Mama AD e departamentul diete si remedii naturiste – asta e hobby-ul ei – uneori il duce la extrem si ii exaspereaza pe ceilalti membri ai familiei, iar alteori e util, ca in cazul de fata in care Domnisoara AD avea nevoie de o reteta de cina usoara si sanatoasa pentru ca mancase prea multe grasimi si avea ceva dureri de bila.
Asa s-a nascut reteta de salata de anghinare cu naut si quinoa, pe care o putem considera reteta fusion, pentru ca imbina ingrediente specifice mai multor bucatarii internationale. Anghinarele in ulei pe care le-am folosit sunt un ingredient tipic bucatariei italiene, in timp ce quinoa este folosita in mod traditional in mancarurile latino-americane. Iar nautul … e folosit in asa de multe bucatarii incat n-o sa ne apucam sa le enumeram aici ?.
Cert este ca reteta asta e buna pentru durerile de bila pentru ca are anghinare (suferinzii vor sti ca se recomanda chiar si suplimente alimentare pe baza de anghinare pentru durerile de bila), iar nautul si quinoa sunt bogate in proteine, deci te vor tine satul o perioada indelungata. Mama AD a creat aceasta combinatie ca masa principala – o cina usoara – dar reteta poate fi folosita cu succes si ca garnitura. Va recomandam sa nu fierbeti quinoa in mod excesiv, lasati-o sa fie al dente ca sa adauge un plus de textura crocanta preparatului.
Ce ziceti, v-am facut pofta? O sa incercati reteta? ? Ca de obicei, asteptam impresiile si pozele voastre pe pagina noastra de Facebook sau Instagram! Ne vedem saptamana viitoare pentru urmatoarea reteta! ?
Salata de anghinare, naut si quinoa
Ustensile necesare
Ingrediente
- 150 g anghinare (noi am folosit anghinare in ulei, cantitatea corespunde miezului de la 2 anghinare)
- 250 g naut (o conserva)
- 250 g quinoa (cantitate nefiarta)
- 1 ardei (taiat marunt)
- 2 catei de usturoi (taiati marunt)
- 1 lamaie (se foloseste si sucul si coaja rasa)
- 50 g patrunjel sau telina verde (dupa gust)
- 50 ml ulei de masline (puteti folosi si uleiul de la anghinare)
- sare si piper (dupa gust)
Instructiuni
- Se fierbe quinoa conform instructiunilor de pe pachet.
- Intr-un bol se toarna uleiul de masline si sucul de lamaie, dupa care se amesteca coaja de lamaie rasa si usturoiul maruntit. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
- Se adauga bucatile de telina verde si se amesteca.
- Se pun toate ingredientele ramase intr-un bol, dupa care se toarna deasupra dressing-ul pregatit mai inainte.
- Se amesteca pana cand toate ingredientele s-au distribuit uniform.
- Se serveste ca masa principala sau ca garnitura. Numarul de portii de mai sus presupune mancarea salatei ca masa principala. Ca garnitura, va puteti astepta sa obtineti dublul de portii. Pofta buna! 😋
Informatii nutritionale
Daca ti-a placut salata de anghinare, naut si quinoa, sunt bune sanse sa te intereseze si celelalte idei de salate delicioase si sanatoase pe care le-am pregatit pentru tine. Gasesti intreaga categorie aici. Am facut deja o selectie pentru tine, ca sa iti dai seama imediat daca iti face ceva cu ochiul:
- Salata cu broccoli, bacon si struguri
- Salata cu avocado, ton si naut
- Salata cu cous cous, telemea si naut (reteta vegetariana!)
- Salata cu branza de capra pane si vinegreta de mar (reteta vegetariana!)
- Salata calda cu quinoa, cartof dulce si varza de Bruxelles (reteta vegana!)