Inghetata de banane este o reteta pentru incepatori si nu pune niciun fel de probleme in ceea ce priveste realizarea. Trebuie doar sa respectati (in mare!) cantitatile, fara sa exagerati insa, sa aveti rabdare sa lasati preparatul sa se raceasca cel putin 12 ore in congelator si, eventual, sa-i faceti o prezentare care sa-i puna in valoare – si in acest fel – gustul deosebit.
Sunt insa si cateva observatii pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand va apucati de treaba. Prima se refera la tipul de lapte condensat pe care il folositi. Daca nu va plac dulciurile cu gust intens, atunci ati putea opta pentru varianta de lapte condensat fara zahar. In caz contrar, puteti folosi varianta clasica, cea deosebit de dulce. Exista si lapte condensat care are o consistenta ceva mai lichida. Se poate folosi si acesta, pretul platit fiind, in unele cazuri, mici cristale de apa, ceea ce, pentru impatimitii inghetatei e cumva … de neiertat!
Frisca se face in cateva minute daca folositi smantana special destinata acestui preparat pe care o gasiti in comert. NU puneti in niciun caz zahar deoarece laptele condensat (in special) si bananele il au din plin!
Cantitatea de zahar depinde intr-o anumita masura si de calitatea bananelor. Daca sunt foarte coapte, zaharul e ceva mai mult si consitenta obtinuta in urma mixarii ceva mai apoasa. Daca bananele nu sunt prea coapte, atunci efectele sunt inverse. Daca va hotarati sa puneti mai multe banane, trebuie sa aveti in vedere consistenta obtinuta in urma mixarii care da de fapt consistenta inghetatei.
Tot in aceeasi nota de vara, ati putea incerca si Inghetata stracciatella cu biscuiti .
Inghetata de banane
Ustensile necesare
Ingrediente
- 400 g smantana pentru frisca
- 340 g lapte condensat (dulce)
- 3 buc banane
- fulgi de ciocolata (optional)