Sa va spun un secret? Reteta de branza Camembert la cuptor ne-a cam salvat fundurile saptamana asta … Am avut buna inspiratie sa o incercam la seara de boardgames (n.r. jocuri de societate) cand oponentii nostri preferati (sa-i numim cuplul rival ?) devenisera mofturosi din nou pentru ca iarasi i-am batut la Catan ?.
Tot anul asta – cam odata pe luna daca stau sa ma gandesc bine – ne-am razboit la diverse jocuri cu acest cuplu rival, iar scorul general era suficient de strans. La ultimul meci pe anul asta am decis de comun acord sa ne intoarcem la un joc clasic, de strategie, si am ales Catan. Pentru ca am avut concediu intre Craciun si Anul Nou si pentru ca Mama AD, Tata AD si Mama Soacra erau la noi in vizita, am avut cu cine ne antrena inainte de marea batalie. Tinem sa le multumim pe aceasta cale tuturor antrenorilor, n-am fi reusit fara voi! ??
Odata pregatiti de actiune, mai ramanea doar sa decidem ce sa le dam de mancare dupa joc. Trebuie sa recunoastem ca serile de jocuri au inceput cam din mai sa aiba un anumit tipic – mai intai jocul, dupa aceea cina si apoi un film bun ca sa ne despartim prieteni ?. Stiu ca asta nu e ordinea normala la care v-ati fi gandit, dar va promit ca are o logica solida in spate! La una dintre primele intalniri am mancat cina inainte de a ne apuca de joaca – in seara aceea era in program Concordia – un joc cu o lista de reguli suficient de lunga pe care nu am citit-o in totalitate inainte de a incepe. Rezultatul a fost ca am jucat continuu timp de 6 ore pana cand aproape am pierdut ultimul autobuz spre casa ??♀️ deoarece nu stiam exact care e modalitatea de castig si ne-am concentrat cu totii pe acumularea resurselor gresite (creatorii jocului ne asigura insa ca 100 de minute sunt suficiente pentru a termina o partida de la cap la coada).
Ne-am hotarat dupa aceea sa schimbam ordinea operatiunilor – mancarea vine acum dupa joc pentru a ne asigura ca macar foamea ne poate opri daca suntem prea luati de val.
Nu ne-am mai uitat la film in seara aceea pentru ca am pus de o noua runda de Catan, dar am ramas totusi prieteni gratie succesului fulminant al branzei Camembert la cuptor. Cuplul rival a recunoscut ca aroma de cimbru si usturoi au evidentiat si mai mult notele sofisticate ale branzei si au declarat reteta cea mai reusita cina pentru boardgames pe care au mancat-o vreodata!
O s-o incercati, sau aveti alte retete secrete pentru serile de jocuri? Si cum trebuie sa ne apucam sa facem lista de jocuri pentru turneul de la anul, suntem curiosi sa auzim despre jocurile voastre preferate si promitem sa va tinem la curent cu ale noastre!
Branza Camembert la cuptor
Ustensile necesare
Ingrediente
- 250 g branza Camembert ((Un pachet – noi am ales unul in cutie de lemn pentru ca am putut sa o punem direct in cuptor.))
- 2 catei de usturoi ((Sau mai multi, dupa gust.))
- 100 ml ulei de masline
- 1 bagheta
- 2 lingurite cimbru
- 2 lingurite rozmarin
Instructiuni
- Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. Optional, se scoate branza Camembert din cutia ei de lemn si se aseaza putina folie de aluminiu sub ea, dupa care se repozitioneaza in cutia de lemn. Aceasta folie va reflecta caldura si va face branza sa se topeasca pe ambele parti.
- Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade C. Optional, se scoate branza Camembert din cutia ei de lemn si se aseaza putina folie de aluminiu sub ea, dupa care se repozitioneaza in cutia de lemn. Aceasta folie va reflecta caldura si va face branza sa se topeasca pe ambele parti.
- Se inteapa branza moale expusa de taierea capacului cu feliile de usturoi astfel incat ele sa fie distribuite uniform. Daca doriti sa reacoperiti branza cu capacul scos inainte, puteti face acum acest lucru.
- Se condimenteaza branza cu putin rozmarin si cimbru.
- Se toarna putin ulei de masline pe intreaga suprafata expusa a branzei.
- Restul de rozmarin si cimbru se amesteca cu uleiul de masline ramas.
- Se ung feliile de paine cu amestecul de ulei si ierburi pe ambele parti pentru ca ele sa devina crocante la cuptor. Se aseaza pe o tava alaturi de branza Camembert, dupa care tava se lasa la cuptor timp de 20 de minute sau pana cand branza s-a rumenit. Nu este necesar sa intoarceti feliile de paine pe partea cealalta in timpul coacerii. Se serveste, eventual, cu un pahar de vin alb. Noua ne place Pinot Grigio. Pofta buna!
Reteta video
Informatii nutritionale
Daca gustul de cimbru ti-a starnit interesul, supa de ceapa in stil frantuzesc ar putea sa fie pe gustul tau.
Ca sa vezi toate retetele de aperitive din Atlas, tot ce trebuie sa faci este sa apesi pe link. Sau incearca direct sparanghelul in crusta de prosciutto, care ii va impresiona cu siguranta pe musafiri!