ianuarie 10

Foietaj cu mascarpone si kiwi

0  comments

Foietaj cu mascarpone si kiwi este o reteta simpla, unii ar spune chiar banala. Marele ei avantaj este ca veti reusi sa o faceti in mai putin de 25 de minute, ceea ce pentru niste persoane ocupate, asa cum sunt majoritatea vizitatoarelor noastre, este un real avantaj.

Prima optiune care va ajuta in acest sens este aluatul foietaj procurat din comert. Puteti opta pentru varianta de 200 de grame, sau cea mai groasa, de 400. In cazul nostru, am ales-o pe prima fiind ceva mai subtire si in acest fel partea principala a prajiturii devine crema. Aluatul se coace in mod clasic: 10 minute la 180 de grade Celsius pentru a fi sigure ca se foieteaza, urmate de inca 10-15 minute (depinde de cuptor!) la 160 de grade Celsius.

Intre timp faceti frisca cu ajutorul unui mixer. Nu uitati sa adaugati un praf de sare pentru a evidentia gustul. De asemenea se poate folosi un plic de zahar vanilat, daca veti considera necesar acest lucru.

Dupa ce frisca a fost batuta, adaugati treptat branza mascarpone. Ar fi de dorit ca ea sa fie extrem de proaspata, pentru a obtine un gust pregnant. Fructele trebuie taiate in rondele de aproximativ de jumatate de centimetru grosime, insa, daca doriti, ele pot fi si mai subtiri.

Ramane la latitudinea dumneavoastra daca veti dori sa folositi pentru ornare cirese (confiate sau din dulceata) sau orice alta dulceata cu o culoare contrastanta. Nu abuzati insa, gustul de kiwi trebuie sa fie cel dominant.

Daca doriti si alternative, insa in acelasi registru, cel al foietajului, ati putea incerca Piersici in foietaj sau Cremsnit… putin altfel.

Foietaj cu mascarpone si kiwi

Foietaj cu mascarpone si kiwi

O reteta simpla si extrem de rapida
No ratings yet
Timp de preparare 20 minutes
Timp total 20 minutes
Fel Desert
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 8 persoane

Ingrediente
  

  • 1 pachet aluat foietaj (200 g)
  • 250 g mascarpone
  • 250 g smantana pentru frisca
  • 50 g zahar pudra
  • 3 buc kiwi

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Foietaj cu mascarpone si kiwi
  • Amestecati zaharul pudra si smantana
    Foietaj cu mascarpone si kiwi
  • Mixati cele doua pana obtineti frisca
    Foietaj cu mascarpone si kiwi
  • Adaugati treptat mascarpone
    Foietaj cu mascarpone si kiwi
  • Montati totul: foietajul cu crema…
    Foietaj cu mascarpone si kiwi
  • … apoi bucatile de kiwi…
    Foietaj cu mascarpone si kiwi
  • In final, daca doriti, puteti pune cirese sau visine din dulceata
    Foietaj cu mascarpone si kiwi
  • E gata!
    Foietaj cu mascarpone si kiwi

Reteta video

Keyword kiwi, mascarpone
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

aluat foietaj congelat, kiwi, mascarpone


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

aprilie 14, 2025

Un mic dejun clasic, in interpretare moderna Mergi

aprilie 7, 2025

O prajitura care se face in 5 trebuie

martie 24, 2025

Bierocks (pateuri germane cu varza si carne) sunt