iunie 6

Cremwursti in foietaj (putin altfel)

0  comments

O reteta care va permite sa obtineti o coacere uniforma a foietajului
cremwursti in foietaj (putin altfel)

De data aceasta cremwursti in foietaj (putin altfel) e diferita de ceea ce stiati pana acum, din urmatorul motiv: la aceasta reteta partea de foietaj este coapta perfect (deci si foietata!) si veti scapa de clavarul aluatului ud si nefoietat de sub cremwursti, datorat greutatii acestuia.

Cremwurstii se taie in jumatati, pe toata lungimea si se pun in tava unsa cu foarte putin ulei, cu partea taiata in jos. Aceasta se va rumeni, in timp ce aluatul foietaj se va coace. Este bine sa practicati cateva taieturi pe partea rotunda a cremwurstiului daca vi se pare ca acesta este excesiv de ud sau daca membrana folosita este excesiv de groasa/rigida.

Aluatul foietaj se taie la dimensiunile cremvurstiului, pe lungime. Pe latime trebuie sa lasati loc suficient ca sa puteti acoperi si ulterior sigila, prin presare, fiecare cremwursti. Este absolut necesar ca sigilarea sa fie perfecta pentru ca ulterior sa puteti reuni cu succes cele doua jumatati. Grosimea foietajului este si ea importanta. Am constatat ca una de aproximativ 3 milimetri este optima. Ungeti cu ou batut si eventual presarati seminte de susan/mac si dati la cuptor. Ca la orice aluat foietaj, trebuie sa va miscati repede!

In timpul coacerii, datorita coeficientilor de dilatatie diferiti, s-ar putea sa constatati o contorsionare a cremwurstilor. Nu interveniti in niciun fel, dupa ce ii veti scoate din cuptor (10 minute la 180 C si apoi 25 minute la 160 C) si dupa ce acestia se racesc putin, vor reveni la forma dorita.

Puneti apoi, dupa dorinta, mustar, ketchup si maioneza si imbinati cele doua jumatati (daca este posibil si nu ati uitat, de la acelasi cremwursti pentru ca, de obicei, au lungimi usor diferite).

Tot cu foietaj, ati mai putea incerca si Foietaj cu jambon si branza in stil frantuzesc sau Tarta provensala cu rosii si foietaj.

cremwursti in foietaj (putin altfel)

Cremwursti in foietaj (putin altfel)

O reteta care va permite sa obtineti o coacere uniforma a foietajului
No ratings yet
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 35 minutes
Timp total 40 minutes
Fel Cina
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 2

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 5 buc cremwursti
  • 400 g aluat foietaj
  • 1 buc ou
  • maioneza (optional)
  • ketchup (optional)
  • mustar (optional)
  • seminte de susan (optional)

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    cremwursti in foietaj (putin altfel)
  • Ungeti hartia de copt cu putin ulei…
  • Puneti in tava cremwurstii,taiati in jumatati, pe lung
  • Acoperiti-i cu aluat foietaj…
  • Ungeti cu ou… si dati la cuptor
    cremwursti in foietaj (putin altfel)
  • Asa arata cind sunt gata
    cremwursti in foietaj (putin altfel)
  • Adaugati dupa gust, pe cate o jumatate, maioneza, mustar si ketchup
  • Sunt gata!
    cremwursti in foietaj (putin altfel)

Reteta video

Keyword cremwursti in foietaj
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

Cremwursti in foietaj


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

iunie 21, 2024

O reteta simpla si gustoasa, cu o denumire

iunie 14, 2024

O varianta de "Pavlova" facuta la air-fryer Mergi

iunie 6, 2024

SharePin1Tweet1 Shares O reteta care va permite sa