Clatite cu cartofi si sunca se numeste in tara ei de origine, Italia, “frittelle con patate e prosciutto cotto”. Ca sa o transpunem in romaneste, e de fapt o combinatie (excelenta!) de clatite, tocinei si sunca de Praga.
Se face usor si va iese daca tineti cont de urmatoarele reguli: 1) cartofii trebuie scursi siulterior storsi foarte bine; 2) in cazul in care compozitia este prea moale, se mai poate adauga putina faina.
In ceea ce priveste sunca, ea poate fi practic de orice fel, cu conditia sa va placa dumneavoastra. Ar putea sa fie si bine uscata, lucru mai rar in ultimul timp (daca nu e, adaugati putina faina).
Branza trebuie sa fie tare. Ati putea incerca cascaval (si in varianta sa afumata!) sau mozzarella (in varianta uscata!). Nu va sfatuim sa puneti telemea sau cas decat in cazuri extreme deoarece sunt excesiv de ude. La fel, branza de burduf se va topi imediat si nu va duce la rezultatele asteptate.
Daca doriti sa incercati ceva pe aceeasi tema, puteti sa faceti Frittelle (clatite) cu orez sarat .
Clatite cu cartofi si sunca
Ustensile necesare
- 1 razatoare
- 1 bol
- 1 tigaie
Ingrediente
- 500 g cartofi (dati prin razatoarea mare)
- 100 g sunca (prosciutto)
- 2 buc oua
- 2 linguri faina
- 50 g branza (tare)
- sare, piper