mai 7

Foietaj cu pere branza nuci si miere

0  comments

Foietaj cu pere, branza, nuci si miere pare la prima vedere o combinatie usor stranie. Poate ca si este, pana cand o gustati. E delicioasa!

Foietajul il puteti cumpara din comert. Daca este mai gros de 2 milimetri il puteti netezi usor cu sucitorul pana cand ajungeti la aceasta dimensiune. Perele le puteti taia de aceeasi grosime, cu ajutorul mandolinei pentru legume sau cu un cutit foarte bine ascutit. Puteti utiliza orice pere, insa e de preferat o varietate putin mai tare ca sa nu se sfarame in urma coacerii. Branza ar fi bine sa fie cedar, taiata felii, sau data prin razatoare. In principiu se poate folosi orice branza tare, de obicei cascaval, cu conditia sa nu fie prea sarata. Dupa ce ati motat totul, dati la cuptaor la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute, in functie de cuptorul de care dispuneti.

Nucile folosite de noi au fost maruntite cu cutitul in prealabil. Avand in vedere ca ele se adauga abia la sfarsit, le puteti macina daca doriti. De asemenea, mierea trebuie sa fie lichida ca sa o puteti imprastia uniform dupa ce ati scos foietajul din cuptor si ati presarat nucile.

Este demn de remarcat faptul ca in ceea ce priveste cantitatile ingredientelor puteti “gresi” fara grija, rezultatul va fi oricum cel asteptat. O atentie aparte trebuie acordata grosimii perelor. Daca ati taiat feliile prea groase, aluatul nu se va foieta corespunzator si ar fi pacat…

Tot in aceeasi gama de preparate, ati mai putea incerca si Piersici in foietaj sau Foietaj cu mascarpone si kiwi .

foietaj cu pere branza nuci si miere

Foietaj cu pere, branza, nuci si miere

O combinatie inedita care e simplu de facut
No ratings yet
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 40 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Frantuzeasca
Portii 8 persoane

Ingrediente
  

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 2 buc pere
  • 150 g branza cedar (felii sau rasa)
  • 50 g miere (sau mai mult, daca doriti)
  • 100 g nuci (intregi sau taiate)

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    foietaj cu pere branza nuci si miere
  • Taiati perele in felii subtiri, de aproximativ 2-3 milimetri
  • Intindeti aluatul in tava…
    foietaj cu pere branza nuci si miere
  • …. adaugati branza si apoi perele si dati la cuptor 180℃ …
    foietaj cu pere branza nuci si miere
  • … timp de aproximativ 30-35 minute…
  • … presarati nucile (intregi, taiate marunt sau date prin masina)
    foietaj cu pere branza nuci si miere
  • … in final adaugati mierea lichida …
    foietaj cu pere branza nuci si miere
  • E gata!
    foietaj cu pere branza nuci si miere

Reteta video

Keyword prajitura cu pere
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️


Tags

foietaj cu pere branza nuci si miere


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

martie 9, 2025

O specialitate lombarda Mergi direct la reteta Reteta

martie 8, 2025

Ceva acrisor si ... bun Mergi direct la

februarie 13, 2025

O placinta pufoasa... Mergi direct la reteta Reteta