Asa cum ii spune si numele, salata cu ton, paste, mazare si avocado (fara maioneza) este o varianta de salata care va scuteste de binecunoscuta maioneza, folosita de cele mai multe ori in realizarea dressingului. Din acest motiv, prin inlocuirea cu avocado se obtin doua avantaje esentiale: aveti parte de o senzatie de prospetime si totodata colesterolul este extrem de redus.
Senzatia de prospetime caracteristica pentru salata cu ton, paste, mazare si avocado (fara maioneza) este mai pregnanta si din cauza iaurtului grecesc. Este esential ca acesta sa fie cu 10% grasime pentru a avea un preparat cu o textura fina, lucioasa. Mazarea este congelata initial insa se poate folosi si cea din conserva semi-preparata. Acest lucru depinde de textura pe care doriti sa o aiba salata Dvs.
Nimic nu va impiedica sa mai adaugati ingredientele care va fac placere, sau dimpotriva, sa renuntati la unele pe care nu le agreati. Intr-un cuvant, este o reteta care “va iarta”. Pastele trebuie sa fie reci si prin urmare pot fi fierte in prealabil si pastrate pana in momentul in care le veti folosi. Nu uitati sa le acoperiti cu o folie alimentara ca sa nu se usuce intre timp. Este de asemenea esential ca la fiert sa adaugati cantitatea necesara de sare. Adaugarea ulterioara in salata nu va compensa aceasta deficienta a pastelor in cazul in care nu ati adaugat-o la momentul potrivit.
Daca sunteti in pana de idei si totusi doriti o alta salata, ati putea incerca ceva din lista de aici.
Salata cu ton, paste, mazare si avocado (fara maioneza)
Ingrediente
Ingrediente principale
- 225 g paste ( gen "penne")
- 1 cana mazare congelata (dezghetata!)
- 180 g ton in ulei (preferabil ulei de masline)
- ½ ceapa rosie
- 2-3 fire de telina verde (taiate subtire)
Dressingul
- 1 avocado (bine copt)
- 1 cana iaurt grecesc (10% grasime)
- 2 linguri marar (tocat marunt)
- ½ lamaie (numai sucul)
- 1 lingura mustar Dijon
- 1-2 catei usturoi
- 1 lingurita chili (fulgi)
- sare (dupa gust)
- piper (dupa gust)
Instructiuni
Dressingul
- Puneti in blender avocadoul curatat, iaurtul, sucul de lamaie, mustarul si usturoiul
- Dupa ce mixati, adaugati mustarul si fulgii de chili