Reteta asta de jeleu e una neconventionala din moment ce nu utilizeaza un ingredient “clasic” si anume gelatina. Ea are de fapt si o alta menire. Sa va scape de momentele lungi si enervante atunci cand cei mici nu vor sub niciun motiv sa puna in gura anumite fructe, considerate a priori necomestibile.
Fructele sunt folosite crude iar trucul consta in servirea, in vederea acceptarii, cu un suc/jeleu ceva mai dulce. Evident totul se face sub semnul conspiratiei, disimuland fructele “de nemancat” langa cele pe care le stim deja acceptate.
In locul gelatinei am folosit amidon din porumb cu rolul de intaritor al jeleului. Categoric exista si un neajuns: veti obtine un jeleu opac. Avand insa in vedere care este “publicul tinta”, nu credem ca vor fi probleme. Mai exista un avantaj: sunteti intotdeauna siguri ca jeleul se intareste!
In ceea ce priveste fructele, imaginatia dumneavoastra (si grija ca cei mici sa le accepte, in cele din urma!) e limita. Desigur ca e important sezonul in care faceti jeleul. Pentru o mai buna planificare a cheltuielilor, e bine de ales fructe de sezon. De obicei acestea sunt mai ieftine. Va sfatuim sa adaptati cantitatea de zahar la cat de dulci sunt fructele si sa puneti putina sare, ca potentiator de gust.
Daca nu aveti curajul sa incercati jeleul descris mai sus, puteti incerca si altceva. De exemplu o prajitura cu branza care se face relativ usor (reteta aici). Sau o prajitura cu ciocolata fara faina la fel de simpla, insa deosebit de gustoasa, o sa vedeti!
Jeleu (neconventional)
Ustensile necesare
Ingrediente
- 2 banane
- 2 kiwi
- 2 piersici
- 2 prune
- 1 mango
- 700 ml suc de portocale
- 400 g zahar
- 50 g amidon
- 1 lingurita unt