* denumirea este explicata mai jos ?.
De fapt o sa pregatim un chec bicolor cu ciocolata marca Mama AD. Reteta este una extrem de versatila si in consecinta va da posibilitatea sa o adaptati dupa preferinte, nu doar sub forma de chec 3 in 1 asa cum sugereaza denumirea.
Cantitatile ingredientelor nu sunt critice, asa ca toleranta la greseli este asigurata (hint hint, wink wink pentru Domnisoara AD care anul asta trebuie sa prajitureasca tot Craciunul fara Mami si fara Mama Soacra!). Denumirea de chec 3 in 1 provine de la faptul ca de obicei, cu cantitatile sugerate mai jos se pot umple trei tavi asa zise “de chec” (avand o marime medie). Daca vreti sa faceti alt numar de checuri, nu va sfiiti sa apasati pe butoanele sus/jos din dreptul numarului de portii. Cantitatile se vor modifica automat! (Multumim IT-istului de serviciu, Printul Consort, pentru aceasta magie. ?)
Promit ca daca separati albusurile si galbenusurile asa cum v-am explicat, veti obtine un chec foarte pufos, iar procedura de montare in tava ii va da un aspect placut, usor spiralat. Daca vreti sa il imbunatatiti si mai mult, puteti decora suprafata checului cu niste mere cu scortisoara. Nu uitati sa asteptati 15-20 de minute pana cand se raceste inainte de a-l taia!
Abia astept sa vad cum v-a iesit daca va hotarati sa incercati reteta! ? Daca imi trimiteti fotografiile voastre, le voi posta pe contul nostru de Instagram si de Facebook, ca sa vada toata lumea ce checuri delicioase savurati! Pofta buna si … spor la chec!
Chec 3 in 1
Ustensile necesare
Ingrediente
Ingrediente pentru blatul de vanilie
- 10 oua
- 500 g faina alba
- 700 g zahar
- 20 g ulei
Ingrediente pentru crema de cacao
- 250 g unt
- 32 g lapte
- 32 g cafea solubila sau cacao
- 80 g zahar
Instructiuni
- Se separa albusurile de galbenusuri.
- Se bat bine albusurile cu zaharul pana la o consistenta ferma si apoi galbenusurile cu uleiul.
- Se adauga galbenusurile peste albusurile batute si se amesteca bine. Atunci cand compozitia este omogenizata, se adauga, treptat, faina in ploaie pentru a nu se face cocoloase.
- Pentru crema se amesteca pe foc mic untul cu cate 4 linguri de lapte, cacao (cafea solubila) si zahar. Daca doriti sa adaugati si alte arome, acum este momentul sa o faceti. Dupa ce ati omogenizat compozitia, o lasati sa se raceasca complet.
- In final luati 12 linguri din compozitia alba si le amestecati cu crema racita bine.
- Asezati in tava straturi succesive din compozitiile de culori diferite, dupa cum va sugereaza abilitatile artistice de care dispuneti. Dati la cuptorul incalzit la 180 grade C timp de 40-50 minute. Testul pentru scoaterea din cuptor este cel clasic: introducand o scobitoare aceasta nu trebie sa retina deloc aluatul!
Reteta video
Informatii nutritionale
Daca ti-a placut reteta de chec cu ciocolata, s-ar putea sa te intereseze si celelalte retete de dulciuri din Atlas; le gasesti pe toate aici. Am facut deja o selectie pentru tine: