Deja de saptamana trecuta suntem intr-o pasa frantuzeasca – astazi insa o sa ne concentram pe ceva mai traditional si anume pe aceasta reteta minunata de pui vanatoresc (poulet chasseur). Promitem ca e asa de autentica incat o sa va simtiti ca intr-un bistrot micut si cochet din Cartierul Latin din Paris. 😉 🗼
De ce se numeste pui vanatoresc daca nu este nici urma de vanat in reteta asta? Ei bine, cand francezii de odinioara se intorceau de la vanatoare, obisnuiau sa aduca si ciuperci culese de pe drum, aceasta reteta fiind pregatita alaturi de alte bunatati cu vanat.
Ca toate preparatele frantuzesti autentice si aceasta are la baza supa de vita. Recunoastem ca am trisat folosind un cub baza pentru supa dizolvat in apa, dar daca aveti supa de oase va iesi cu atat mai bun.
Pregatind reteta veti observa ca tehnicile de gatire frantuzesti nu sunt cele mai eficiente posibil. Puiul se prajeste separat, sosul e facut separat, acestea gatindu-se impreuna foarte scurt timp la sfarsit inainte de servire. Fiti insa convinsi ca merita – rezultatul este absolut divin!
Puteti alege garnitura preferata – piure ca sa nu ratati niciun pic de sos, sau chiar cartofi crocanti la cuptor. Nu uitati sa asortati vinul rosu preferat si sa ne trimiteti fotografiile voastre pe pagina de Facebook sau Instagram daca incercati reteta!
Pui vanatoresc
Ustensile necesare
Ingrediente
Ingrediente de baza
- 1 kg pui
- 40 g faina alba
- 30 g unt
Ingrediente pentru sosul vanatoresc
- 25 g ceapa (taiata marunt)
- 100 g ciuperci (taiate in fasii)
- 50 ml vin alb
- 550 ml supa de vita (1 cub baza pentru supa dizolvat in 550 ml de apa)
- 10 g unt
- 1 lingura tarhon
- 1 lingurita patrunjel radacina (dat prin razatoare)
- 3 g sare
- 3 g piper
Instructiuni
Pregatirea carnii de pui
- Se dau bucatile de pui prin faina
- Procedati la fel cu celelalte bucati.
- Puneti-le la prajit in unt intr-o tigaie, toate o data.
- Trageti in jumatate din cantitatea de unt bucatile de pui trecute in prealabil prin faina.
Pregatiti sosul vanatoresc
- Adaugati restul de unt in sosul ramas in tigaie de la prajitul puiului.
- Adaugati ciupercile taiate fasii.
- Adaugati apoi ceapa taiata marunt.
- Adaugati vinul.
- Adaugati unt, tarhon si patrunjel dat prin razatoare.
- In final adaugati pasta de tomate.
- Apoi supa de vita.
- In final puneti condimentele.
- Dupa ce ati omogenizat sosul, puteti adauga bucatile de pui pregatite la pasul anterior.
Reteta video
Informatii nutritionale
Daca ti-a placut reteta de pui vanatoresc, s-ar putea sa te intereseze si celelalte retete de feluri principale. Le gasesti pe toate aici. Am facut deja o selectie pentru tine: