Gnocchi cu pui si lamaie se face rapid si are un gust la care v-ati astepta mai putin, datorita sucului de lamaie, cum bine stim, usor acru. Asta nu inseamna ca veti simti doar lamaia. Daca veti fi generosi cu parmezanul, acesta va desavarsi paleta gustativa pe care o asteptati.
Pentru ca sa nu munciti mult – si probabil inutil – puteti cumpara gnocchi refrigerati: au un gust bun, asigurat de calitatea italiana. (Pentru restul nu bagam mana in foc!). De remarcat ca gnocchi nu trebuie fierti in prealabil, consistenta initiala a sosului, datorata supei de pui, asigura implicit o fierbere adecvata.
Nu exagerati cu usturoiul, preparatul final trebuie sa aiba doar un usor iz de usturoi, altfel nu ar merge cu smantana si lamaia. Daca adaugati spanac (se poate si fara, dar ati rata ocazia sa le oferiti mesenilor o optiune sanatoasa a mancarii) trebuie sa aveti grija sa cumparati varianta tanara a plantei, cea care ofera fragezime fara a fi nevoie de gatire; in acest fel se pastreaza toti nutrientii, atat de apreciati.
Daca doriti sa incercati si altceva cu gnocchi (sau l-ati trimis sa-i cumpere si a luat tot raftul!) aveti aici doua optiuni: Gnocchi cu sos de rosii si bacon si Gnocchi cu sos de smantana si pesto…
Gnocchi cu pui si lamaie
Ustensile necesare
Ingrediente
- 450 g gnocchi
- 2 buc piept de pui
- 400 g spanac
- 100 ml supa de pui
- 200 g smantana
- 100 g parmezan ras
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura unt
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 buc catei de usturoi
- sare
- piper