iulie 30

Pui cu smantana

0  comments

Pui cu smantana este o reteta foarte cunoscuta. Varianta ei “clasica” are trei ingrediente de baza: pieptul de pui, smantana si eventual faina daca smantana e prea subtire. Noi incercam sa va propunem ceva mai elaborat si asta cu pretul unui timp mai mare de gatire. Speram insa ca veti fi de acord, in final, ca gustul e deosebit si nu seamana cu ceea ce stiati de acasa, din copilarie.

Ingredientele esential noi sunt ciupercile si… vinul! Ultimul trebuie sa fie alb, sec si nu trebuie sa exagerati: un pahar mediu e suficient. E lucru stiut ca ciupercile trebuie alese cat mai curate pentru a nu fi obligati sa le spalati abundent. Prin spalare isi pierd gustul specific si efectul scontat nu va fi prea mare.

Trebuie sa aveti rabdare de trei ori. Prima data cand trageti ceapa, ca sa nu o ardeti si sa adaugati ciupercile taiate cand aceasta a devenit usor translucida. Ulterior asteptati sa scada ciupercile (putina sare ajuta!) si cand au scazut, adaugati vinul si… asteptati din nou sa scada. Fotografiile din reteta propriu-zisa incearca sa ilustreze acest lucru.

In final trebuie spus ca puteti folosi si piept de pui si piept de curcan. Cel de cuecan trebuie taiat perpendicular pe fibra, daca nu doriti sa il bateti cu ciocanul de carne. Bucatile trebuie sa aiba cam 1 centimetru grosime. Asta asigura fragezimea atat de apreciata.

In mod obisnuit preparatul se serveste cu mamaliguta calda. Merge insa si cu paine sub diferite forme: proaspata, prajita sau chiar crutoane.

Daca doriti ceva mai exotic, ati putea incerca Piept de pui cu sos de portocale sau Pui cu lamaie si sofran.

pui cu smantana

Pui cu smantana

O reteta clasica interpretata usor diferit, pentru un gust nou.
5 from 1 vote
Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 35 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 4 portii

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 400 g piept de curcan (poate fi si de pui, bineinteles)
  • 500 g ciuperci
  • 200 g smantana
  • 100 g faina de grau
  • 30 g unt
  • 1 pahar vin alb
  • 1 buc ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Instructiuni
 

  • Ingredientele
  • Treceti prin faina carnea sarata si piparata
    pui cu smantana
  • Incingeti tigaia si puneti untul si uleiul…
    pui cu smantana
  • Frigeti pieptul de pui pe ambele parti
  • In aceeasi tigaie trageti ceapa tocata marunt
    pui cu smantana
  • Adaugati ciupercile taiate
  • Cand ciupercile sunt aproape gata adaugati vinul si lasati sa scada
    pui cu smantana
  • Cand amestecul a scazut, puneti smantana…
    pui cu smantana
  • … si amestecati bine dupa ce ati inchis focul.
    pui cu smantana
  • Adaugati carnea …
    pui cu smantana
  • E gata!
    pui cu smantana

Reteta video

https://youtu.be/YWkLBMdcEIM
Keyword pui cu smantana
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

pui cu smantana


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 7, 2024

O combinatie inedita care e simplu de facut

mai 2, 2024

O combinatie mai putin utilizata, insa delicioasa, veti

aprilie 19, 2024

O mancare usor neobisnuita Mergi direct la reteta