decembrie 24

Panettone

Panettone este, cum bine stiti, cozonacul italian. El exista in diferite variante si bineinteles, in buna traditie peninsulara, cel care iti da reteta sustine ca el stie cum se face “adevaratul panettone”.

Fiind oameni cu servicii de opt ore zilnic, ne-am hotarat sa adaptam putin “adevaratele retete” in asa fel incat sa obtinem un “panettone de avarie”. Acest tip de panettone se preteaza perfect lipsei de timp si grabei cu care trebuie sa faceti fata in ultimul moment la tot ceea ce inseamna pregatirile de sarbatori.

In consecinta, reteta este in primul rand rapida. Se pregateste in mai putin de 20 de minute. De fapt atat va va lua sa adunati ingredientele din camara si sa obtinem amestecul. Nu este nevoie sa il lasati sa creasca! Urmeaza 35 de minute la cuptor, insa astea nu se pun, puteti sa va ocupati de altceva in timpul acesta.

Apoi, ingredientele sunt comune, cel putin pentru perioada de iarna. Astfel, o parte dintre fructele confiate pot fi inlocuite cu succes cu ceea ce aveti Dvs. in camara. Noi am pus citrice confiate (lamai/portocale) dar puteti incerca de asemenea cu ghimbir confiat, cu curmale sau caise confiate. Depinde ce aveti la indemana.

Daca aveti rude in Italia, nu spuneti niciodata ca ati facut “panettone”. Il puteti boteza foarte bine “prajitura cu fructe confiate”. In felul acesta scapati sigur de discutiile in contradictoriu si, va asiguram, se vor concentra cu totii pe mancat.

Daca vreti sa incercati si altceva din aceeasi gama de dulciuri, va sugeram doua retete care se fac la fel de usor si de repede: Prajitura cu portocala sau Prajitura cu cafea .

panettone

Panettone

Tata AD
Un altfel de panettone, mai usor de facut.
5 from 1 vote
Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 35 minutes
Timp total 55 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 8 portii
Calorii 172 kcal

Ingrediente
  

Ingrediente de baza

  • 260 g faina alba
  • 190 g iaurt grecesc
  • 2 buc. oua
  • 140 g zahar
  • 50 ml ulei de masline
  • 8 g drojdie uscata
  • 1 lingurita miere
  • 50 g stafide
  • 50 g citrice confiate
  • 2 lingurite rom
  • coaja rasa de la o portocala

Pentru decor

  • 60 g nuci (pisate)
  • zahar pudra
  • zahar candel
  • fulgi de ciocolata

Instructiuni
 

  • Ingedientele
    panettone
  • Amestecati bine ouale cu zaharul si mierea
    panettone
  • … adaugati uleiul…
    panettone
  • … iaurtul si coaja de portocala rasa….
    panettone
  • Amestecati faina cu drojdia uscata…
    panettone
  • … si incorporati treptat …
    panettone
  • Adaugati stafidele rehidratate in prealabil….
    panettone
  • … apoi restul fructelor confiate…
    panettone
  • … si romul.
    panettone
  • Puneti in tava si adaugati nucile si (optional) fulgii de ciocolata.
    panettone
  • Dati la cuptor la 175°C timp de aproximativ 35 minute.
    panettone
  • E gata!
    panettone

Reteta video

Informatii nutritionale

Serving: 1felieCalories: 172kcal
Keyword panettone
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

panettone


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 11, 2023

O interpretare libera a traditionalei retete Mergi direct

mai 9, 2023

Daal e o mancare de legume din Asia

mai 8, 2023

Secretul sta in gustul de zahar ars! Mergi