Mousse de kaki este cumva un preparat exotic prin prezenta fructelor de kaki. In engleza se numesc “persimmons” si exista o varietate, cea care se comercializeaza si in tara noastra, numita Rojo Brillante. Ea provine din Spania, din regiunea Valencia. Cum probabil bine stiti, e foarte dulce, are pulpa moale si samburi mici si putini. De fapt cel mai mare producator este China, urmata de Japonia si Coreea de sud, insa majoritatea productiei din aceste tari este destinata consumului propriu. In Europa se mai cultiva in Italia, in timp ce in tarile asiatice este un simbol al longevitatii si prosperitatii (in China) si prezent de Anul Nou sau la festivalurile de toamna (in Japonia).
In ceea ce priveste reteta propriu-zisa exista doar cateva observatii de facut.
1) Gelatina trebuie incalzita usor in cuptorul cu microunde, inainte de a o adauga in amestec, pentru a fi siguri ca este complet muiata.
2) Daca doriti, puteti adauga esenta de vanilie, insa atunci gustul specific al fructului va fi cumva estompat si probabil ca acest lucru ar putea banaliza preparatul.
3) Este absolut necesar sa tineti la frigider mousse-ul cel putin 3 ore pentru ca el sa se intareasca. In mod normal ar trebui lasat peste noapte si servit a doua zi.
4) Puteti sa folositi pentru ornat menta, fistic si/sau bomboane.
Tot in acceasi nota dulce si moale, ati mai putea incerca si Budinca rece cu piersici sau Tarta cu lamaie si bezea .
Mousse de kaki
Ustensile necesare
Ingrediente
- 4 buc kaki (decojite)
- 60 ml suc de portocale
- 120 ml frisca
- 50 g zahar
- 1 buc plicuri de zahar vanilat
- 1 lingurita gelatina
- 2 linguri apa rece
- decor: frunze de menta, bombonele, etc
Instructiuni
- Ingredientele
- … puneti gelatina in apa rece la inmuiat …
- Taiati kaki in bucati mici…
- … zdrobiti-le cu blenderul …
- … bateti frisca …
- … adaugati zaharul in amestec …
- … puneti gelatina …
- … sucul de portocale …
- … apoi treptat si amestecand frisca …
- Amestecati usor si dati 3 ore (cel putin) la frigider
- E gata !