octombrie 30

Guguluf cu crema de ciocolata

0  comments

Nu doar forma de guguluf e apetisanta la aceasta prajitura, umplutura de ciocolata te va surprinde cu consistenta ei delicata. Trebuie s-o incerci!
guguluf_cu_crema_de_cacao_

De multe ori asociem o imagine pe care am mai vazut-o cu un gust/o experienta anterioara. Daca priviti fotografia gugulufului cu crema de ciocolata, cu siguranta va veti gandi la un pandispan dezolant pe care patiserul a dorit sa il scoata din banal cu ceva glazura de zahar si bilute dulci. Este exemplul tipic de modul in care va puteti insela cu usurinta, bazandu-va pe amintiri (mai mult sau mai putin triste!).

Vrem sa va dovedim ca nu trebuie sa fii cine stie ce expert culinar ca sa nu trebuiasca sa iti compui mental o stare de acceptare, atunci cand vezi ceva familiar, fata de care ai putea avea ceva retineri. Putem sa va spunem si care este elementul esential care va va surprinde: umplutura! Stim cu totii ca daca ar fi vorba de cacao lucrurile ar fi, din nou, oarecum previzibile. Daca insa e vorba de ciocolata cu lapte (mai rar folosita la prajituri, norma fiind cea amaruie) lucrurile se schimba ireversibil si, uneori, dupa cum va este norocul, dramatic. Indiferent de cum va reuseste prajitura, va garantam ca nimeni nu va ramane indiferent: daca e apreciata, taiati bucatelele mai mici. Daca, dimpotriva, nu aveti succesul scontat, o puteti servi cu ceai/cafea dimineata, ca sa mai atenuati din necaz. Succes!

guguluf_cu_crema_de_cacao_

Guguluf cu crema de ciocolata

Mama AD
Nu doar forma de guguluf e apetisanta la aceasta prajitura, umplutura de ciocolata te va surprinde cu consistenta ei delicata. Trebuie s-o incerci!
5 from 1 vote
Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 50 minutes
Timp total 1 hour 20 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Americana
Portii 8 portii
Calorii 430 kcal

Ingrediente
  

Aluat

  • 230 g unt
  • 200 g zahar tos
  • 2 buc oua
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura extract vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 g faina alba

Umplutura

  • 150 g branza mascarpone
  • 170 g ciocolata cu lapte
  • 1 buc oua

Glazura

  • 115 g zahar pudra
  • 1-2 linguri lapte

Instructiuni
 

Ingredientele

  • Ingredientele
    ingrediente

Aluatul

  • Bateti untul
    230 g unt, 200 g zahar tos
  • Adaugati zaharul si amestecati pana devine pufos
  • Adaugati ouale si vanilia
    1 lingura extract vanilie, 2 buc oua
  • Puneti praful de copt cu sarea si adaugati succesiv laptele si faina
    2 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita sare
  • Ungeti forma cu unt si tapetati cu faina in strat subtire
  • Puneti o jumatate din aluat in forma

Crema

  • Mixati bine mascarpone, ciocolata topita
    150 g branza mascarpone, 170 g ciocolata cu lapte
  • Adaugati si oul
    1 buc oua

Montati prajitura

  • Puneti crema in mijloc
  • Acoperiti cu ½ din coca alba si dati la cuptor 50-55 minute la 160°C

Glazura

  • Amestecati laptele si zaharul pudrasi turnati peste prajitura abia scoasa din cuptor.
    115 g zahar pudra, 1-2 linguri lapte
    guguluf_cu_crema_de_cacao_
  • E gata!

Reteta video

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 430kcal
Keyword guguluf cu crema de cacao
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Puteti incerca si…

Prajitura cu ness

Briose cu ciocolata ca la cofetarie

Prajitura negresa


Tags

ciocolata, guguluf


5 from 1 vote (1 rating without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

aprilie 14, 2025

Un mic dejun clasic, in interpretare moderna Mergi

aprilie 7, 2025

O prajitura care se face in 5 trebuie

martie 24, 2025

Bierocks (pateuri germane cu varza si carne) sunt