octombrie 2

Foietaj cu mere si sos caramel

0  comments

Foietaj cu mere si sos caramel este genul de reteta pentru care “beneficiarii” va vor fi intotdeauna recunoscatori. Ca sa fim sinceri, trebuie sa va reamintim un fapt indeobste experimentat de noi toti atunci cand vine vorba de zahar si mere caramelizate: caramelul e prea putin. Ei bine, reteta asta va va dovedi contrariul, prin faptul ca exista un remediu: sosul caramel facut separat.

Cateva observatii utile:

1. Este bine de stiut ca merele nu trebuie taiate prea gros pentru ca altfel nu puteti rula in final aluatul, fiind vorba de foietaj acesta se extinde.

2. Pentru a evita expansiunea exagerata a aluatului este bine ca grosimea sa sa fie cam la jumatate din cea initiala (in final cam 3 mm) daca e vorba de un aluat cumparat din comert. Trebuie sa fiti insa atenti, deoarece grosimea variaza in functie de producator!

3. Varianta noastra va cere sa presarati amestecul de zahar si scortisoara pe foaia de aluat. Dezavantajul este ca o parte din amestec va cadea in tava si se va … carameliza! E greu de spus daca asta este cu adevarat un dezavantaj, datorita gustului de caramel. Puteti insa sa puneti amestecul doar deasupra, dupa ce ati taiat rondelele daca nu doriti sa-l “pierdeti”.

4. In cazul sosului aveti grija sa nu lasati zaharul sa se caramelizeze prea tare (ar trebui sa aiba culoarea bej-galbui cand adaugati untul si smantana). In caz contrar il ardeti si… nu e crema de zahar ars!

Tot in acelasi registru ati mai putea incerca si Foietaj cu piersici si inghetata sau Foietaj cu pere branza nuci si miere, la fel de delicioase.

foietaj_cu_mere_sos_caramel_

Foietaj cu mere si sos caramel

O reteta usoara si delicioasa
No ratings yet
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 35 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria germana
Portii 8 portii

Ustensile necesare

Ingrediente
  

Foietaj

Sos caramel

  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • 20 g zahar vanilat
  • 200 ml smantana lichida (pentru gatit)

Instructiuni
 

Foietaj

  • Ingredientele
  • Amestecati zaharul cu scortisoara
    foietaj_cu_mere_sos_caramel_
  • Decojiti si taiati merele in felii subtiri
    foietaj_cu_mere_sos_caramel_
  • Desfaceti aluatul si intindeti-l la grosimea de ¼ cm
    foietaj_cu_mere_sos_caramel_
  • Presarati uniform amestecul de zahar si scortisoara
    foietaj_cu_mere_sos_caramel_
  • Asezati merele…
  • … si rulati
    foietaj_cu_mere_sos_caramel_
  • Taiati si puneti la cuptor 180℃, 20-25 minute

Sosul caramel

  • Ingrediente
    sos_caramel_
  • Puneti zaharul la topit
    sos_caramel_
  • … cand e caramelizat adaugati untul …
  • … si apoi smantana …
    sos_caramel_
  • Asa trebuie sa arate in final
    sos_caramel_

Preparatul final

  • E gata!
    foietaj_cu_mere_sos_caramel_

Reteta video

Keyword caramel
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

aprilie 14, 2025

Un mic dejun clasic, in interpretare moderna Mergi

aprilie 7, 2025

O prajitura care se face in 5 trebuie

martie 24, 2025

Bierocks (pateuri germane cu varza si carne) sunt