Foietaj cu mascarpone si kiwi este o reteta simpla, unii ar spune chiar banala. Marele ei avantaj este ca veti reusi sa o faceti in mai putin de 25 de minute, ceea ce pentru niste persoane ocupate, asa cum sunt majoritatea vizitatoarelor noastre, este un real avantaj.
Prima optiune care va ajuta in acest sens este aluatul foietaj procurat din comert. Puteti opta pentru varianta de 200 de grame, sau cea mai groasa, de 400. In cazul nostru, am ales-o pe prima fiind ceva mai subtire si in acest fel partea principala a prajiturii devine crema. Aluatul se coace in mod clasic: 10 minute la 180 de grade Celsius pentru a fi sigure ca se foieteaza, urmate de inca 10-15 minute (depinde de cuptor!) la 160 de grade Celsius.
Intre timp faceti frisca cu ajutorul unui mixer. Nu uitati sa adaugati un praf de sare pentru a evidentia gustul. De asemenea se poate folosi un plic de zahar vanilat, daca veti considera necesar acest lucru.
Dupa ce frisca a fost batuta, adaugati treptat branza mascarpone. Ar fi de dorit ca ea sa fie extrem de proaspata, pentru a obtine un gust pregnant. Fructele trebuie taiate in rondele de aproximativ de jumatate de centimetru grosime, insa, daca doriti, ele pot fi si mai subtiri.
Ramane la latitudinea dumneavoastra daca veti dori sa folositi pentru ornare cirese (confiate sau din dulceata) sau orice alta dulceata cu o culoare contrastanta. Nu abuzati insa, gustul de kiwi trebuie sa fie cel dominant.
Daca doriti si alternative, insa in acelasi registru, cel al foietajului, ati putea incerca Piersici in foietaj sau Cremsnit… putin altfel.
Foietaj cu mascarpone si kiwi
Ingrediente
- 1 pachet aluat foietaj (200 g)
- 250 g mascarpone
- 250 g smantana pentru frisca
- 50 g zahar pudra
- 3 buc kiwi