martie 21

Bete cu masline si cascaval

0  comments

Iata o reteta pe care o putreti incerca atunci cand aveti musafiri neasteptati (si, bineinteles, ingredientele deja in frigider!).E simplu si rapid de facut: pregatirea nu dureaza mai mult de cinci minute iar coacerea aproximativ 25 de minute la 180 grade Celsius. Ca si in alte randuri trebuie sa va atentionam ca pentru a avea o foietare remarcabila, dupa aproximativ 10 minute de la introducerea in cuptor, va trebui sa reglati temperatura la 160 de grade Celsius.

In ceea ce priveste tipul de branza, noi am exemplificat cu cedar, de culoare rosiatica. Puteti folosi insa orice branza tare, inclusiv cascaval de orice tip. Esential este ca branza sa nu fie umeda deoarece betele au doua straturi de aluat, asezate unul deasupra celuilalt. In functie de branza aleasa si de cat de sarate sunt maslinele puteti sa adaugati sau nu, dupa gust, sare.

Aluatul foietaj este cel disponibil in comert, in pachetele de 200 g. Daca luati un pachet de 400 g, atunci va trebui sa il faceti dublu ca suprafata, cu ajutorul unui sucitor. Nu uitati ca initial, inainte de taierea in fasii trebuie sa acoperiti foaia suport (cea initiala) cu o alta, de aceeasi marime si forma.

Daca va plac aluaturile foietaj. ati mai putea incerca si Pateuri cu carne sau Foietaj cu jambon si branza in stil frantuzesc.

Bete cu masline si cascaval

Bete cu masline si cascaval

O reteta pentru un antreu rapid, cand aveti musafiri neanuntati
No ratings yet
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 30 minutes
Fel Aperitiv
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 6

Ingrediente
  

  • 2 pachete aluat foietaj (400 g in total)
  • 100 g masline (taiate rondele)
  • 150 g cascaval ras
  • 1 buc ou
  • sare

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Bete cu masline si cascaval
  • Bateti bine oul si adaugati putina sare
  • Intindeti aluatul foietaj (prima bucata!)
    Bete cu masline si cascaval
  • Ungeti cu oul batut
    Bete cu masline si cascaval
  • Imprastiati branza rasa …
    Bete cu masline si cascaval
  • … apoi maslinele
  • Acoperiti totul cu cealalta foaie…
    Bete cu masline si cascaval
  • Taiati in fasii…
  • Rasuciti-le…
  • Ungeti cu oul ramas…
    Bete cu masline si cascaval
  • Dati la cuptor 25 de minute (180℃)
    Bete cu masline si cascaval
  • Sunt gata!
    Bete cu masline si cascaval

Reteta video

Keyword bete, saleuri
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

bete, cascaval, masline


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

martie 26, 2024

O paine subtire care se mananca calda, cu

martie 25, 2024

O reteta rapida pentru zilele in care aveti

martie 22, 2024

O prajitura fina, cu un gust deosebit, dat