca
Portii 4 portii
Calorii 650 kcal

Ingrediente
  

Ingrediente de baza

  • un sfert de ceasca lapte batut
  • 1 ou mare
  • 3 sferturi de ceasca pesmet
  • 450 g branza de capra
  • 400 g frunze de salata (Sau mix pentru salata cu andive si alte legume sanatoase.)
  • 1 mar si jumatate taiat julienne (Noi am folosit soiul Granny Smith deoarece este mai acrisor, dar puteti folosi orice tip de mar va place.)
  • 3 sferturi de ceasca nuci prajite
  • 200 g faina alba de grau

Ingrediente pentru vinegreta

  • jumatate de mar acru decojit (Noi am folosit jumatatea ramasa de la marul Granny Smith.)
  • un sfert ceasca de otet (Va recomandam otetul de mere cu miere pentru a pastra buchetul de arome consistent.)
  • 1 lingurite ghimbir proaspat ras
  • 2 linguri miere
  • jumatate ceasca de ulei (eventual de masline)
  • sare si piper dupa gust

Instructiuni
 

  • Se taie branza de capra in fasii de 1.5cm, dupa care se invelesc in folie transparenta si se pun in congelator pentru cel putin o ora jumatate.
    salata de branza de capra pane 1
  • Se pun toate ingredientele pentru vinegreta, mai putin uleiul, intr-un blender si se mixeaza pana se obtine o consistenta fina. Dupa aceea, se adauga treptat uleiul in pasta existenta si se amesteca paana cand solutia s-a emulsificat.
  • Intr-un bol, se amesteca laptele batut impreuna cu oul folosing un tel sau o furculita.Intr-un alt bol sau pe o farfurie se pune faina amestecata cu piperul, iar pe o a 3-a se pune pesmetul.
  • Intr-o tigaie incinsa in prealabil, se pune suficient ulei cat sa acopere fundul tigaii.
  • In timp ce uleiul se incalzeste, se pregatesc 4 farfurii (pentru 4 portii) si se impart frunzele de salata intre ele. Deasupra frunzelor de salata se pun felii de mar taiat julienne si nucile.
  • Dupa ce uleiul s-a incins, se scot din congelator feliile de branza de capra si se trec prin oul cu lapte batut, apoi prin faina, din nou prin ou si apoi prin pesmet, similar procedelului de la snitel. Faptul ca branza a stat la congelator face ca ea sa nu se topeasca atat de repede in timpul prajirii. Aceasta tehnica este imprumutata de la tempura, o metoda de prajire japoneza.
    Salata cu branza de capra pane 5
  • Feliile de branza date prin pesmet se pun in tigaie si se prajesc 1-2 minute pe fiecare parte pana cand suprafata lor devine aurie.
    Salata cu branza de capra pane 7
  • Dupa ce s-au prajit, se aseaza pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.
    Salata cu branza de capra pane 8
  • Se stropesc farfuriile cu frunzele de salata cu vinegreta de mar si miere, dupa care se impart in mod egal feliile de branza intre portii.
    Salata cu branza de capra pane 10

Informatii nutritionale

Calories: 650kcal
Keyword salata cu branza de capra, salata cu branza de capra pane, salata cu vinegreta de mar
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Esti inca in cautare de salate, dar n-ai gasit-o pe cea cu acel je ne sais quoi? Vezi intreaga categorie de retete sanatoase de salate sau incearca direct salata de ton cu quinoa, salata de spanac cu feta si afine sau salata calda cu quinoa, cartof dulce si varza de Bruxelles.


Tags


5 from 1 vote (1 rating without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

februarie 13, 2025

O placinta pufoasa... Mergi direct la reteta Reteta

februarie 12, 2025

Un desert care se face rapid Mergi direct

ianuarie 29, 2025

Se pot termina in 25 de minute! Mergi