Gnocchi cu spanac , smantana si ciuperci este mancarea care va trebuie pentru o cina fara carne, cu proteinele si legumele in prim plan. Daca va intrebati daca trebuie sa gatiti dumneavoastra insiva gnocchi, ei bine, raspunsul este NU! Le puteti cumpara pe cele din cartofi de la supermarketul pe care-l frecventati in mod curent. Desigur ca varianta italiana este de dorit, din moment ce de acolo provin de fapt. Ca sa fim cinstiti pana la capat, puteti folosi si altfel de gnocchi (de exemplu cei cogelati, sau cei din conopida), dar suntem siguri de faptul ca varianta refrigerata va va satisface deplin, in sensul in care nu se vor imprastia in sosul relativ consistent, asa cum se intampla uzual cu cei preparati in casa.
Nu este necesara pre-fierberea din moment ce reteta face apel la cantitati generoase de supa de pui si smantana. Acest fapt duce si la un timp de gatire relativ redus. Totusi, datorita ciupercilor proaspete, este absolut necesar sa incepeti cu ele, pana cand devin moi (aproximativ 2 – 3 minute, la foc mare).
In ceea ce priveste spanacul, in mod ideal acesta ar trebui sa fie proaspat. Exista posibilitatea de a folosi si varianta congelata, insa atunci e necesar sa-l puneti nu la final, ci o data cu gnocchi.
Exista si alte modalitati de a folosi gnocchi: de exemplu Gnocchi cu sos de rosii si bacon sau Gnocchi cu sos de smantana, gorgonzola si salvie prajita .
Gnocchi cu spanac, smantana si ciuperci
Ustensile necesare
Ingrediente
- 250 g ciuperci taiate felii (Hribii ar fi o optiune excelenta!)
- 1 lingura ulei
- 1 lingura unt
- sare (dupa gust)
- piper (dupa gust)
- 450 g gnocchi (din cartofi)
- 200 g spanac
- ½ cana supa de pui
- 1 cana smantana
- 4 catei de usturoi
- ½ lingurita ierburi de Provence (Din comert!)
- ½ lingurita paprika (Eventual afumata)
- ¼ lingurita sare
- piper (optional)
- ardei iute (optional)
- parmezan ras (optional)
Instructiuni
- Ingredientele
- Topiti untul cu putin ulei, sare si piper…
- Adaugati ciupercile taiate…
- … alaturi de usturoi si celelalte condimente…
- Gatiti cam 2 – 3 minute la foc mare…
- Adaugati smantana si supa de pui …
- … apoi gnocchi din cartofi …
- si spanacul …
- … reduceti amestecul si adaugati (optional) parmezan ras…
- E gata!