decembrie 11

Chiftele din cartofi cu sos picant (reteta indiana)

0  comments

Chifelele din cartofi cu sos picant este o mancare indiana clasica. Sosul, numit “malai”, este folosit si la alte preparate, caracteristica sa esentiala fiind textura cremoasa si gustul usor dulceag.

Trebuie sa recunoastem faptul ca, la o prima lectura, lista ingredientelor pentru chiftele din cartofi cu sos picant este cumva descurajanta. Daca puteti trece peste acest fapt incontestabil, va garantam ca gustul este unul greu de descris in cuvinte. Asta datorita amestecului neobisnuit (cel putin pentru un european get beget) de condimente.

Exista si alte motive de descurajare: timpul de gatire este mare (aproape o ora si jumatate) ca sa nu mai amintim de efortul de a gasi ingredientele care, de cele mai multe ori, nu pot fi cumparate in acelasi loc.

Totusi, va atragem atentia ca marile satisfactii nu provin aproape niciodata de la lucrurile realizabile fara efort. Exceptie fac probabil jocurile de noroc, insa nu e cazul aici. Credem ca acest tip de reteta trebuie incercat spre sfarsitul concediului, cand sunteti relaxati si ati inceput deja sa va plictisiti. Asigurati-va ca aveti si invitati pe care sa-i surprindeti cu gustul neobisnuit.

Chiftele din cartofi cu sos picant (reteta indiana)

Mama AD
O reteta tipic indiana – are o multime de condimente!
5 from 1 vote
Timp de preparare 45 minutes
Timp de gatire 45 minutes
Timp total 1 hour 30 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Indiana
Portii 4 portii
Calorii 362 kcal

Ingrediente
  

Chiftele

  • 200 g cartofi fierti ( sfaramati, fara coaja)
  • 100 g mozarella sau cascaval (rase)
  • ¼ lingurita chili
  • 2 linguri amidon
  • ¼ lingurita garam masala
  • 2 linguri lapte praf
  • sare
  • ulei de floarea soarelui

umplutura pentru chiftele

  • 10-12 buc caju prajit
  • 1 lingura stafide

Sosul

  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 buc ceapa (mijlocii, taiate fin)
  • 2 cm ghimbir
  • 4-5 buc catei de usturoi
  • 1 cana pasta de tomate
  • ¼ lingurita turmeric (pudra)
  • ¼ lingurita fenicul (pudra)
  • ¼ lingurita chimion (pudra)
  • 1 lingurita chili (pudra)
  • 1 lingura coriandru (pudra)
  • ¼ lingura garam masala (pudra)
  • 6-7 linguri caju pasta
  • ½-1 lingurita zahar
  • sare
  • 2 cani apa
  • 2 linguri smantana

Condimente pentru intreaga mancare

  • scortisoara (dupa gust)
  • cardamom (dupa gust)
  • nucsoara (dupa gust)
  • cuisoare (dupa gust)

Garnitura

  • 1-2 linguri smantana
  • 1-2 linguri branza
  • 2 linguri coriandru (verde)

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    malai kofta ingrediente

Sosul

  • Treageti ceapa in ulei
    2 buc ceapa, 3 linguri ulei de floarea soarelui
    malai kofta sos 1
  • Adaugati ghimbirul si usturoiul
    2 cm ghimbir, 4-5 buc catei de usturoi
    malai kofta sos 2
  • Apoi celelalte ingrediente (pasta caju se obtine din 12-15 nuci caju lasate ½ de ora in apa si zdrobite bine)
    ¼ lingurita turmeric, ¼ lingurita fenicul, ¼ lingurita chimion, 1 lingurita chili, 1 lingura coriandru, ¼ lingura garam masala, 6-7 linguri caju pasta, ½-1 lingurita zahar, sare
    malai kofta sos 3
  • Adaugati pasta de tomate
    1 cana pasta de tomate
    malai kofta sos 4
  • Apoi apa
    2 cani apa
    malai kofta sos 5
  • Si la final smantana
    2 linguri smantana
    malai kofta sos 6

Chiftelele

  • Amestecati intr-un bol adanc toate ingredientele
    200 g cartofi fierti, 100 g mozarella sau cascaval, 2 linguri amidon, ¼ lingurita garam masala, 2 linguri lapte praf, sare, 2 linguri coriandru, ¼ lingurita chili
    malai kofta chiftele 1
  • Faceti bilute
    malai kofta chiftele 2
  • Prajiti in ulei
    ulei de floarea soarelui
    malai kofta chiftele 3

Umplutura chiftele

  • Daca doriti, puteti umple chiftelele cu pasta caju si stafide
    10-12 buc caju prajit, 1 lingura stafide

Condimente la alegere

  • Daca doriti puteti adauga, dupa gust, scortisoara, cardamom, nucsoara si cuisoare.
    scortisoara, nucsoara, cuisoare, cardamom

Garnitura

  • Ca garnitura se poat folosi branza, smantana si coriandru verde
    1-2 linguri smantana, 1-2 linguri branza

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 362kcal
Keyword chiftea, piftea, pirjoale
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Ati putea incerca si….

Reteta de Hummus

Pilaf de post

Quinoa cu legume in stil marocan


Tags

cartofi


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

mai 11, 2023

O interpretare libera a traditionalei retete Mergi direct

mai 9, 2023

Daal e o mancare de legume din Asia

mai 8, 2023

Secretul sta in gustul de zahar ars! Mergi