februarie 12

Prajitura de ciocolata fara faina

0  comments

De multe ori se intampla sa aveti un invitat care are o intoleranta la gluten. Nu este un caz prea rar, cel putin asa arata statisticile din tarile dezvoltate. Daca vreti sa nu-si aminteasca de rau de dvs. in cazul in care ii oferiti ceva dulce, ati putea sa-i oferiti prajitura de ciocolata fara faina din reteta de mai jos. Nu este dificil de facut, iar ingredientele sunt comune. Gustul insa este, va asiguram, deosebit.

Exista si cateva lucruri pe care ar trebui sa le aveti in vedere inca de la inceput. Se poate folosi orice fel de ciocolata, chiar si cea cu lapte, in functie de gustul fiecaruia. Daca optati pentru cea amaruie, asa cum sugereaza reteta, atunci prajitura va avea un gust mai pregnant. Alunele trebuie macinate la mixer, dupa ce in prealabil au fost prajite usor. In cazul in care nu le prajiti, gustul nu va fi cel asteptat. Prajitura de ciocolata este mai gustoasa daca o tineti o noapte la frigider. De fapt, ea poate fi tinuta un timp mai indelungat, insa va garantam ca nu va fi cazul.

Este important sa folositi o forma rotunda (in reteta am sugerat una de 23 cm) care sa aiba peretii laterali detasabili. In acest fel veti fi intotdeauna siguri ca nu rupeti prajitura atunci cand o scoateti din forma. De asemenea este esential sa o lasati sa se raceasca inainte de a detasa marginea tavii.

Prajitura are in varianta prezentata o garnitura de capsune. Nu este insa singura posibila. Ati mai putea folosi zmeura, fragute sau afine. De asemenea in momentul servirii este necesar sa adaugati frisca sau o inghetata de vanilie sau de fructe, dupa cum doriti.

Daca nu sunteti decisi sa incercati, ceva asemanator ar putea fi Guguluf cu crema de ciocolata, o reteta din aceeasi categorie.

Prajitura cu ciocolata

Prajitura de ciocolata fara gluten

Domnisoara AD
O prajitura delicioasa, cu multa ciocolata, fara gluten
5 from 2 votes
Timp de preparare 40 minutes
Timp de gatire 35 minutes
Timp total 1 hour 15 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 8 portii
Calorii 456 kcal

Ingrediente
  

  • 200 g unt
  • 125 g migdale (macinate)
  • 200 g zahar
  • 200 g ciocolata (70% cacao, cel putin)
  • 5 oua (albusurile separate de galbenusuri)
  • 2 linguri cafea lichida (espresso (sau 1 lingura de ness dizolvata in apa calda))
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ΒΌ lingurita sare
  • 1 lingurita cacao (pentru ornat)
  • zmeura, capsuni etc. (pentru ornat)

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Prajitura cu ciocolata ingrediente
  • Ungeti tava de 23 cm cu unt; dati la mixer alunele prajite cu o lingura de zahar.
    Prajitura cu ciocolata tava
  • Rupeti ciocolata, adaugati unt, cafeaua espresso si vanilia; topiti in bain marin sau la cuptorul cu microunde pana cand se inmoaie.
    Prajitura cu ciocolata bucati
  • Amestecati ouale intregi cu zaharul si doua linguri de ness, cu ajutorul mixerului, pana ce isi dubleaza volumul.
    Prajitura cu ciocolata oua si zahar
  • Turnati ciocolata topita in spuma de la oua.
    Prajitura cu ciocolata spuma
  • Amestecati bine pana se omogenizeaza perfect.
    Prajitura cu ciocolata amestec
  • Adaugati treptat alunele zdrobite si sarea.
    Prajitura cu ciocolata alunele
  • Amestecati usor, in asa fel incat sa nu scoateti aerul din compozitie.
    Prajitura cu ciocolata amestecati usor
  • Dati la mijlocul cuptorului preincalzit cam 35 de minute sau pana a crescut suficient.
    Prajitura cu ciocolata la cuptor
  • Scoateti din cuptor si lasti sa se raceasca perfect. Adaugati pudra de cacao pentru decor.
    Prajitura cu ciocolata coapta
  • Decorati cu fructe rosii zmeura, capsuni, fragute . Pastrati la frigider.
    Prajitura cu ciocolata decor

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 456kcal
Keyword fara faina, fara gluten, prajitura cu ciocolata
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❀️

Tags

ciocolata, fara gluten


5 from 2 votes (2 ratings without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

aprilie 14, 2025

Un mic dejun clasic, in interpretare moderna Mergi

aprilie 7, 2025

O prajitura care se face in 5 trebuie

martie 24, 2025

Bierocks (pateuri germane cu varza si carne) sunt