Salut dragilor! Mama Soacra la microfon – cum nu v-am incantat de mult cu o reteta, m-am decis sa va rasfat astazi cu un deliciu mediteraneean, de aceasta data din Grecia. Cu totii suntem cu gandul la vacanta, asa ca aceasta feta pane sanagaki va face asteptarea mai usoara!
Pentru a obtine o crusta super crocanta si mai groasa decat cea de snitele, am folosit o panada putin mai neobisnuita: in loc de pesmet am folosit susan (susan alb prin care am presarat si putin susan negru pentru decor). Am pus si putin cimbru in ou pentru a da o nota delicata branzei, dar daca nu va place cimbrul puteti sa il omiteti.
Pentru curajosi, puteti servi feta pane saganaki cu putina miere deasupra – in felul asta va fi altceva decat “cascaval pane, dar cu feta” 😂, dar si cei mai conservatori dintre voi se vor putea bucura de reteta daca ramaneti 100% in teritoriul sarat.
“Merge si cu telemea?” parca va aud intrebandu-ma. Sa va spun drept, cu telemea nu am incercat, dar probabil daca alegeti una mai putin grasa va iesi la fel de bine. Feta nu este asa de grasa, ceea ce o face sa nu se topeasca prea tare atunci cand este prajita in baie de ulei. Toate instinctele pe care le-ati dezvoltat de la casaval pane in ceea ce priveste tipul branzei sunt utile si in acest caz.
Am pus reteta in categoria “aperitive” pentru ca abia astept s-o pun pe masa cand voi avea musafiri sau s-o servesc ca snack cand ne uitam la un film, dar Printul Consort imi spune ca a mers foarte bine si ca masa principala alaturi de o salata proaspata si putina garnitura de cous cous.
Daca reteta v-a facut cu ochiul si o incercati, sunt foarte curioasa cum v-a iesit! Publicam toate fotografiile de la voi in Stories pe pagina noastra de Facebook si Instagram, asa ca nu ezitati sa ni le trimiteti!
Feta pane saganaki
Ustensile necesare
Ingrediente
- 1 kg branza feta (4 bucati a 250g fiecare (puteti folosi bucati mai mici daca sunteti la dieta, celelalte cantitati nu se reduc seminificativ))
- 2 oua
- 4 linguri faina
- ulei, eventual de masline (ulei pentru prajit)
- 125 g susan (pentru un aspect placut, am combinat 100g susan alb cu 25g de susan negru)
- 1 lingurita cimbru
- 3 linguri miere (optional)
Instructiuni
Metoda
- Se taie dreptunghiurile de branza feta in diagonala, pentru a obtine doua triunghiuri.
- Se trece branza feta prin faina dupa ce a fost in prealabil bine scursa…
- … apoi se trece prin oul batut cu cimbru …
- … si in cele din urma prin susan.
- Se prajeste in baie ulei foarte bine incinsa.
- Se scoate si se scurge uleiul pe o hartie absorbanta
- Asa arata cand este gata. Optional, se poate stropi cu putina miere pentru un gust inedit!
Reteta video
Informatii nutritionale
Daca ti-a placut reteta de feta pane saganaki, s-ar putea sa iti placa si celelalte retete de aperitive de pe blog. Le gasesti pe toate aici. Ca sa stii la ce sa te astepti, am facut deja o selectie pentru tine: