Atunci cand doriti sa va surprindeti prietenii cu un desert rapid, usor de facut si ieftin, piersicile in foietaj sunt cele mai nimerite. Recunoastem, puteti sa folositi reteta si atunci cand aveti prea multe piersici si cam toti din casa s-au cam saturat de ele. Cum nu le puteti arunca… e usor sa le “vindeti” sub o alta forma. E drept ca asta presupune si niste mici investitii in alte ingrediente, insa pretul lor este nesemnificativ.
Daca sunteti atenti sa foietati aluatul prin coacere la doua temperaturi (10 minute la 200 grade C – initial si 15 minute la 180 grade C – ulterior) atunci terminati extrem de rapid. Daca doriti, puteti adauga putina dulceata (de orice fel) si abia dupa aceea sa ornati cu frisca. Sau sa pudrati cu zahar vanilat, dupa gust.
Piersici in foietaj
Ustensile necesare
Ingrediente
- 6 buc piersici (de preferinta nectarine)
- 1 buc pachet aluat foietaj de 400 g
- 1 buc ou
- 50 g cereale
- 1 pachetel zahar vanilat