aprilie 9

Muschi de porc la cuptor umplut cu spanac si branza de capra

Cea mai gustoasa reteta de muschi de porc la cuptor: branza de capra si spanacul din umplutura il dau o nota aparte!
Muschi de porc la cuptor portie

Reteta de muschi de porc la cuptor vine la fix, avand in vedere ca se apropie sarbatorile (de Paste la momentul la care scriu asta, dar nu vad de ce n-ar fi o reteta potrivita si pentru Craciun sau vreun alt festin). Daca incepeti deja sa va ganditi la meniu, reteta asta ar putea sa fie piesa de rezistenta! Cred ca reteta de vita in foietaj in stil Wellington va face sa aveti incredere ca sunt un maestru al carnurilor festive si sper ca veti fi de acord cu mine ca acest muschi de porc la cuptor este cel mai gustos pe care l-ati pregatit vreodata.

Reteta mea de muschi de porc la cuptor este de doua ori “porcoasa” deoarece carnea se coace intr-un strat subtire (sau nu … doar n-o sa va spun eu voua ce grosime sa va cumparati feliile) de kaizer. Serios acum, reteta asta e asa de reusita incat e aproape obscena! Pentru a ne asigura ca interiorul carnii ramane suculent, fara a fi insa prea umed sau necopt, il vom umple cu spanac (proaspat sau congelat, iese la fel de bine) si cu branza de capra. Rezultatul va di o rulada cu care ne vom putea mandri oaspetilor si despre care se va discuta in familie cel putin pana la Pastele viitor!

Ca garnitura am facut niste cartofi copti, dar poate fi servit la fel de bine si cu piure si cu cartofi prajiti. Pentru un petec suplimentar de culoare in farfurie, lasati-va imaginatia sa zburde si includeti si o salata (sau daca n-aveti idei, rasfoiti Atlasul Deliciilor la categoria salate).

Inainte sa trecem la traba, trebuie sa va avertizez sa nu uitati sa scoateti scobitorile din carne inainte de a o taia pentru a evita ca acestea sa ajunga in farfuria unui mesean neatent care va va pune sa ii platiti dintii…

Sper ca reteta mea v-a facut viata mai usoara (si de ce nu, mai gustoasa) de Paste si va promit sa mai caut si alte retete de carnuri festive cu care sa va incant. Pofta buna!

Muschi de porc la cuptor portie

Muschi de porc la cuptor umplut cu spanac si branza de capra

Printul Consort
Cea mai gustoasa reteta de muschi de porc la cuptor: branza de capra si spanacul din umplutura il dau o nota aparte!
No ratings yet
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 1 hr
Timp total 1 hr 30 minute
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 4 portii
Calorii 283 kcal

Ingrediente
  

  • 500 g muschi de porc
  • 300 g spanac congelat (puteti folosi si spanac proaspat, caz in care aveti nevoie de 70-100g)
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 3 catei de usturoi taiati marunt
  • 250 g branza de capra (taiata in fasii de cam 1 cm)
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g bacon (eventual prosciutto)
  • sare si piper dupa gust
  • putin ulei pentru a praji ceapa si usturoiul
  • scobitori pentru a tine rulada inchisa in timpul gatirii

Instructiuni
 

  • Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade C.
    Muschi de porc la cuptor ingrediente
  • Intr-o tigaie cu putin ulei incins, se trage usturoiul timp de 30 secunde, dupa care se adauga si ceapa taiata, dupa care se trag impreuna pana cand ceapa devine translucida.
    Muschi de porc la cuptor pas 1
  • Se taie muschiul de porc astfel incat sa se obtina o fasie subtire.
    Muschi de porc la cuptor pas 2
  • Se adauga spanacul congelat peste ceapa si usturoi si se trag impreuna pana cand spanacul s-a dezghetat. Puteti folosi si spanac proaspat.
    Muschi de porc la cuptor pas 3
  • Intre timp, se bate carnea pana cand aceasta s-a fragezit.
    Muschi de porc la cuptor pas 4
  • Amestecul de ceapa, usturoi si spanac este gata atunci cand arata ca in imagine. Daca folositi spanac proaspat, trageti amestecul in tigaie pana cand spanacul s-a ofilit.
    Muschi de porc la cuptor pas 5
  • Se distribuie umplutura in mod egal pe toata suprafata carnii, dupa care se pun bucatele de branza de capra deasupra.
    Muschi de porc la cuptor pas 6
  • Se presara restul de branza rasa in mod uniform peste carne.
    Muschi de porc la cuptor pas 7
  • Se ruleaza cu grija si se inteapa cu scobitori pentru a tine rulada impreuna la copt.
    Muschi de porc la cuptor pas 8
  • Se infasoara rulada cu fasiile de bacon, astfel incat toata suprafata carnii sa fie acoperita.
    Muschi de porc la cuptor pas 9
  • Se aseaza rulada intr-o tava (noi am folosit o tava pentru chec si a incaput la fix!), dupa care se pune la cuptor la 180 de grade timp de o ora. In ultimele 10 minute puteti folosi modul cu ventilatie pentru a obtine o suprafata mai rumenita.
    Muschi de porc la cuptor pas 10
  • Se serveste, eventual, cu cartofi la cuptor ca garnitura, pe care ii puteti pregati in acelasi timp, intr-o alta tava. Va recomandam sa lasati muschiul sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de a-l taia.
    Muschi de porc la cuptor

Informatii nutritionale

Serving: 100gCalories: 283kcal
Keyword muschi de porc la cuptor, muschi de porc umplut, muschi de porc umplut cu branza, muschi de porc umplut cu spanac si branza de capra, muschi de porc umplut la cuptor
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Daca muschiul de porc la cuptor nu e exact ce cautai, Atlasul Deliciilor are si alte sugestii pentru tine. Vezi toata arhiva de feluri principale sau incearca:


Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

noiembrie 27, 2021

O reteta pentru amatorii de gusturi pregnante... Mergi

noiembrie 13, 2021

Un risotto cu gust iesit din canoane, datorita

noiembrie 6, 2021

O delicatesa din bucataria iraniana. Mergi direct la