Foietaj cu piersici si inghetata este genul de reteta spectaculoasa datorita prezentei cumva neasteptate a fructelor in foietajul din cuptor.
De la bun inceput trebuie sa spunem ca piersicile pot fi de fapt si nectarine. Si nu trebuie sa fie neaparat coapte perfect, deoarece, din cauza prelucrarii la cald, in cuptor, oricum se vor muia. Daca doriti, puteti pune deasupra, pentru fiecare grup individual de piersici, o jumatate de lingurita de miere de albine. Ea se va imprastia si va da un aspect de rumenire a preparatului final, dincolo de gustul deosebit. De asemenea e bine de stiut ca mierea se poate inlocui cu zahar vanilat, insa atunci nuanta de acrisor data de piersici se va mai estompa.
Partea spectaculoasa cu adevarat a retetei consta in faptul ca aluatul va fi foietat perfect, fiind deasupra fructelor. (De obicei se face invers, aluatul este baza preparatului, insa din cauza greutatii si umezelii fructelor el nu se foieteaza suficient sau chiar deloc!). Daca doriti, dupa ce ati uns cu ou, puteti presara cateva firicele de zahar tos care se va carameliza datorita caldurii din cuptor. Dupa ce scoateti foietajul din cuptor, lasati-l sa se raceasca inainte de a monta preparatul.
In ceea ce priveste inghetata ramane la latitudinea dumneavoastra sa alegeti ce sa folositi. Varianta standard ar putea fi inghetata de vanilie insa evident puteti incerca cu orice altceva.
Variatiuni pe aceeasi tema ar putea fi Foietaj cu pere branza nuci si miere sau Foietaj cu mascarpone si kiwi La categoria inghetata ati putea incerca Inghetata de banane.
Foietaj cu piersici si inghetata
Ustensile necesare
- 1 dispozitiv de taiat aluatul
- 1 tava
Ingrediente
- 1 buc aluat foietaj
- 2 buc piersici
- 1 buc ou
- 2 lingurite miere de albine (optional)
- 2 lingurite zahar (optional)
- inghetata (alegeti cea pe care o preferati)