iulie 7

Ficatei cu ciuperci

0  comments

Ficatei cu ciuperci este o reteta auzita de la Dl. Vlad Petreanu de la Europa FM. Suntem aproape siguri ca am notat corect cantitatile deoarece, asa cum vedeti mai jos, am facut-o si a iesit exact asa cum a precizat Dl. Petreanu: de-li-cio-sa!

Un lucru bun este faptul ca in ceea ce priveste condimentele, cantitatile folosite sunt de fapt la latitudinea Dvs., in functie de ceea ce si cat va place. (Noi nu am avut busuioc verde si nu l-am mai pus!). Totusi, nu ar trebui sa renuntati la nucsoara, usturoi si ardei iuti (fie si sub forma de fulgi). De asemenea e imperios necesar sa folositi ulei de masline si sa fiti generosi cu cantitatea de unt.

O discutie aparte poate fi purtata despre vin. Vinul este absolut necesar sa fie dulce sau demi-dulce (ca sa utilizam cuvintele D-lui Petreanu: li-co-ros!). Asa cum a fost prezentata, reteta face apel la vin alb. Noi am pus negru demi-dulce si rezultatele au fost excelente. E drept, pozele au iesit usor intunecate, insa va asiguram ca gustul nu a avut de suferit.

Reteta originala utilizeaza hribi proaspeti. Acestia au o aroma deoasebita si trebuie gatiti o data cu ingredientele, inainte de adaugarea ficateilor. Daca insa aveti hribi uscati va trebuie sa-i rehidratati in prealabil si apoi sa ii tratati ca si pe cei proaspeti. In cazul in care aveti un altfel de ciuperci (acesta este cazul prezentat de noi) va sfatuim sa le trageti separat in putin unt cu sare si piper urmand sa le adaugati dupa ce ficateii s-au prajit aproape in intregime.

Exista in aceasta reteta si “argumentul Pastia”. (Dl. Luca Pastia este un binecunoscut gurmand care in momentul publicarii retetei noastre este alaturi de dl. Petreanu realizatorul emisiunii de dimineata de la Europa FM si, in particular, cel al rubricii culinare din fiecare vineri). Argumentul Pastia spune ca sosul rezultat in urma gatirii preparatului, trebuie sa aiba urmatoarele atribute: sa fie mult, condimentat corespunzator si ingurgitabil imediat cu cateva felii de paine proaspata. Credeti-ne, am incercat, omul are perfecta dreptate!

Tot cu ficatei, ati putea incerca si Pate de casa la fel de usor de facut si la fel de gustos.

Ficatei cu ciuperci

Ficatei cu ciuperci

O combinatie irezistibila!
No ratings yet
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 35 minutes
Fel Fel principal
Bucatarie Bucataria Romaneasca
Portii 4 portii

Ustensile necesare

Ingrediente
  

  • 500 g ficat de pui
  • 500 g ciuperci (hribi, daca aveti!)
  • 50 g unt
  • 100 ml vin dulce/demidulce (alb/rosu)
  • 2 linguri ulei de masline
  • usturoi
  • ardei iute (se poate si fulgi)
  • nucsoara
  • salvie
  • patrunjel proaspat
  • busuioc (optional)
  • menta (optional)
  • sare
  • piper

Instructiuni
 

  • Ingredientele
    Ficatei cu ciuperci
  • Trageti impreuna usturoiul. salvia, nucsoara, ardeiul iute in ulei si unt…
  • Frigeti usor ficateii…
    Ficatei cu ciuperci
  • Cand sunt aproape gata turnati vinul…
  • …. adaugati ciupercile gatite cu ceapa si fara apa adaugata…
  • Amestecati totul bine si lasati sa scada….
  • E gata!
    Ficatei cu ciuperci

Reteta video

https://youtu.be/Ihh3KrVisWo
Keyword ficatei
Ai incercat reteta? Arata-ne cum ti-a iesit!Publicam toate pozele de la voi pe Instagram! ❤️

Tags

ficatei


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

S-ar putea sa iti placa si retetele astea:

februarie 13, 2025

O placinta pufoasa... Mergi direct la reteta Reteta

februarie 12, 2025

Un desert care se face rapid Mergi direct

ianuarie 29, 2025

Se pot termina in 25 de minute! Mergi