septembrie 11

Foietaj cu piersici si inghetata

0  comments

Foietaj cu piersici si inghetata este genul de reteta spectaculoasa datorita prezentei cumva neasteptate a fructelor in foietajul din cuptor.

De la bun inceput trebuie sa spunem ca piersicile pot fi de fapt si nectarine. Si nu trebuie sa fie neaparat coapte perfect, deoarece, din cauza prelucrarii la cald, in cuptor, oricum se vor muia. Daca doriti, puteti pune deasupra, pentru fiecare grup individual de piersici, o jumatate de lingurita de miere de albine. Ea se va imprastia si va da un aspect de rumenire a preparatului final, dincolo de gustul deosebit. De asemenea e bine de stiut ca mierea se poate inlocui cu zahar vanilat, insa atunci nuanta de acrisor data de piersici se va mai estompa.

Partea spectaculoasa cu adevarat a retetei consta in faptul ca aluatul va fi foietat perfect, fiind deasupra fructelor. (De obicei se face invers, aluatul este baza preparatului, insa din cauza greutatii si umezelii fructelor el nu se foieteaza suficient sau chiar deloc!). Daca doriti, dupa ce ati uns cu ou, puteti presara cateva firicele de zahar tos care se va carameliza datorita caldurii din cuptor. Dupa ce scoateti foietajul din cuptor, lasati-l sa se raceasca inainte de a monta preparatul.

In ceea ce priveste inghetata ramane la latitudinea dumneavoastra sa alegeti ce sa folositi. Varianta standard ar putea fi inghetata de vanilie insa evident puteti incerca cu orice altceva.

Variatiuni pe aceeasi tema ar putea fi Foietaj cu pere branza nuci si miere sau Foietaj cu mascarpone si kiwi La categoria inghetata ati putea incerca Inghetata de banane.

Foietaj cu piersici si inghetata

Foietaj cu piersici si inghetata

O reteta foarte simpla si de efect
No ratings yet
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 30 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Frantuzeasca
Portii 8 portii

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 1 buc aluat foietaj
  • 2 buc piersici
  • 1 buc ou
  • 2 lingurite miere de albine (optional)
  • 2 lingurite zahar (optional)
  • inghetata (alegeti cea pe care o preferati)

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Foietaj cu piersici si inghetata
  • Taiati piersicile…
  • Asezati-le in tava…
  • Taiati aluatul…
    Foietaj cu piersici si inghetata
  • Bateti oul…
  • Asezati aluatul peste piersici…
  • Ungeti cu ou…
    Foietaj cu piersici si inghetata
  • Dati la cuptor 180℃ timp de 25 – 30 minute si lasati sa se raceasca
  • Puneti deasupra inghetata!
    Foietaj cu piersici si inghetata

Reteta video

Keyword foietaj cu piersici si inghetata
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

martie 9, 2025

O specialitate lombarda Mergi direct la reteta Reteta

martie 8, 2025

Ceva acrisor si ... bun Mergi direct la

februarie 13, 2025

O placinta pufoasa... Mergi direct la reteta Reteta