septembrie 3

Focaccia

0  comments

Focaccia e un preparat “clasic” italian si totusi chiar daca asta ar presupune ca ingredientele sunt si ele “clasice”, trebuie sa va dezamagim. De fapt locuitorii din peninsula au ajuns la un consens asupra fainii, apei, drojdiei, sarii si a uleiului de masline. Mai departe incepe necunoscutul si haosul, in binecunoscutul stil italian: Guastella, Focaccia Seravezzina, Cudduruni, Strazzata, Focaccia Messinese, Focaccia alla Genovese, Focaccia di Recco col formaggio, Sfincione, Farinata Di Ceci, Focaccia Dolce Sarzanese, Piscialandrea, Focaccia Verde di Dolceacqua etc. Ne oprim aici!

Ceea ce le deosebeste este gama extrem de diversa de ingrediente care poate merge de la cartofi la masline, trecand prin salam, ardei, cimbru, oregano, rozmarin, busuioc, rosii etc. (la cele sarate) si va lasam pe Dvs. sa va inchipuiti cam ce se poate gasi la cele dulci. Da, sunt si focaccia dulci!

Va dati seama ca puteti contribui si dumneavoastra insiva la haos, daca preferati un anume ingredient si incercati sa il impuneti. Atat timp cat nu oferiti preparatul unui italian sadea, nu riscati in principiu nimic. Daca faceti greseala sa il serviti in peninsula sau unui localnic, s-ar putea sa scapati doar cu ceva cuvinte de dojana si bineinteles cu corectiile necesare conform retetei pe care respectivul o stie de la “nonna”.

In esenta trebuie sa va spunem ca daca folositi ingrediente de cea mai buna calitate, sansele de reusita sunt suficient de mari. De fapt probabil ca in aceasta consta si secretul diferitelor variante, daca omitem diversitatea ingredientelor specifice.

Ca sugestii generale trebuie sa amintim ca e absolut necesar sa aveti rabdare ca aluatul sa creasca (de doua ori!), sa fiti generosi cu uleiul de masline (de cea mai buna calitate!) atat la coca cat si in final, imediat dupa ce o scoateti din cuptor si sa nu exagerati cu ingredientele optionale. Incercati-le pe rand!

Daca doriti, puteti sa incercati si cealalta specialitate italiana, Schiacciata cu cartofi .

focaccia

Focaccia

Printul Consort
O bucata de paine deosebita
5 from 1 vote
Timp de preparare 1 hour 30 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 1 hour 55 minutes
Fel Garnituri, Gustare
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 6 portii
Calorii 259 kcal

Ingrediente
  

Pentru coca

  • 400 g faina de grau (dur – 00)
  • 1 plic drojdie uscata (7 grame)
  • 325 ml apa (calduta !)
  • ulei de masline
  • zahar

Pentru "umplutura"

  • masline
  • ardei rosu
  • rozmarin
  • cimbru (optional)
  • busuioc (optional)
  • rosii taiate (optional)
  • cartofi (optional)
  • gorgonzola (optional)

Instructiuni
 

  • Ingredientele principale
    focaccia
  • Puneti zaharul in apa calduta
    focaccia
  • … apoi drojdia uscata…
    focaccia
  • .., si putina faina. Faceti o maia lichida.
    focaccia
  • Adaugati sarea in faina.
    focaccia
  • Puneti in bol si adaugati maiaua.
    focaccia
  • Apoi uleiul de masline.
    focaccia
  • Framantati pana cand glutenul din faina se activeaza.
    focaccia
  • Acoperiti si lasati la crescut 40 de minute.
    focaccia
  • Ungeti tava cu ulei de masline si presarti rozmarin si/sau cimbru/oregano etc.
    focaccia
  • Puneti coca in tava.
    focaccia
  • Adaugati rozmarin cimbru/busuioc/ cartofi si putin ulei.
    focaccia
  • (Daca doriti puteti pune si ardei/branza/masline). Lasati la crescut 40 de minute.
    focaccia
  • Dati la cuptor la 200°C 20 -25 minute. Stropiti cu ulei de masline cand o scoateti din cuptor.
    focaccia
  • E gata!
    focaccia

Reteta video

https://youtu.be/YFjcimpTIMA

Informatii nutritionale

Serving: 1felieCalories: 259kcal
Keyword focaccia
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

paine


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 11, 2023

O interpretare libera a traditionalei retete Mergi direct

mai 9, 2023

Daal e o mancare de legume din Asia

mai 8, 2023

Secretul sta in gustul de zahar ars! Mergi