ianuarie 14

Piept de pui cu sos de portocale

0  comments

Daca vreti sa va inchipuiti cum a luat nastere reteta de piept de pui cu sos de portocale, puneti-va oleaca in pielea italienilor. Aveti portocale din belsug si trebuie sa le folositi cumva, insa retetele de dulciuri au si ele o limita, nu-i asa? Si apoi, daca ar fi prea multe dulciuri, am da in diabet, or sondajele pe teme de sanatate facute in peninsula arata cu totul altceva…

Asa ca nativii de acolo s-au gandit sa largeasca gama de utilizare a portocalelor si la mancarurile pentru felul principal. Daca o sa va uitati bine la ingrediente, au avut totusi grija sa nu transforme totul intr-o “chinezarie dulce”, adaugand sucul de la o jumatate de lamaie. El va face aproape uitat gustul dulce al portocalei, cea care de multe ori, spre dezamagirea noastra, nici nu e prea… dulce! Chiar acesta ar fi un bun motiv sa incercati reteta: ati nimerit o transa de portocale… acre! Le transformati in suc si rezolvati pranzul fara prea mari pierderi.

Cantitatile retetei sunt pentru doua persoane. Daca doriti, puteti sa mai adaugati piept de pui, avand insa grija atunci sa nu scadeti prea tare sosul. De asemenea puteti adauga mai mult chili, daca sunteti adeptii unor gusturi mai pregnante.

Trebuie sa va spunem ca puteti folosi restul de portocale si la alte retete. De exemplu la Prajitura cu portocala sau la Dulceata de portocale.

piept_de_pui_cu_sos_de_portocale

Piept de pui cu sos de portocale

Mama AD
Un preparat tipic italian, cu un usor iz… chinezesc!
5 from 1 vote
Timp de preparare 5 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 20 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Italiana
Portii 2 portii
Calorii 372 kcal

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 1 buc. piept de pui (mare!)
  • 3 buc catei de usturoi
  • ½ sucul de la o lamaie
  • 1 ceapa
  • 3 lingurite unt
  • 1 lingura faina alba
  • 240 ml. suc de portocale
  • sare (dupa gust)
  • piper (dupa gust)
  • chili (dupa gust)
  • ulei de masline

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Piept de pui cu sos de portocale
  • Trageti ceapa in ulei de masline…
    Piept de pui cu sos de portocale
  • … apoi pieptul si usturoiul taiate in bucatele mici…
    Piept de pui cu sos de portocale
  • Trageti apoi untul si faina cu putin ulei…
    Piept de pui cu sos de portocale
  • … adaugati zeama de la ½ de lamaie…
    Piept de pui cu sos de portocale
  • … apoi sucul de portocale si reduceti sosul …
    Piept de pui cu sos de portocale
  • Cand are consistenta dorita, adaugati ceapa trasa in prealabil…
    Piept de pui cu sos de portocale
  • …si pieptul de pui…
    Piept de pui cu sos de portocale
  • Amestecati si..
    Piept de pui cu sos de portocale
  • … e gata!
    Piept de pui cu sos de portocale

Reteta video

Informatii nutritionale

Serving: 1portieCalories: 372kcal
Keyword piept de pui, sos de portocale
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

piept de pui


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

martie 26, 2024

O paine subtire care se mananca calda, cu

martie 25, 2024

O reteta rapida pentru zilele in care aveti

martie 22, 2024

O prajitura fina, cu un gust deosebit, dat