Gnocchi cu sos de rosii si bacon este o reteta tipic italiana: are toate ingredientele specifice, de la amestecul de ierburi si pana la rosiile taiate bucati si decojite si nelipsitul parmezan! Totusi, reteta asta va da sansa sa improvizati, daca doriti. De pilda puteti uita de mustarul Dijon daca nu va place in mod deosebit; sau de parmezan, daca nu il aveti la indemana. De fapt in cazul parmezanului orice branza mai tare, rasa, il poate inlocui.
De asemenea, daca nu aveti vin la indemana (sau daca cei din familie considera utilizarea lui in mancare o blasfemie!) puteti sa il inlocuiti cu putina supa de pui, obtinuta dintr-un cub cu concentrat. Va sugeram sa folositi o smantana grasa, pentru ca in final sa obtineti o compozitie onctuoasa a sosului. Daca aveti in vedere si aciditatea rosiilor, va dati deja seama ca smantana nu trebuie sa fie deloc acra.
Cei care doresc sa transforme acest fel de mancare intr-unul vegetarian, pot renunta la bacon si, in schimb, sa adauge in compozitia finala cateva frunze de spanac pe care sa le traga in sos pana acestea se micsoreaza semnificativ. De asemenea puteti sa serviti mancarea cu felii de paine prajita si unsa cu ulei si usturoi, sau ca garnitura la un fel care contine carne fara sos.
Puteti sa incercati si Gnocchi cu sos de smantana, gorgonzola si salvie prajita sau Gnocchi cu sos de smantana si pesto .
Gnocchi cu sos de rosii si bacon
Ustensile necesare
Ingrediente
- 1 pachet gnocchi (400-500 g)
- 1 buc rosii din conserva (320 – 400 g)
- 1 ceasca smantana
- ½ buc ceapa taiata marunt
- 1 lingura mustar Dijon
- 3-4 catei de usturoi (zdrobiti bine)
- ¼ ceasca vin alb sec
- ¼ lingura amestec de ierburi italian
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri parmezan ras (optional)
- 50 g bacon prajit