O mancarica dulce-acrisoara cu vinete, caponata siciliana e delicioasa atat rece, cat si calda si poate fi savurata chiar si sub forma de bruscheta.
Caponata siciliana titlu

Daca esti in cautarea unei retete atat de gustoase incat nici nu iti dai seama ca nu are nici carne, nici branza, nici oua – atunci esti in locul potrivit. Reteta mea de caponata siciliana (facuta ca la mama acasa!) e exact ceea ce ai nevoie.

E foarte usor de preparat, are un gust inedit dulce-acrisor si e la fel de gustoasa si calda si rece. Din acest motiv e minunata in orice anotimp. Am asortat-o cu o lipie Naan fara drojdie, dar puteti sa o serviti cu niste ciabatta sau chiar ca bruschetta. Se pastreaza foarte bine in frigider, asa ca e potrivita si ca pachetel la birou.

Pasta de tomate impreuna cu otetul formeaza asa-numitul sos agro-dolce (dulce acrisor) care da nota interesanta retetei. Daca vreti sa va iasa mai putin acru, puteti folosi jumatate din cantitatea de otet, promit sa nu le spun sicilienilor ca ati modificat caponata.

O sa fiti surprinsi cat de satioasa e – vinetele sunt un inlocuitor perfect pentru carne si ii vor multumi chiar si pe cei mai mofturosi meseni. Inainte sa fi plecat din Romania, obisnuiam sa mananc vinetele doar in salata, dar ma bucur de fiecare data cand descopar o reteta noua in care pot sa le valorific.

Daca incercati reteta, nu uitati sa imi aratati cat de bine v-a iesit! Trimiteti-ne pozele voastre, iar noi le vom publica pe pagina de Facebook sau Instagram ca sa vada toata lumea cat de inovativi sunteti cand pregatiti vinetele!

Caponata siciliana titlu

Caponata siciliana

Mama Soacra
O mancarica dulce-acrisoara cu vinete, caponata siciliana e delicioasa atat rece, cat si calda si poate fi savurata chiar si sub forma de bruscheta.
5 from 1 vote
Timp de preparare 40 minute
Timp de gatire 40 minute
Fel Aperitiv, Fel principal
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 4 portii
Calorii 240 kcal

Ingrediente
  

  • 1 kg vinete
  • 250 g ceapa alba
  • 200 g masline
  • 50 g muguri de pin
  • 60 g otet din vin
  • 40 g pasta de tomate
  • 400 g telina verde
  • 200 g rosii ciorchine
  • 50 g capere sarate (scurse de apa!)
  • 60 g zahar
  • busuioc (dupa gust)
  • ulei de masline (dupa gust)
  • sare (dupa gust)

pentru prajirea vinetelor:

  • ulei de masline

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Ingrediente pentru caponata siciliana
  • Se taie vinetele in bucati nu prea mari
    Caponata siciliana pas 1
  • … si se prajesc in ulei de masline…
    Caponata siciliana pas 2
  • … pana cand capata o culoare aurie…
    Caponata siciliana pas 4
  • Puneti ulei intr-o tigaie….
    Caponata siciliana pas 3
  • … adaugati ceapa taiata marunt…
    Caponata siciliana pas 5
  • … apoi telina…
    Caponata siciliana pas 6
  • …. caperele, maslinele si rosiile.
    Caponata siciliana pas 7
  • Amestecati pasta de tomate cu uleiul si zaharul…
    Caponata siciliana pas 8
  • … si adaugati-o peste celelalte legume in tigaie.
    Caponata siciliana pas 9
  • Puneti apoi vinetele trase in ulei de masline si mugurii de pin.
    Caponata siciliana pas 10
  • Amestecati usor si lasati cateva minute pe aragaz. Daca doriti si va place, puteti adauga busuioc proaspat.
    Caponata siciliana pas 11
  • Daca doriti, se poate servi cu lipie sau orice fel de paine subtire.
    Caponata siciliana produs final

Observatii

  • Preparatul poate fi pastrat in frigider 2-3 zile, insa se serveste la temperatura camerei, deci trebuie scoasa din timp.

Informatii nutritionale

Calories: 240kcal
Keyword caponata siciliana, mancarica de vinete italiana, mancarica de vinete siciliana, reteta caponata, reteta caponata siciliana
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Daca ti-a placut reteta de caponata siciliana, s-ar putea sa te intereseze si celelalte retete vegane (de post). Le gasesti pe toate aici. Am facut deja o selectie pentru tine:


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

septembrie 24, 2022

O "bagheta" italiana Mergi direct la reteta Reteta

septembrie 17, 2022

O reteta simpla pentru o napolitana savuroasa. Mergi

septembrie 10, 2022

Lomo saltado, o specialitate peruviana Mergi direct la