Daca vreti sa va inchipuiti cum a luat nastere reteta de piept de pui cu sos de portocale, puneti-va oleaca in pielea italienilor. Aveti portocale din belsug si trebuie sa le folositi cumva, insa retetele de dulciuri au si ele o limita, nu-i asa? Si apoi, daca ar fi prea multe dulciuri, am da in diabet, or sondajele pe teme de sanatate facute in peninsula arata cu totul altceva…
Asa ca nativii de acolo s-au gandit sa largeasca gama de utilizare a portocalelor si la mancarurile pentru felul principal. Daca o sa va uitati bine la ingrediente, au avut totusi grija sa nu transforme totul intr-o “chinezarie dulce”, adaugand sucul de la o jumatate de lamaie. El va face aproape uitat gustul dulce al portocalei, cea care de multe ori, spre dezamagirea noastra, nici nu e prea… dulce! Chiar acesta ar fi un bun motiv sa incercati reteta: ati nimerit o transa de portocale… acre! Le transformati in suc si rezolvati pranzul fara prea mari pierderi.
Cantitatile retetei sunt pentru doua persoane. Daca doriti, puteti sa mai adaugati piept de pui, avand insa grija atunci sa nu scadeti prea tare sosul. De asemenea puteti adauga mai mult chili, daca sunteti adeptii unor gusturi mai pregnante.
Trebuie sa va spunem ca puteti folosi restul de portocale si la alte retete. De exemplu la Prajitura cu portocala sau la Dulceata de portocale.
Piept de pui cu sos de portocale
Ustensile necesare
Ingrediente
- 1 buc. piept de pui (mare!)
- 3 buc catei de usturoi
- ½ sucul de la o lamaie
- 1 ceapa
- 3 lingurite unt
- 1 lingura faina alba
- 240 ml. suc de portocale
- sare (dupa gust)
- piper (dupa gust)
- chili (dupa gust)
- ulei de masline
Instructiuni
- Ingredientele
- Trageti ceapa in ulei de masline…
- … apoi pieptul si usturoiul taiate in bucatele mici…
- Trageti apoi untul si faina cu putin ulei…
- … adaugati zeama de la ½ de lamaie…
- … apoi sucul de portocale si reduceti sosul …
- Cand are consistenta dorita, adaugati ceapa trasa in prealabil…
- …si pieptul de pui…
- Amestecati si..
- … e gata!