Astazi o sa va arat cum se face quinoa cu legume in stil marocan – o mancare vegana delicioasa, cu texturi interesante si un aspect deosebit. Dar poate ca va intrebati ce-i cu toate retetele de post din ultima vreme. Ei bine, la ultima sedinta de familie, Mama si Tata AD ne-au provocat sa postam si noi ceva fara carne, branza, oua pentru ca nu credeau ca vom fi in stare. ? Eu (Domnisoara AD) sunt absolut innebunita dupa branza, asa ca pot fi convinsa cu greu sa renunt la ea. M-am gandit ca ar putea sa fie si o incercare secreta de a ne face sa postim macar o zi, dar nu cred in conspiratii! ?
Am acceptat insa provocarea si am facut o “sedinta de familie” restransa cu Printul Consort. El a sugerat ca in bucataria orientala sunt multe retete interesante care se potrivesc descrierii asa ca ne-am orientat catre Maroc de data asta. Si pentru ca el e foarte strict cand vine vorba de proteine, am ales quinoa cu legume – satioasa, sanatoasa si rapida. Am pus si niste migdale prajite in ea, ca surpriza crocanta. ? Eu zic ca o sa va placa si ca e binevenita o idee noua pentru retetarul vostru in perioada asta.
Daca o pregatiti, sunt foarte curioasa sa vad cum v-a iesit! Trimiteti-mi impresiile (si bineinteles pozele!) voastre pe pagina noastra de Facebook sau Instagram. O sa le publicam in story, ca sa vada toata lumea cat de harnici ati fost!
Quinoa cu legume in stil marocan
Ustensile necesare
Ingrediente
- 200 g quinoa
- 400 g rosii taiate in bucati (o cutie de rosii are 400g)
- 1 ceapa taiata marunt
- 3 catei de usturoi (taiati marunt)
- 100 g spanac
- 140 g migdale prajite si sarate
- 100 g masline verzi taiate felii (eventual umplute cu ardei)
- 500 ml supa de legume (1 cub pentru supa dizolvat in 500 ml apa)
- 2 linguri unt
- 1 lamaie (taiata felii)
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurite chimion
- 1 lingurite paprika
- 1/2 lingurite sare
- 1/2 lingurite piper
- 1 linguri patrunjel frunza tocat marunt
Instructiuni
- Ingredientele necesare….
- Se topeste untul intr-o tigaie incinsa in prealabil.
- Se adauga lamaia taiata felii si se trage pana cand devine maronie. Eventual, puteti pune cateva firisoare de zahar pentru a favoriza caramelizarea.
- Si iata rezultatul! Se scoate pe o farfurie si se lasa la racit.
- In aceeasi tigaie se trag ceapa si usturoiul cu putin ulei.
- Dupa care se se adauga restul condimentelor (chimionul, paprika, sarea, piperul).
- Se adauga si quinoa si se mai trag impreuna timp de 2-3 minute.
- Se adauga si rosiile taiate marunt.
- Dupa care se adauga treptat si supa si se acopera cratita cu un capac. Se fierb impreuna timp de 10 minute sau pana cand quinoa a devenit “al dente”. Gustati-o si ghidati-va dupa textura preferata!
- Cand quinoa s-a fiert, se adauga patrunjelul si se amesteca …
- … dupa care se adauga si spanacul si se amesteca pana cand acesta s-a ofilit.
- Se amesteca si maslinele …
- … si migdalele, dupa care e gata!
- Se serveste servit alaturi de lamaile pregatite la primul pas. Va avertizam totusi ca lamaile sunt doar decorative, daca le gustati veti constata ca sunt amarui. Daca vreti, puteti sa le omiteti complet, dar noi am vrut sa facem si o poza frumoasa! Pofta buna!
Reteta video
Informatii nutritionale
Daca ti-a placut reteta de quinoa cu legume in stil marocan, s-ar putea sa te intereseze si celelalte retete vegane de pe site. Le gasesti pe toate aici. Si ca sa nu cauti mult, am facut deja o selectie pentru tine: