Cartofi cu sunca si ciuperci la cuptor este genul acela de reteta care va salveaza atunci cand nu aveti nimic deosebit in frigider, insa nu va lipsesc ingredientele esentiale. Fiind vorba de cuptor trebuie sa aveti bineinteles rabdare. Totul va fi rasplatit cu brio atunci cand veti prezenta preparatul familiei. Pentru ca da, in cazul de fata, avem de-a face cu o mancare pe care o faceti cand imaginatia, aprovizionarea si cheful de stat la bucatarie nu sunt la cele mai inalte cote.
Trebuie sa va spunem de la bun inceput ca nu trebuie sa fierbeti prea mult catofii, 15 minute sunt absolut suficiente. Avem in vedere ca in final preparatul va sta inca 30 de minute la cuptor. De asemenea este indicat sa folositi o ceapa rosie, gustul pregnant al celei albe, chiar trasa in ulei, risca sa estompeze aportul celorlalte condimente (oregano, piper etc.). Daca sunteti amatori, puteti adauga bacon, dar atunci cantitatea de ulei de masline va trebui redusa, iar bacon-ul trebuie fript putin singur, la inceput. Va sfatuim sa nu puneti in niciun caz carnati: trebuie sa existe si mancaruri care sa nu aiba numaidecat gust de usturoi!
In ceea ce priveste branza, noi am avut la dispozitie cascaval de capra si gustul a fost excelent. Daca puneti mozzarella uscata este bine sa compensati cu sunca/bacon ceva mai afumate. In principiu orice branza uscata se potriveste, daca va place si daca o aveti la indemana in frigider.
In cazul in care ceea ce ati citit pana acum nu v-a convins pe deplin ati putea incerca doua alternative: cartofi crocanti la cuptor sau schiacciata cu cartofi.
Cartofi cu sunca si ciuperci la cuptor
Ustensile necesare
Ingrediente
- 5 buc cartofi
- 200 g sunca
- 1 buc ceapa rosie
- 50 g unt
- 2 linguri faina
- 1½ cana lapte
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita oregano
- 100 g mozarella sau cascaval
- 2 linguri ulei de masline
Instructiuni
- Ingredientele
- Fierbeti 15 minute cartofii, taiati cubulete, cu o lingurita de sare.
- Taiati sunca….
- Taiati ciupercile si ceapa
- Trageti in ulei sunca, ciupercile si ceapa.
- Topiti untul si adaugati faina
- Incorporati toata faina si amestecati bine
- Adaugati treptat laptele apoi sarea, piperul si oregano.
- Montati preparatul: la inceput cartofii fierti…
- … apoi sunca, ciupercile si ceapa trase in ulei in prealabil.
- In final turnati sosul. Dati apoi la cuptor 30 de minute la 180°C.
- E gata!