octombrie 2

Gnocchi de casa

0  comments

N-o sa-ti vina sa crezi cat de usor se fac gnocchi de casa! Foarte rapizi si economici - ai nevoie doar de cartofi, faina, ou si sare! ?
Gnocchi de casa titlu

O pasarica ne-a soptit ca retetele noastre de gnocchi sunt foarte iubite de catre cititorii nostri pentru ca sunt delicioase si ultra-rapide, asa ca ne-am decis sa va invatam si cum se fac gnocchi de casa, nu doar sosurile pentru ei, ca sa vedeti cat de simplu e. In felul asta, veti putea manca ceva si mai sanatos deoarece controlati absolut toate ingredientele care intra in compozitia lor! ?

Reteta asta are nevoie de foarte putine ingrediente, toate foarte ieftine, pe care le aveti cu siguranta in casa – cartofi, faina, ou si sare. Asa ca in afara ca veti manca niste gnocchi mult mai sanatosi decat cei din comert, veti putea si economisi in acelasi timp! ? Win-win!

Am ales sa folosim cartofi copti pentru reteta asta, pentru ca am vrut sa facem cei mai pufosi gnocchi posibili (ca sa castigam competitia cu gnocchi din comert, bineinteles!), dar puteti folosi si cartofi fierti. In orice caz, ceva imi spune ca dupa ce incercati reteta asta o sa va indragostiti de gnocchi si o sa-i pregatiti tot mai des. Ca sa va ajutam sa va iasa si dungile de pe ei, am facut un mic video pe care l-am pus pe paginile noastre de Instagram si de Facebook ca sa vedeti exact tehnica, in caz ca pozele de mai jos nu va lamuresc. Gata cu vorba, spor la gatit si nu uitati sa ne dati un share ? pe retelele de socializare – ne bucuram si noi, se vor bucura si prietenii vostri cand vor putea manca mai sanatos! ?

Gnocchi de casa titlu

Gnocchi de casa

Domnisoara AD
N-o sa-ti vina sa crezi cat de usor se fac gnocchi de casa! Foarte rapizi si economici – ai nevoie doar de cartofi, faina, ou si sare! ?
5 from 1 vote
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 0 minutes
Timp total 15 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 4 portii
Calorii 257 kcal

Ingrediente
  

  • 1 kg cartofi (la cuptor, dar merg si fierti, vezi notele de subsol!)
  • 1 ou (batut)
  • 200 g faina alba
  • 1 lingurite sare

Instructiuni
 

  • Am pus cartofii cu tot cu coaja la cuptor la 180 de grade (dupa ce am facut niste gaurele in ei in prealabil cu o furculita). I-am scos din cuptor cand interiorul lor era moale cand i-am incercat la furculita (dupa cam o ora, dar depinde de soiul si dimensiunea cartofilor). Pentru versiunea si mai rapida, puteti folosi cartofi fierti in apa, dar din experienta noastra, din cartofii la cuptor vor rezulta niste gnocchi mai pufosi.
    Gnocchi de casa pas 1
  • Se decojesc cartofii. Nu este necesar ca ei sa fie complet reci, dar va recomandam sa nu folositi cartofi foarte fierbinti. In functie de cat de calzi sunt cartofii, ei se vor putea sfarama mai usor cu diferitele metode descrise la pasul urmator.
    Ingrediente pentru gnocchi de casa
  • Folosind un dispozitiv pentru piure (ca cel din imagine), sau eventual o furculita, se maruntesc toti cartofii. Rezultatul trebuie sa fie similar cu cel din imagine. Puteti sa folositi si o razatoare mica pentru acest proces, caz in care va va fi mai usor sa lucrati cu niste cartofi complet raciti.
    Gnocchi de casa pas 2
  • Se bate oul si se adauga sarea.
    Gnocchi de casa pas 3
  • Se toarna oul peste cartofi…
    Gnocchi de casa pas 4
  • … dupa care se adauga si faina.
    Gnocchi de casa pas 5
  • Se amesteca cu mainile pana cand s-a format un aluat compact. Ideea este de a incorpora faina, nu neaparat de a dezvolta glutenul, asa ca nu este necesar sa framantati. Doar amestecati bine cu mainile pana cand s-a format aluatul.
    Gnocchi de casa pas 6
  • Aluatul rezultat se taie in 6 bucati, dupa care se lucreaza pe rand fiecare bucata. Adaugand faina la nevoie, se formeaza un tub cu diametrul de cam 1 cm din fiecare bucata.
    Gnocchi de casa pas 7
  • Se taie tubul in pernute de dimensiune de cam 1 cm. In principiu va puteti opri aici, nu e necesar sa dati si forma dungata de gnocchi, dar daca totusi vreti sa o faceti, iata cum!
    Gnocchi de casa pas 8
  • Cu putina faina in mana, se ia cate o pernuta si se face din ea o bila. Apoi, folosind spatele unei furculite se face o gaura in centrul bilei in timp ce se ruleaza pe furculita. S-ar putea sa aveti nevoie de 2-3 incercari pana sa va iasa. Am postat un mic video cu aceasta tehnica pe contul nostru de Instagram, daca vreti sa vedeti exact cum se face 😉
    Gnocchi de casa pas 9
  • Rezultatul final trebuie sa arate cam asa. In timpul rularii veti observa ca spatele gnocchi-ului trebuie inchis putin pentru a deveni din nou cilindric (deoarece aluatul s-a aplatizat).
    Gnocchi de casa pas 10
  • Se presara cu putina faina si se lasa la uscat pe o tava. Cand sunteti gata sa-i pregatiti, puneti-i la fiert intr-o baie de apa sarata. Sunt gata fierti atunci cand se ridica la suprafata (dupa cam 2-3 minute).
    Gnocchi de casa titlu

Informatii nutritionale

Calories: 257kcal
Keyword gnocchi de cartofi, gnocchi de cartofi de casa, gnocchi de casa, gnocchi din cartofi, gnocchi din cartofi de casa
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Acum ca stii cum se fac gnocchi de casa, ai nevoie si de un sos pentru ei. Iata cateva idei:


Tags

paste


5 from 1 vote (1 rating without comment)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

aprilie 14, 2025

Un mic dejun clasic, in interpretare moderna Mergi

aprilie 7, 2025

O prajitura care se face in 5 trebuie

martie 24, 2025

Bierocks (pateuri germane cu varza si carne) sunt