mai 9

Daal cu vinete si linte

0  comments

Daal e o mancare de legume din Asia de sud, din zona India, Bangladesh, Pakistan, Nepal.
Daal cu vanata si linte

Daal cu vinete si linte provine din Asia de sud, din zona India, Bangladesh, Pakistan si Nepal. Denumirea poate fi intalnita si sub forma dahl sau dal, depinde pe ce filiera ati obtinut-o. In esenta este o mancare vegetariana care, in diversele variante, contine legume (vanata, mazare, fasole, naut, linte) si o multime de condimente specifice: chili, chimion, mustar etc.

Originile exacte ale acestui preparat sunt cumva necunoscute. Data aparitiei sale se situeaza probabil cu cateva sute de ani in urma. Evident ca fiecare comunitate si-a pus amprenta asupra diferitelor variante, mai ales prin alegerea condimentelor.

Daca aveti posibilitatea, puteti gati vanata pe gratar si in acest mod veti avea un nou gust, cel de fum, asa cum il stiti de la salata de vinete. O atentie separata trebuie sa acordati boabelor de linte care sunt de obicei deshidratate. O hidratare, fie ea si partiala, se impune. In caz contrar fierberea impreuna cu celelalte legume va duce la sfaramarea acestora prin fierbere excesiva. E bine ca texturile sa fie bine diferentiate, asta facand parte din savoarea preparatului.

Daca doriti sa incercati ceva in aceeasi nota, va sugeram Curry cu linte si branza Halloumi sau Halloumi cu legume la tava.

Daal cu vanata si linte

Daal cu vinete si linte

Daal e o mancare de legume din Asia de sud, din zona India, Bangladesh, Pakistan, Nepal.
No ratings yet
Timp de gatire 1 hour 20 minutes
Timp total 1 hour 20 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Indiana
Portii 6

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 1 buc vanata (cam 400 g.)
  • 400 g fasole boabe (din conserva)
  • 200 g linte (uscata)
  • 1 buc ardei iute
  • 1 buc ceapa rosie
  • 2 buc cardamom (pastai sau inlocuiti cu pudra)
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 1 lingurita chimion
  • 1 crenguta rozmarin
  • ulei de masline
  • otet din vin

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Daal cu vanata si linte
  • Rehidratati lintea
    Daal cu vanata si linte
  • Puneti ulei de masline in tigaie
  • …adaugati vanata taiata cubulete…
    Daal cu vanata si linte
  • … si trageti-o in ulei pana se rumeneste …
    Daal cu vanata si linte
  • Trageti in ulei condimentele (rozmarin, seminte de mustar, chimion, cardamom, rozmarin)
    Daal cu vanata si linte
  • … adaugati ceapa taiata marunt, usturoiul, si ardeiul iute si trageti pana ce ceapa devine translucida..
    Daal cu vanata si linte
  • In final puneti vanata, lintea si fasolea. Fierbeti in 600 ml. de apa, (adaugand din cand, daca mai trebuie) timp de o ora.
  • E gata!
    Daal cu vanata si linte

Reteta video

https://youtu.be/7tTah_uATCo
Keyword daal
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

daal


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

februarie 13, 2025

O placinta pufoasa... Mergi direct la reteta Reteta

februarie 12, 2025

Un desert care se face rapid Mergi direct

ianuarie 29, 2025

Se pot termina in 25 de minute! Mergi