decembrie 16

Prajitura chinezoaica

0  comments

Prajitura chinezoaica e o prajitura cu ciocolata, cu o glazura crocanta de albusuri. E foarte usor de facut si e explicata pas cu pas! ?
Portie de prajitura chinezoaica

Prajitura chinezoaica e o prajitura clasica in familia AD, ca si tavalita. Apare pe mesele noastre la evenimente speciale si la sarbatori, asa ca e momentul potrivit sa o impartasim cu voi. ?

Pentru ca nu am putut petrece sarbatorile impreuna (deh… e 2020), Mama AD a facut echipa cu Domnisoara AD si au gatit “ca in vremurile bune” (a se citi – ca in studentie) pe Skype, iar reteta face parte acum si din repertoriul familiei AD junior.

Ce e special la prajitura asta? Ei bine, glazura de albusuri, aplicata strategic in timpul coacerii si sunetul delicat pe care il face atunci cand musti din ea. Ciocolata rasa de deasupra e un detaliu dragut, dar puteti s-o omiteti daca vi se pare ca baza e deja prea … ciocolatoasa. Fiti siguri ca noi am ras ciocolata din plin.

Ca sa fie extra speciala, prajitura are si nuca, deci e un deliciu pur. Daca nu ne rasfatam la ocaziile speciale, atunci cand? ?

Ce ziceti? O sa incercati reteta? Amandoua suntem curioase cum v-a iesit, asa ca trimiteti-ne fotografiile noastre si o sa le publicam in Stories pe pagina noastra de Facebook sau de Instagram.

P.S.: Habar nu avem de ce se numeste prajitura chinezoaica, dar asa ii zice toata lumea. ?‍♀️ Daca aveti voi vreo explicatie, nu ezitati sa ne-o spuneti si noua!

Portie de prajitura chinezoaica

Prajitura chinezoaica

Domnisoara AD
Prajitura chinezoaica e o prajitura cu ciocolata, cu o glazura crocanta de albusuri. E foarte usor de facut si e explicata pas cu pas! ?
5 from 2 votes
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 40 minutes
Timp total 50 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 4 portii
Calorii 420 kcal

Ingrediente
  

  • 200 g unt
  • 400 g zahar (jumatate pentru blat, jumatate pentru glazura)
  • 100 g faina alba
  • 6 oua
  • 200 g nuci rase
  • 2 lingurite cacao
  • 100 g ciocolata
  • 2 plicuri de zahar vanilat

Instructiuni
 

  • Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
    ingrediente pentru prajitura stoicului
  • Cu ajutorul unui mixer, se amesteca jumatate din zahar cu untul …
    prajitura stoicului pas 7
  • … pana cand se ajunge la o pasta moale ca cea din imagine.
    prajitura stoicului pas 8
  • Se adauga treptat faina si se amesteca pana cand aceasta s-a incorporat. Se pune deoparte amestecul.
    prajitura stoicului pas 9
  • Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile cu ajutorul unui mixer.
    prajitura stoicului pas 1
  • Se adauga si cele doua plicuri de zahar vanilat. Cand sunt suficient de batute, trebuie sa arate ca in imagine.
    prajitura stoicului pas 3
  • Se adauga nuca data prin razatoare, cate 2-3 linguri odata, si se mixeaza pana cand aceasta s-a incorporat.
    prajitura stoicului pas 4
  • Se adauga si cacaoa si se mixeaza impreuna.
    prajitura stoicului pas 5
  • Folosind mixerul, se amesteca treptat cele doua compozitii obtinute anterior.
    prajitura stoicului pas 10
  • Cand amestecul e gata, trebuie sa arate cam asa.
    prajitura stoicului pas 11
  • Intr-o tava cu hartie de copt unsa cu putin ulei, se distribuie amestecul in mod uniform si se pune la cuptor timp de 20 de minute.
    prajitura stoicului pas 12
  • Intre timp, sa pregatim glazura de galbenusuri.
    prajitura stoicului pas 2
  • Se amesteca restul de zahar cu galbenusurile …
    prajitura stoicului pas 6
  • … pana cand se obtine o pasta ca in imagine.
    prajitura stoicului pas 15
  • Dupa cele 20 de minute, prajitura nu este inca coapta, scopul este doar ca ea sa aiba o crusta deasupra. Se scoate temporat din cuptor …
    prajitura stoicului pas 13
  • … dupa care se toarna galbenusurile cu zahar deasupra si se pune din nou in cuptor, tot la 180 de grade.
    prajitura stoicului pas 16
  • Dupa inca 20-30 de minute, prajitura este gata.
    prajitura stoicului pas 17
  • Se rade ciocolata deasupra, cat prajitura nu s-a racit inca, astfel incat sa fie acoperita in mod uniform.
    prajitura stoicului pas 18
  • Se lasa la racit inainte de a se servi, taiata in cubulete.
    Portie de prajitura chinezoaica

Reteta video

Informatii nutritionale

Calories: 420kcal
Keyword prajitura chinezoaica, prajitura cu cacao, prajitura cu cacao si glazura, prajitura cu glazura, prajitura cu glazura de oua
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Daca ti-a placut reteta de prajitura chinezoaica, s-ar putea sa te tenteze si alte prajituri din Atlas. Le gasesti pe toate aici. Ca sa stii la ce sa te astepti, am facut deja o selectie pentru tine:


Tags

ciocolata


5 from 2 votes (2 ratings without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

aprilie 14, 2025

Un mic dejun clasic, in interpretare moderna Mergi

aprilie 7, 2025

O prajitura care se face in 5 trebuie

martie 24, 2025

Bierocks (pateuri germane cu varza si carne) sunt