ianuarie 7

Foietaj cu jambon si branza in stil frantuzesc

0  comments

O reteta simpla, pentru incepatori sau pentru cei experimentati care insa nu au timp prea mult si frigiderul plin cu ceea ce a mai ramas de la petrecerea anterioara.
Foietaj in stil frantuzesc_ingrediente

Foietaj cu jambon si branza in stil frantuzesc este reteta care va salveaza intr-un moment delicat. Dincolo de reusita unei petreceri, de momentele memorabile, de bancurile savuroase, de impresiile care inca persista, in frigider stau neclintite, martore tacute a ceea ce a supravietuit apetitului mesenilor, resturile de aperitive.

Din motive lesne de inteles, gazdele se sacrifica in zilele urmatoare, pentru ca “nu le putem arunca, sunt inca bune!”. Ceea ce este cu siguranta adevarat. Ce nu este exprimat intotdeauna, insa este subinteles de fiecare data cand se intampla lucrul acesta, se poate rezuma in doua cuvinte: entuziasm retinut.

Reteta de mai jos face posibila supravietuirea in chip miraculos prin reinterpretarea simpla, insa delicioasa, va asiguram, a unor ingrediente relativ banale. “Resturile” de care vorbeam anterior. Noi am incercat-o cu prosciutto crudo (recunoastem, e un caz mai putin intalnit sa va ramana asa ceva dupa petrecere…). Se poate inlocui insa cu sunca de Praga sau muschi file bine afumat. Foietajul se gaseste in comert sau il puteti face in casa.

Un ingredient deosebit e sosul Bechamel. (Reteta binecunoscuta: 25 g. unt, 25 g. faina, 200 ml lapte, sare, piper si toate amestecate omogen si pregatite in prealabil). El nu va trebui sa lipseasca din foietaj cu jambon si branza in stil frantuzesc, fiind ingredientul esential ce confera onctuozitatea preparatului. Il puteti face in prealabil. Dar nu uitati sa il acoperiti direct cu folie de plastic, ca sa nu dezvolte binecunoscuta pojghita.

O reinterpretare a temei de azi este bradutul din foietaj, la fel de delicios si relativ usor de facut.

Foietaj in stil frantuzesc_ingrediente

Foietaj cu jambon si branza in stil frantuzesc

Printul Consort
O reteta simpla, pentru incepatori sau pentru cei experimentati care insa nu au timp prea mult si frigiderul plin cu ceea ce a mai ramas de la petrecerea anterioara.
5 from 1 vote
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 30 minutes
Fel Aperitiv
Bucatarie Bucataria Frantuzeasca
Portii 6 portii
Calorii 593 kcal

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 2 pachete aluat foietaj
  • 3 buc sunca de Praga sau prosciutto crudo
  • 80 g cascaval (sau orice branza uscata va place)
  • 1 buc ou (pentru crusta)

Pentru sosul Bechamel:

  • 250 ml lapte
  • 25 g faina alba
  • 25 g unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Instructiuni
 

Sosul Bechamel

  • Faceti un sos Bechamel si puneti-l la racit pe o tava, acoperit cu o folie de plasctic ca sa nu faca pojghita.

Pregatiti aperitivul

  • Ingredientele se impart in jumatate
    Foietaj cu jambon si branza
  • Taiati foietajul rotund si puneti prosciutto (sunca de Praga). Lasati o margine semnificativa ca dimensiune.
    Foietaj cu jambon si branza
  • Adaugati sosul Bechamel
    Foietaj cu jambon si branza
  • … apoi cascavalul… si ulterior repetati, ca sa mai obtineti un strat
    Foietaj cu jambon si branza
  • Ungeti cu ou marginea ramasa.
    Foietaj cu jambon si branza
  • Acoperiti cu cealalta jumatate de aluat, avand grija sa lipiti foarte bine cele doua foi.
    Foietaj cu jambon si branza
  • Indoiti cele doua foi pe margine.
    Foietaj in stil frantuzesc_margine
  • Ungeti cu galbenus de ou.
    Foietaj in stil frantuzesc_ou
  • Ocupati-va si de estetica preparatului!
    Foietaj in stil frantuzesc_ornarea
  • Dati la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute.
    Foietaj in stil frantuzesc_gata
  • Preparatul gata!
    Foietaj in stil frantuzesc_pofta buna

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 593kcal
Keyword jambon
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

aluat foietaj congelat, Bechamel


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 11, 2023

O interpretare libera a traditionalei retete Mergi direct

mai 9, 2023

Daal e o mancare de legume din Asia

mai 8, 2023

Secretul sta in gustul de zahar ars! Mergi