octombrie 30

Guguluf cu crema de ciocolata

De multe ori asociem o imagine pe care am mai vazut-o cu un gust/o experienta anterioara. Daca priviti fotografia gugulufului cu crema de ciocolata, cu siguranta va veti gandi la un pandispan dezolant pe care patiserul a dorit sa il scoata din banal cu ceva glazura de zahar si bilute dulci. Este exemplul tipic de modul in care va puteti insela cu usurinta, bazandu-va pe amintiri (mai mult sau mai putin triste!).

Vrem sa va dovedim ca nu trebuie sa fii cine stie ce expert culinar ca sa nu trebuiasca sa iti compui mental o stare de acceptare, atunci cand vezi ceva familiar, fata de care ai putea avea ceva retineri. Putem sa va spunem si care este elementul esential care va va surprinde: umplutura! Stim cu totii ca daca ar fi vorba de cacao lucrurile ar fi, din nou, oarecum previzibile. Daca insa e vorba de ciocolata cu lapte (mai rar folosita la prajituri, norma fiind cea amaruie) lucrurile se schimba ireversibil si, uneori, dupa cum va este norocul, dramatic. Indiferent de cum va reuseste prajitura, va garantam ca nimeni nu va ramane indiferent: daca e apreciata, taiati bucatelele mai mici. Daca, dimpotriva, nu aveti succesul scontat, o puteti servi cu ceai/cafea dimineata, ca sa mai atenuati din necaz. Succes!

guguluf_cu_crema_de_cacao_

Guguluf cu crema de ciocolata

No ratings yet
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 50 minute
Timp total 1 hr 20 minute
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Americana

Ustensile necesare

  • tava rotunda pentru copt
  • bol de inox

Ingrediente
  

Aluat

  • 1 cana unt
  • 1 cana zahar tos
  • 2 buc oua
  • ½ cana lapte
  • 1 lingura extract vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • cana faina alba

Umplutura

  • 150 g branza mascarpone
  • 170 g ciocolata cu lapte
  • 1 buc oua

Glazura

  • 1 cana zahar pudra
  • 1-2 linguri lapte

Instructiuni
 

Ingredientele

  • Ingredientele
    ingrediente

Aluatul

  • Bateti untul
    1 cana unt, 1 cana zahar tos
  • Adaugati zaharul si amestecati pana devine pufos
  • Adaugati ouale si vanilia
    1 lingura extract vanilie, 2 buc oua
  • Puneti praful de copt cu sarea si adaugati succesiv laptele si faina
    2 lingurite praf de copt, 1/2 lingurita sare
  • Ungeti forma cu unt si tapetati cu faina in strat subtire
  • Puneti o jumatate din aluat in forma

Crema

  • Mixati bine mascarpone, ciocolata topita
    150 g branza mascarpone, 170 g ciocolata cu lapte
  • Adaugati si oul
    1 buc oua

Montati prajitura

  • Puneti crema in mijloc
  • Acoperiti cu ½ din coca alba si dati la cuptor 50-55 minute la 160°C

Glazura

  • Amestecati laptele si zaharul pudrasi turnati peste prajitura abia scoasa din cuptor.
    1 cana zahar pudra, 1-2 linguri lapte
    guguluf_cu_crema_de_cacao_
  • E gata!
Keyword guguluf cu crema de cacao
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Puteti incerca si…

Prajitura cu ness

Briose cu ciocolata ca la cofetarie

Prajitura negresa


Tags

ciocolata, Guguluf cu crema de ciocolata


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

septembrie 24, 2022

O "bagheta" italiana Mergi direct la reteta Reteta

septembrie 17, 2022

O reteta simpla pentru o napolitana savuroasa. Mergi

septembrie 10, 2022

Lomo saltado, o specialitate peruviana Mergi direct la