In saptamanile precedente ati cam fost pe mana partii masculine a familiei, dar odata cu reteta asta de pui cu marinada de coriandru treaba asta o sa se schimbe. Am inteles ca umbla multe glume pe internet despre cat de mofturoasa sunt, ce putin stiu sa gatesc si alte asemenea barfe. Ei bine, trebuie sa va demonstrez contrariul.
Reteta pe care v-o propun este de inspiratie orientala si are ca scop punerea in valoare a coriandrului – una dintre ierburile aromatice pe care le-am descoperit de curand. Acesta este prezent foarte des atat in bucataria orientala, cat si in cea mexicana si cred eu, schimba substantial gustul oricarui preparat pe care il intalneste. Are un gust proaspat, dar intens, care m-a facut sa ma indragostesc de el. L-am folosit intr-o marinada ca sa ii transport gustul pe bucatile de carne si sunt convinsa ca veti vedea ce mare diferenta poate face o frunzulita atat de mica. Sucul de lamaie este foarte important pentru a obitine o carne frageda – puiul va fi deja usor gatit datorita faptului ca a stat in marinada.
Puteti sa il marinati cu o seara inainte pentru a obtine un plus de gust, dar nu va recomand sa depasiti 24 de ore pentru a nu distruge complet proteinele din pui. Tehnica marinarii este foarte utila pentru carnurile mai tari, pe care le poate fragezi si transforma in totalitate, asa ca nu va temeti sa folositi aceasta marinada si pentru carnea de pui sau de vita.
Deci ce ziceti, va faceti pofta de niste pui cu marinada de coriandru? ? Asteptam sa ne spuneti cum v-a iesit si sa ne trimiteti pozele voastre pe care promitem sa le publicam pe contul nostru de Facebook si Instagram.
Pui cu marinada de coriandru
Ustensile necesare
Ingrediente
- 1 kg pui (noi am folosit piept)
- 2 linguri suc de lamaie
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei (de masline)
- 4 catei de usturoi (taiati marunt)
- 2 linguri coriandru (taiat marunt)
- 1 lingurite cuisoare
- 1 lingurite sare
- 1 lingurite piper
Instructiuni
- Ingredientele pentru marinada, alaturi de carnea de pui.
- Se amesteca toate condimentele cu uleiul, sucul de lamaie si sosul de soia intr-un bol.
- Se acopera carnea cu marinada astfel obtinuta si se lasa in frigider timp de cel putin o ora. Puteti lasa carnea la marinat si peste noapte (ea va deveni mai frageda datorita sucului de lamaie), dar nu depasiti 24 de ore.
- Intr-o tigaie preincalzita, se prajeste putin puiul, cate 5 minute pe fiecare parte.
- Scopul este de a obtine o crusta rumena si nu de a gati carnea in profunzime. Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Se pune in cuptor la 180 de grade pentru cel putin 30 de minute. (Tigaia noastra cu grill avea un maner rezistent la temperaturi inalte, asa ca am pus-o direct in cuptor. Daca nu aveti asemenea tigaie, transferati puiul intr-o tava.)
- Se serveste, in cazul nostru, cu o garnitura de bulgur. Lasati-va imaginatia sa zburde, alegeti o salata din categoria de Salate din Atlasul Deliciilor, sau optati pentru familiaritatea cartofilor prajiti sau a celor piure. Orice ati alege, puiul cu marinada de coriandru va straluci in farfurie! ? Pofta buna!
Reteta video
Informatii nutritionale
Daca v-a placut reteta asta, probabil ca va intereseaza si alte idei de feluri principale. Le gasiti pe toate cele pe care le-am publicat vreodata aici. Am selectat deja cateva ca sa stiti la ce sa va asteptati: