Prajitura chinezoaica e o prajitura clasica in familia AD, ca si tavalita. Apare pe mesele noastre la evenimente speciale si la sarbatori, asa ca e momentul potrivit sa o impartasim cu voi. ?
Pentru ca nu am putut petrece sarbatorile impreuna (deh… e 2020), Mama AD a facut echipa cu Domnisoara AD si au gatit “ca in vremurile bune” (a se citi – ca in studentie) pe Skype, iar reteta face parte acum si din repertoriul familiei AD junior.
Ce e special la prajitura asta? Ei bine, glazura de albusuri, aplicata strategic in timpul coacerii si sunetul delicat pe care il face atunci cand musti din ea. Ciocolata rasa de deasupra e un detaliu dragut, dar puteti s-o omiteti daca vi se pare ca baza e deja prea … ciocolatoasa. Fiti siguri ca noi am ras ciocolata din plin.
Ca sa fie extra speciala, prajitura are si nuca, deci e un deliciu pur. Daca nu ne rasfatam la ocaziile speciale, atunci cand? ?
Ce ziceti? O sa incercati reteta? Amandoua suntem curioase cum v-a iesit, asa ca trimiteti-ne fotografiile noastre si o sa le publicam in Stories pe pagina noastra de Facebook sau de Instagram.
P.S.: Habar nu avem de ce se numeste prajitura chinezoaica, dar asa ii zice toata lumea. ?♀️ Daca aveti voi vreo explicatie, nu ezitati sa ne-o spuneti si noua!
Prajitura chinezoaica
Ustensile necesare
Ingrediente
- 200 g unt
- 400 g zahar (jumatate pentru blat, jumatate pentru glazura)
- 100 g faina alba
- 6 oua
- 200 g nuci rase
- 2 lingurite cacao
- 100 g ciocolata
- 2 plicuri de zahar vanilat
Instructiuni
- Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
- Cu ajutorul unui mixer, se amesteca jumatate din zahar cu untul …
- … pana cand se ajunge la o pasta moale ca cea din imagine.
- Se adauga treptat faina si se amesteca pana cand aceasta s-a incorporat. Se pune deoparte amestecul.
- Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile cu ajutorul unui mixer.
- Se adauga si cele doua plicuri de zahar vanilat. Cand sunt suficient de batute, trebuie sa arate ca in imagine.
- Se adauga nuca data prin razatoare, cate 2-3 linguri odata, si se mixeaza pana cand aceasta s-a incorporat.
- Se adauga si cacaoa si se mixeaza impreuna.
- Folosind mixerul, se amesteca treptat cele doua compozitii obtinute anterior.
- Cand amestecul e gata, trebuie sa arate cam asa.
- Intr-o tava cu hartie de copt unsa cu putin ulei, se distribuie amestecul in mod uniform si se pune la cuptor timp de 20 de minute.
- Intre timp, sa pregatim glazura de galbenusuri.
- Se amesteca restul de zahar cu galbenusurile …
- … pana cand se obtine o pasta ca in imagine.
- Dupa cele 20 de minute, prajitura nu este inca coapta, scopul este doar ca ea sa aiba o crusta deasupra. Se scoate temporat din cuptor …
- … dupa care se toarna galbenusurile cu zahar deasupra si se pune din nou in cuptor, tot la 180 de grade.
- Dupa inca 20-30 de minute, prajitura este gata.
- Se rade ciocolata deasupra, cat prajitura nu s-a racit inca, astfel incat sa fie acoperita in mod uniform.
- Se lasa la racit inainte de a se servi, taiata in cubulete.
Reteta video
Informatii nutritionale
Daca ti-a placut reteta de prajitura chinezoaica, s-ar putea sa te tenteze si alte prajituri din Atlas. Le gasesti pe toate aici. Ca sa stii la ce sa te astepti, am facut deja o selectie pentru tine: