Gnocchi cu rosii cherry si branza cu mucegai albastru este genul de reteta pe care o faceti atunci cand nu va vedeti capul de treaba si constatati, in ultimul moment, ca restul familiei va aparea in curand si nu aveti ce sa le puneti in fata sa manance. Trebuie sa recunosc faptul ca in frigider ar trebui sa se afle deja componentele esentiale…
Partea cu adevarat buna este ca nu e absolut necesar sa respectati cantitatile din reteta si ca puteti improviza, fie modificand cantitatile, fie adaugand ceva condimente in plus (chilli, boia, usturoi prajit). Cantitatile pe care le-am scris corespund cu cele pe care le gasiti pe rafturile magazinelor: de exemplu gnocchi sunt de obicei in pungi cu 500 grame iar un triunghi de branza cu mucegai are 200 de grame.
In ceea ce priveste rosiile cherry, daca aveti sansa sa gasiti varietatea dulce (aproape ca un fruct!) atunci sa-ar putea sa aveti parte de un gust mai deosebit. Oricum ar fi, rosiile trebuie taiate in jumatati pentru ca in cele cateva minute sa-si poate imprastia savoarea, tinand cont si de faptul ca pentru gnocchi sunt necesare de obicei doar 3-4 minute de gatire.
Daca va plac gnocchi, puteti sa le faceti si acasa sau, daca va lipseste din frigider doar branza cu mucegai albastru dar aveti altceva in loc, ati mai putea incerca si Gnocchi cu pui si lamaie sau Gnocchi cu spanac, smantana si ciuperci.
Gnocchi cu rosii cherry si branza cu mucegai albastru
Ustensile necesare
Ingrediente
- 500 g gnocchi (din comert!)
- 200 g rosii cherry
- 200 g branza cu mucegai albastru
- 1 buc. ceapa taiata marunt
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust