februarie 12

Prajitura negresa

0  comments

O reteta delicioasa de negresa cu glazura crocanta si interior fraged si ciocolatos, obtinuta din acelasi aluat. E parca scoasa direct din filmele americane si va fi pe gustul intregii familii.
Portie de prajitura negresa

Daca ne urmariti de ceva vreme, cu siguranta stiti de traditia mea (Domnisoara AD) si a Printului Consort de Valentine’s Day si Dragobete. ❤️Cate unul dintre noi trebuie sa pregateasca o reteta mai deosebita pentru celalalt cu aceasta ocazie – anul asta eu am tras la sorti Valentine’s Day si el a ramas cu Dragobetele.

Cum marea mea teroare in bucatarie sunt prajiturile, am decis sa fac un efort (deh … e o ocazie speciala!) si sa pregatesc o negresa in stil american. M-am gandit ca merge bine cu inghetata deasupra (sau cu un pahar de lapte cald) pentru seara de uitat la seriale care ne asteapta din cauza ca e pandemie.

Aceasta reteta de negresa e putin diferita de cea pe care o stiti din bucataria romaneasca si zic eu – e si mai delicioasa. Se face dintr-un singur aluat, dar capata o crusta crocanta deasupra si ramane foarte frageda in interior. Pentru a mari acest efect, am adaugat pepite de ciocolata rezistente la copt in interiorul aluatului, dar daca nu le aveti prin casa le puteti omite sau inlocui cu echivalentul de ciocolata amaruie sau cu lapte.

Am folosit o tava patrata de 22x22cm – o sa fiti surprinsi cat de mica e aceasta tava – dar adevarul e ca ne-am cam ingrasat post sarbatori (si mai ales post pandemie), asa ca dimensiunile reduse sunt binevenite. Din cantitatile de mai jos va vor iesi 9 prajituri negresa, deci teoretic 9 portii. Daca va place asa mult incat mancati 2 patrate deodata, sa nu dati vina pe mine. Eu v-am avertizat! ?

P.S.: Daca sunteti curiosi care au fost retetele de anul trecut, gasiti aici Vita in stil Wellington si tortul zebra.

Daca incercati reteta, trimiteti-ne pozele voastre pe contul de Facebook sau Instagram, iar noi o sa le publicam la stories ca sa vada toata lumea ce negresa delicioasa ati pregatit pentru jumatatea voastra!

Portie de prajitura negresa

Negresa

Domnisoara AD
O reteta delicioasa de negresa cu glazura crocanta si interior fraged si ciocolatos, obtinuta din acelasi aluat. E parca scoasa direct din filmele americane si va fi pe gustul intregii familii.
5 from 3 votes
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 35 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Americana
Portii 9 negrese
Calorii 386 kcal

Ingrediente
  

  • 140 g unt (poate fi si unt sarat)
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua mari
  • 175 g ciocolata cu lapte
  • 100 g faina obisnuita
  • 25 g cacao pudra fara zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 150 g pepite de ciocolata (optional)

Instructiuni
 

  • Preincalziti cuptorul la 180 C.
  • Ingredientele necesare
    Ingrediente pentru negresa
  • La foc mic, topiti untul.
    Negresa pas 1
  • Intr-o oala mai mare, umpluta cu apa rece, puneti o oala mai mica in care asezati ciocolata rupta. (Aceasta tehnica se numeste bain-marie) Puneti oala cea mare pe foc si amestecati cu grija pana cand ciocolata s-a topit.
    Negresa pas 2
  • Consistenta ei trebuie sa arate cam asa…
    Negresa pas 3
  • Cu ajutorul unui mixer, bateti untul topit, dupa care adaugati ouale si extractul de vanilie si mixati-le impreuna.
    Negresa pas 5
  • Dupa aceea adaugati si zaharul mixand in continuare…
    Negresa pas 4
  • dupa care adaugati si ciocolata topita.
    Negresa pas 6
  • Dupa aceea, adaugati faina si cacaua si mixati putin pana cand acestea s-au incorporat, fara a mixa insa prea mult.
    Negresa pas 7
  • (Optional) Adaugati si bucatele de ciocolata intregi si amestecati-le cu o spatula pentru a le distribui uniform in compozitie.
    Negresa pas 8
  • Ungeti o tava patrata de 22×22 cm cu putin unt sau ulei si apoi turnati compozitia in ea.
    Negresa pas 10
  • Puneti tava la cuptorul la 180 C timp de 30 minute.
  • Pentru a o taia perfect, lasati-o sa se raceasca 30 minute…
    Negresa pas 11
  • …si apoi taiati in bucati potrivit de mari. Serviti, eventual, cu inghetata deasupra.
    Portie de prajitura negresa

Observatii

Pentru aceasta reteta am folosit o tava patrata de 22 x 22 cm. Daca aveti o tava mai mare, s-ar putea sa fie nevoie sa dublati cantitatile, folosind butonul 2x (sau 3x) din dreapta sus. 
 

Informatii nutritionale

Calories: 386kcal
Keyword brownie, negresa, prajitura cu ciocolata, reteta brownie, reteta negresa
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Daca ti-a placut reteta, s-ar putea sa te intereseze si alte retete de prajituri din Atlas. Le gasesti pe toate aici. Am facut deja o selectie pentru tine:


Tags

ciocolata


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

martie 26, 2024

O paine subtire care se mananca calda, cu

martie 25, 2024

O reteta rapida pentru zilele in care aveti

martie 22, 2024

O prajitura fina, cu un gust deosebit, dat