septembrie 3

Cotlete de vitel in stil maur

0  comments

O reteta de cotlete de vitel impanate si asezonate cu mirodenii orientale care o sa va faca sa va lingeti pe degete dupa ce le-ati gustat!
moorish_viel_cutlets_lead

Nu stiu daca ati observat, dar unele dintre cele mai gustoase retete provin de fapt din zone in care se intalnesc mai multe culturi, fiecare dintre ele cu obiceiurile ei culinare. Indiferent de cei care stapanesc vremelnic respectivul teritoriu si independent de organizarea teritoriala, exista un element care influenteaza decisiv depasirea oricaror bariere administrative si ideologice: burta! Cotlete de vitel in stil maur e un exemplu tipic in acest sens.

Reteta de fata e un exemplu edificator in acest sens. Provine din zona magrebiana (peninsula iberica, si nordul Africii) si a fost inventata de mauri ( o populatie nomada, constituita in principal din berberi si convertita ulterior, in secolul al VII-lea, la islam, de catre arabi). Condimentele alese precum si modul de preparare dovedesc cu prisosinta acest lucru.

Din punctul de vedere al contemporanilor cotlete de vitel in stil maur poate fi privita ca o tentativa, cu mari sanse de reusita, atunci cand vreti sa introduceti ceva nou, folosind insa procedee de gatit deja cunoscute. E drept ca daca o veti incerca, beneficiarii ar trebui surprinsi de gustul inedit, aflat in spatele unei prezentari oarecum cunoscute.

moorish_viel_cutlets_lead

Cotlete de vitel in stil maur

Printul Consort
O reteta de cotlete de vitel impanate si asezonate cu mirodenii orientale care o sa va faca sa va lingeti pe degete dupa ce le-ati gustat!
5 from 1 vote
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 15 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Orientala
Portii 4 portii
Calorii 434 kcal

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 300 g cotlete de vitel (taiate nu prea gros)
  • 100 g faina
  • 2 buc oua
  • 200 g parmezan ras
  • 120 g pesmet
  • 1 cana suc de portocale
  • 50 g muguri de pin
  • 1 lingurita rozmarin
  • 2 lingurite salvie
  • 1 lingurita cimbru
  • 100 g ulei de masline (extra virgin)

Instructiuni
 

  • Ingredientele necesare
    moorish_viel_cutlets_ingrediente
  • Trageti in tigaie mugurii de pin pana isi modifica usor culoarea initiala
    moorish_viel_cutlets_muguri
  • Sfaramati mugurii de pin
    moorish_viel_cutlets_sfarmati
  • Amestecati impreuna mugurii de pin, rozmarinul, salvia, parmezanul, cimbrul si pesmetul cu zeama de portocala
    moorish_viel_cutlets_crumble
  • Dati cotletele prin faina si ulterior prin ou
    moorish_viel_cutlets_faina
  • Treceti fiecare cotlet prin mixul pentru crusta
    moorish_viel_cutlets_cutlets_ready
  • Prajiti in ulei de masline in tigaie
    moorish_viel_cutlets_fry
  • Serviti cu cartofi la cuptor
    moorish_viel_cutlets_serve

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 434kcal
Keyword cotlet de vitel
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tot cu carne de vita mai puteti incerca:

Vita in stil Wellington

Vita Stroganoff cu spaghete


Tags

cotlete de vitel


5 from 1 vote (1 rating without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

decembrie 2, 2024

O reteta care va face felul unu si

noiembrie 28, 2024

Un fel de strudel... facut putin altfel! Mergi

noiembrie 21, 2024

O reteta chinezeasca clasica. In original se numeste